Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
18. 12. 2018,
3.14

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

1

Natisni članek

Pepe Bešiktaš

Torek, 18. 12. 2018, 3.14

5 let, 4 mesece

Pepe je pokazal svojo drugo plat

Pozabil je na pet milijonov evrov in pustil napitnino

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

1

Pepe | Pepeja bodo navijači Bešiktaša ohranili v lepem spominu. | Foto Reuters

Pepeja bodo navijači Bešiktaša ohranili v lepem spominu.

Foto: Reuters

Zaradi svojega sloga igre in nekaterih incidentov v nogometnem svetu nima najlepšega slovesa, a tokrat je izkušeni portugalski branilec Pepe v Turčiji pokazal svojo drugo plat. Tamkajšnji Bešiktaš, ki je v finančnih težavah, je po letu in pol zapustil v svojo škodo, Turkom oprostil skoraj pet milijonov evrov, ki bi mu jih še morali izplačati, ob tem pa pustil bogato napitnino zaposlenim v klubu.

Eden izmed treh velikanov turškega nogometa Bešiktaš se je znašel v hudih finančnih težavah, vzporedno z njimi pa trpijo tudi rezultati. V prvenstvu je ta klub iz Istanbula, za katerega navija morje navijačev, trenutno šele tretji in za osem točk zaostaja za vodilnim Basaksehirjem, v ligi Europa pa se je poslovil po skupinskem delu. Tudi zaradi tega so bili pri 15-kratnem turškem prvaku primorani v nižanje stroškov.

Njihov najdražji nogometaš je bil dolgoletni zvezdnik evropskega nogometa Pepe, ki je evropske naslove osvajal s Portom, Real Madridom in tudi Portugalsko, v nogometnem svetu pa zaradi svojega načina igre in vedenja na igrišču spada med najbolj osovražene.

Danes 35-letni branilec, ki je v Bešiktaš prišel lani poleti po desetletju v vlogi stebra obrambe šampionskega Reala, je na leto služil kar 9,5 milijona evrov, pogodbo pa je imel podpisano do junija 2019.

Izkušeni Portugalec je znan po svoji brezkompromisni igri, s katero pogosto stopi čez rob. | Foto: Reuters Izkušeni Portugalec je znan po svoji brezkompromisni igri, s katero pogosto stopi čez rob. Foto: Reuters

Turčija in Evropa sta mu zaploskali

Toda v Braziliji rojeni dolgoletni portugalski reprezentant je tokrat pokazal svojo drugo plat in pogodbo prekinil v svojo škodo, kar pomeni, da se je se odrekel približno petim milijonom evrov, ki bi jih še lahko pospravil v žep.

S tem je navdušil predvsem navijače Bešiktaša, od katerih se je poslovil na zelo čustven način, zaploskala pa mu je tudi preostala turška in evropska nogometna javnost.

Da je slovo od Bešiktaša, za katerega je odigral 57 tekem in se z njim v prejšnji sezoni uvrstil v izločilne dele lige prvakov, še lepše, pa je Pepe poskrbel še z eno zelo lepo gesto.

Ob odhodu je namreč pustil bogato napitnino za vse zaposlene v klubu. Na prihajajoče božične praznike se bodo pri Bešiktašu nasmejani odpravili vsi, od trenerskega osebja do čistilk.

Razpadajoča zvezdniška zasedba, ki niza slabe rezultate

Od potapljajočega se Bešiktaša se je sicer pred kratkim poslovil še en nekdanji vidnejši član evropske nogometne smetane, nekdanji napadalec Valencie, Španec Alvaro Negredo, ki je odšel v Združene arabske emirate, medtem ko je na plačilnem seznamu še vedno Nizozemec Ryan Babel, nekdanji napadalec Ajaxa iz Amsterdama in Liverpoola, a naj bi Istanbul zagotovo zapustil po koncu sezone.

Bešiktaš kljub zvezdniški zasedbi v tej sezoni niza slabe rezultate. | Foto: Reuters Bešiktaš kljub zvezdniški zasedbi v tej sezoni niza slabe rezultate. Foto: Reuters

Podobno utegne biti tudi s preostalimi precej dragimi nogometaši, ki nosijo majico Bešiktaša.

Njegovi člani so še tragični junak letošnjega finala lige prvakov, nekdanji vratar Liverpoola Loris Karius, nekdanji član Rome in milanskega Interja Adem Ljajić, nekdanji član Barcelone, Interja in Chelseaja Ricardo Quaresma, hrvaški reprezentant Domagoj Vida, nekdanji član Seville in Interja Gary Medel, nekdanji nogometaš Barcelone Adriano, pa tudi nekdanji dolgoletni golgeter moskovskega CSKA Vagner Love in še nekateri.

Ni kaj, zasedba Bešiktaša, ki ga s klopi vodi 66-letni turški trener Senol Günes, je res zvezdniška, rezultati pa slabi. Nič čudnega, da je kriza …


Zakaj ima Pepe v svetu nogometa veliko sovražnikov?


Loris Karius
Sportal Nesrečni Karius bo kariero nadaljeval v Turčiji
Turčija Bešiktaš Fenerbahče
Sportal Incident na turškem derbiju, trener Bešiktaša moral v bolnišnico
Alvaro Negredo
Sportal Negredo se seli v Istanbul
Pepe Real Madrid
Sportal Pepe nova okrepitev Bešiktaša
Ne spreglejte