Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 7. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Guangzhou Evergrande Barcelona Paulinho

Ponedeljek, 10. 7. 2017, 7.00

6 let, 6 mesecev

Pred vrati Barcelone Brazilec, ki že dve leti ni odigral resne tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
Paulinho | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Barcelona, ki bo v novo sezono vstopila z novim trenerjem - Luisa Enriqueja je zamenjal Ernesto Valverde - bo po čudnem "nakupu" Gerarda Deulofeuja poskrbela za novo čudenje svojih navijačih. Pred prihodom na Camp Nou je namreč Brazilec Paulinho, ki bi lahko Blaugrano stal 40 milijonov evrov. Toliko znaša njegova odkupna klavzula pri kitajski ekipi Guangzhou Evergrande.

Vodstvo Barcelona je poleti vso energijo vložila v podaljšanje pogodbe s svojim paradnim konjem Lionelom Messijem, zdaj pa mu počasi zmanjkuje idej in časa. Najprej so iz Evertona za 12 milijonov vrnili svojega nekdanjega člana Gerarda Deulofeuja, po propadlem poskusu nakupa igralca PSG Marca Verrattija pa se vse bolj naglas govori o nakupu brazilskega vezista Paulinha, ki si od leta 2015 kruh služi na Kitajskem.

Čeprav mnogi menijo, da je ob novi Messijevi pogodbi, ki bo Argentincu v štirih letih po nekaterih podatkih navrgla skoraj 120 milijonov evrov, Barceloni zmanjkalo denarja, namere kadrovske službe španskega velikana kažejo nasprotno.

Bi Paulinho izboljšal ekipo Barcelone?

  • Da.
    16,33 %
    57 glasov
  • Ne.
    83,67 %
    292 glasov
Oddanih 349 glasov

Ob sebi si ga želi tudi Neymar

Neymar meni, da Barcelona potrebuje takega igralca, kot je njegov reprezentančni kolega. | Foto: Getty Images Neymar meni, da Barcelona potrebuje takega igralca, kot je njegov reprezentančni kolega. Foto: Getty Images Barcelona je pred podpisom štiriletne pogodbe z brazilskim reprezentantom, ki se bo, kot vse kaže, še drugič preizkusil v Evropi.

Ko je leta 2013 podpisal za Tottenham, je bil to eden najslabših nakupov Londončanov, zato ne čudi, da so ga po dveh sezonah skoraj zastonj prodali na Kitajsko.

"Ne bom lagal, da se nič ne dogaja. Barcelona mi je dala zelo dobro ponudbo in upam, da bo posel kmalu izpeljan," je za libero.pe dejal 28-letni Brazilec, ki si ga ob sebi neizmerno želi tudi rojak pri Barceloni Neymar.

Trgovanje Barcelona v tem poletju:

Prišel:
Gerard Deulofeu (iz Evertona) - 12 milijonov evrov

Odšla:
Christian Tello (v Betis) - štiri milijone evrov
Jeremy Mathieu (v Sporting) - brez odškodnine

Koliko bo potrebno za nakup?

Katalonci so kitajski ekipi že poslali ponudbo v višini 20 milijonov evrov, vendar jo je predsednik Guangzhoua zavrnil. Pravi, da ekipa ne potrebuje denarja, zato bo španski podprvak najverjetneje sprožil kar odkupno klavzulo, ki za 28-letnika znaša visokih 40 milijonov evrov.

Marco Verratti si je želel selitve na Camp Nou, a ga PSG ni izpustil. | Foto: Reuters Marco Verratti si je želel selitve na Camp Nou, a ga PSG ni izpustil. Foto: Reuters

Navijači v šoku: od Verrattija do Paulinha!?

Navijači Barcelone ob teh govoricah ne skrivajo jeze in razočaranja. Kako tudi ne, Barcelona je najprej lovila italijanskega vezista PSG Verrattija, ki ga mnogi kličejo novi Iniesta, in ostala praznih rok. Enako velja za španski biser Betisa Danija Ceballosa, ki je namesto Barcelone izbral Real, zdaj pa katalonski velikan kupuje nekoga, ki že dve sezoni, če odštejemo reprezentančne nastope v brazilski izbrani vrsti, ni odigral resne tekme.

Raven kitajske lige se nikakor ne more primerjati s tisto v najboljših evropskih ligah in vprašanje je, v kakšni formi je resnično Brazilec.

Ali bo Barcelona v tej sezoni konkurenčna Realu?

  • Da.
    40,85 %
    87 glasov
  • Ne.
    59,15 %
    126 glasov
Oddanih 213 glasov
Ne spreglejte