Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
9. 10. 2013,
22.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andraž Struna Bojan Jokić

Sreda, 9. 10. 2013, 22.19

8 let

Pred novinarji sramežljiv, kakšen bo na igrišču?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Andraž Struna se je z dnevom zamude priključil reprezentančnim pripravam za tekmo z Norveško. Ko je prišel, se je zdelo, da ne bo igral. Zdaj je jasno, da bo.

Bočni položaji so v slovenski reprezentanci vprašljivi. Ko manjkata Mišo Brečko ali Bojan Jokić, je vselej težko najti ustrezno rešitev. V zadnjem času še najpogosteje priložnost dobiva Andraž Struna, ki po novem igra v Grčiji. Prav zaradi tekme, ki jo je moral v dresu PAS Giannine odigrati šele v ponedeljek zvečer, je v Slovenijo pripotoval šele tik pred torkovim popoldanskim treningom. Ko je prišel, je bilo jasno, da bo na priložnost čakal na klopi, a prav torkov prvi trening, ki ga je opravil z reprezentančnimi soigralci, je poskrbel, da je v trenutku stopil v ospredje. Poškodba Jokića je selektorju Srečku Katancu narekovala, da priložnost v začetni enajsterici še drugič zapored na kvalifikacijski tekmi ponudi Pirančanu. "Še dva dneva sta do tekme. Bomo videli, kako bo z Jokićem, pred katerim je še nekaj terapij. Ko bo znano, kako in kaj, se bo selektor odločil, kot misli, da je zanj najbolje," je pred sredinim popoldanskim treningom, ko še ni vedel (ali pa je, a tega ni želel deliti z novinarji?), da Jokić proti Norveški prav gotovo ne bo zaigral, kar je potrdil selektor po koncu sredinega treninga, govoril Pirančan. Ob poškodbi izkušenega nogometaša španskega Villarreala je hitro postalo jasno, da ga v petek čaka nov reprezentančni nastop od prve minute, a o tem pred treningom seveda še ni razglabljal. "Vzdušje v reprezentanci je odlično. Delamo dobro, vse je pozitivno," je razlagal 24-letni nogometaš.

Nasvete dajejo kar sami

"Sam nimam težav s poškodbami. Počutim se dobro," je odgovoril na vprašanje, ali ima težave z zdravjem morda tudi sam, in nekaj besed namenil vsem težavam, ki slovensko izbrano vrsto mučijo v zadnjem času. "Res je, da je poškodb ogromno, a tako pač je. S tem se moramo sprijazniti. Brez tistih, ki jih ni, pač moramo igrati," je odvrnil nogometaš, ki je do zdaj zbral sedem reprezentančnih nastopov in je zdaj že nekaj časa v izbrani vrsti. "Vsakič, ko pridem, je lažje. V zadnjem času so tudi rezultati boljši, tako da je vse skupaj še veliko lepše," pravi Struna in dodaja: "Za nasvete mi pri izkušenejših reprezentantih sploh ni treba prositi. Svetujejo mi kar sami in skrbijo, da bi igral čim bolje." Tudi o Norvežanih je govoril. "Ogledali smo si, kako igrajo. Njihov način igre je znan. Ogledali smo si, kako reagirajo ob prekinitvah. Do začetka tekme si bomo pogledali še druge potankosti in se dobro pripravili," je nekdanji nogometaš Kopra spregovoril tudi o petkovem nasprotniku. "Moramo biti pravi," pa je za konec odgovoril na vprašanje, kakšna bo morala biti Slovenija v petek zvečer, ko bo stopila na zelenico Ljudskega vrta. Pri odgovorih je bil, ko smo ga obkrožili številni novinarji, sramežljiv in neprepričljiv. Upajmo, da bo na zelenici, ko bo moči meril z robustnimi norveškimi reprezentanti, povsem drugače, kar je seveda veliko bolj pomembno.

Ne spreglejte