Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
9. 5. 2016,
8.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Ažbe Jug Sporting Lizbona Miha Mlakar Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 9. 5. 2016, 8.30

6 let, 7 mesecev

Portugalci verjamejo, da imajo v 24-letnem Slovencu novega Jana Oblaka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Lizbonski Sporting je na dobri poti, da osvoji 19. naslov državnega prvaka in prvega po letu 2002. Bolj kot boj za najprestižnejšo portugalsko nogometno lovoriko je za Slovence zanimiva izjava, ki jo je v teh dneh tamkajšnjemu najbolj priznanemu športnemu mediju dal njegov trener Jorge Jesus.

Pri Sportingu verjamejo v Ažbeta Juga. | Foto: Pri Sportingu verjamejo v Ažbeta Juga.

"Verjamem v Ažbeta Juga. Je odličen vratar, ki vseskozi napreduje. Mislim, da v naslednji sezoni ne bomo imeli težav z vratarji," je za Record povedal Jorge Jesus, trener Sportinga, ki za naslov prvaka prihodnji konec tedna potrebuje zmago v gosteh pri Bragi.

Priznani 61-letni portugalski trener je o Ažbetu Jugu govoril predvsem v luči kadrovanja za prihodnjo sezono. Portugalski mediji so namreč prepričani, da Sporting, ki ima po odhodu Brazilca Marcela Boecka ob prvem vratarju Ruiju Patriciu na voljo le še 24-letnega Slovenca, nujno potrebuje novega vratarja.

A eden izmed najboljših portugalskih trenerjev meni drugače in je sporočil, da popolnoma zaupa nekdanjemu mlademu slovenskemu vratarju. "Prepričan sem, da lahko računam nanj. Ažbe je zelo miren. V marsičem me spominja na Jana Oblaka," pravi trener, ki je z Janom Oblakom sodeloval pri lizbonski Benfici in bil, tudi z izdatno pomočjo mladega slovenskega vratarja, o katerem v zadnjih tednih govori vsa Evropa, zelo uspešen.

Osvojil je naslov državnega prvaka in obe pokalni lovoriki v sezoni 2013/14, v kateri je prišel tudi do velikega finala evropske lige.

Potrdil je besede njegovega zastopnika

S tem je Jesus le potrdil besede Jugovega zastopnika Mihe Mlakarja, ki je ob njegovem prihodu julija lani, na Portugalsko je prišel iz francoskega Bordeauxa, napovedal, da bo šel Jug po Oblakovih stopinjah. Zanimivo, tudi zdajšnji as madridskega Atletica, ki odšteva dneve do velikega finala lige prvakov v Milanu, kjer se bo za evropsko krono pomeril z madridskim Realom, je Mlakarjev varovanec.
 

V Lizboni so potrdili besede, ki jih je zastopnik 24-letnega vratarja Miha Mlakar (levo) izrekel že pred časom. | Foto: V Lizboni so potrdili besede, ki jih je zastopnik 24-letnega vratarja Miha Mlakar (levo) izrekel že pred časom.

Za Sporting je že zaigral

Jug, ki je prve nogometne korake naredil pri Mariboru in v članski konkurenci debitiral v dresu Interblocka, ko je bil star vsega 17 let, je v tujini od leta 2011. Štiri leta in pol je bil član Bordeauxa, zdaj ima z Lizbončani podpisano pogodbo do leta 2020, v njej pa zapisano klavzulo s kar 45 milijonov evri odškodnine.

Za Bordeaux je zaigral na treh prvenstvenih in eni pokalni tekmi. Tudi v dresu Sportinga je že nastopil. Pri zmagi v pokalu nad Arouco je januarja letos odigral vso tekmo in ohranil mrežo nedotaknjeno. V prihodnosti si seveda obeta še več priložnosti. Sodeč po trenerjevih besedah jih bo kmalu tudi dočakal.

Ne spreglejte