Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
3. 12. 2014,
13.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Zavrč Miran Vuk Ptuj

Sreda, 3. 12. 2014, 13.44

7 let, 12 mesecev

Potres v Zavrču: pet jih je že odšlo, pet jih bo še

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Zavrča so na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah osvojili le tri točke, a še vedno trdno držijo peto mesto. Predsednik Miran Vuk naznanja spremembe, v slačilnici je že zapihal veter.

Haložani, ki v nogometnem svetu držijo primat enega najmanjših prvoligašev na svetu, saj prihajajo iz zaselka Zavrč, kjer je prijavljenih le nekaj več kot 80 prebivalcev, v zadnjem obdobju nizajo le poraze. Na zadnjih šestih tekmah v Prvi ligi Telekom Slovenije so doživeli kar pet porazov, vodstvo kluba pa je še pred koncem jesenskega dela sklenilo prekiniti sodelovanje s petimi nogometaši. Rezi se bodo nadaljevali, saj naj bi se vrste dodatno skrčile. "Res je, s petimi igralci smo se že razšli, po koncu sezone se bomo še s petimi, a bomo poskrbeli tudi za prihod novih kandidatov, ki bodo zapolnili vrzel. Že dalj časa spremljamo nekaj mladih igralcev, ki so stari med 18 in 20 let. Prihajajo iz območja od Varaždina do Maribora," je pojasnil Miran Vuk, završki župan in alfa in omega nogometnega kluba, ki se je v prejšnji sezoni dolgo časa spogledoval s prebojem v Evropo.

Dobro mu kaže tudi v tej sezoni. Če na zadnjih šestih tekmah, ko mu na roko niso šle niti nekatere sodniške odločitve, s takšnim občutkom se spopadajo navijači Zavrča, ne bi kar petkrat izgubil, bi lahko ohranil stik z vodilno četverico Domžale – Maribor – Celje – Olimpija, ki je zaznamovala jesenski del. Zdaj za vodilnimi Domžalami zaostaja že 15 točk, jesenski del pa bo sklenil v soboto na gostovanju v Velenju.

Zakaj se je Zavrč nenadoma zahvalil tako velikemu številu igralcev? "Med igralci in trenerjem je zavladalo nasičenje, nekateri pa se niso podrejali ekipi. Na primer Dario Jertec. Igral je zase in to ni bilo to," je pojasnil Vuk, ki skupaj z bratom Romanom skrbi za delovanje kluba. Našteval je tudi razloge za padec rezultatske forme. "Starejši igralci, ki so nosilci igre (Sambolec, Kristić, Šafarić …) so ostali brez moči. Po 22 odigranih tekmah so fizično padli, nagajale so nam še poškodbe, trpel pa je rezultat."

Spomladi končno na prenovljenem štadionu v Zavrču

Za prihodnost završkega kluba se kljub rezom in kadrovskim spremembam ni treba bati. Predsednik Vuk je potrdil, da je klub poravnal vse obveznosti do igralcev, v prihodnje pa bo deloval še v malce cenejši obliki, saj bo prišlo veliko mladih igralcev.

Trener Zavrča Željko Orehovec jih je že imel čas spoznati, saj so že nekaj časa na preizkušnji, v zimskem prestopnem roku pa bodo sklenili še pogodbe.

"Spomladi bomo zaigrali z osveženo ekipo, pričakujem pa dobre rezultate. Morate vedeti, da smo v jesenskem delu odigrali vse tekme v gosteh. To je velika razlika, če ne moreš trenirati na travniku, kjer gostiš srečanja. Spomladi bomo igrali doma, v Zavrču, kar bo za nas velika pridobitev," je spregovoril tudi o nogometnem objektu v Zavrču, ki doživlja temeljite spremembe.

Ne spreglejte