Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 10. 2016,
19.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

Natisni članek

naj gol pokal Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Aluminij NK Domžale NK Krško NK Krka NK Rudar NK Maribor NK Maribor ND Gorica

Sreda, 26. 10. 2016, 19.14

6 let, 6 mesecev

Pokal Slovenije, četrtfinale (povratne tekme)

Olimpija zaigrala kot prerojena, Maribor slavi Zahovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

Olimpija Aluminij | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometašem Domžal so se v sredo v polfinalu pokalnega nogometnega tekmovanja pridružili še Olimpija, Krka in Maribor. Ljubljančani so v Kidričevem napolnili mrežo Aluminija, branilec naslova Maribor pa v zadnjem delu mariborsko-novogoriške trilogije brez zadetkov remiziral v Ljudskem vrtu, kar je bilo dovolj za napredovanje. Novomeška Krka je še drugič zapored presenetila Rudar, Domžalčani pa so se med štiri najboljše uvrstili že v torek.

Nagradna igra Naj gol! Sodeluj in si priigraj mikavno nagrado!

Pokal Slovenije, četrtfinale (povratne tekme):

Sreda, 26. oktober:
Aluminij : Olimpija 1:4 (0:2) /1:2/
Srdić 56.; Zajc 10., Velikonja 23., Benko 61., Kirm 78.

Krka : Rudar Velenje 2:2 (1:2) /2:0/
Kostanjšek 45., 57.; Mary 12., Glavina 27.

Maribor : Gorica 0:0 /1:1/

Torek, 25. oktober:
Domžale : Krško 2:1 (1:0) /2:0/
Bratanović 20., Majer 58.; Haljeta 89.

// - rezultat prvih tekem

Z odebeljenimi črkami so označeni klubi, ki so napredovali v polfinale.

Olimpija nadigrala Aluminij

Nogometaši Olimpije so brez težav izločili Aluminij. Ljubljančani so prvo tekmo v Stožicah dobili z 2:1, a z igro niso navdušili. Na pomembnem gostovanju, kjer jih je spremljal tudi novopečeni podpredsednik Ranko Stojić, ki se je vrnil v klub, so bili bolj prepričljivi in se veselili visoke zmage s 4:1. 

Trener Elsner je po remiju v Velenju priznal, da se je v taboru Ljubljančanov prižgal alarm. Kritika je zalegla. Da v Kidričevem ne bo presenečenja, je v deseti minuti nakazal reprezentant Miha Zajc, ko je s prostega strela povedel Olimpijo v vodstvo z 1:0.

Vratarja Luko Janžekovića je presenetil z močnim diagonalnim strelom z leve strani. V 23. minuti se je izkazal Etien Velikonja. Z 18 metrov je sprožil natančen strel v levi zgornji kot vrat Aluminija in atraktivno povišal vodstvo na 2:0.

Najlepši zadetek na srečanju je dosegel Etien Velikonja. Na fotografiji v dvoboju z Lovrom Cvekom (Aluminij). | Foto: Vid Ponikvar Najlepši zadetek na srečanju je dosegel Etien Velikonja. Na fotografiji v dvoboju z Lovrom Cvekom (Aluminij). Foto: Vid Ponikvar

V drugi polčas so bolje vstopili gostitelji. Aleksandar Srdić je v 56. minuti z bližine premagal Roka Vodiška in znižal zaostanek na 1:2. Veselje Kidričanov ni trajalo dolgo. Hrvat Leon Benko je le pet minut pozneje izigral domačo obrambo in povišal vodstvo na 3:1, končni rezultat pa je postavil Andraž Kirm.

Odločil je zadetek Luke Zahovića

V Ljudskem vrtu se je tekma končala brez zadetkov. Potnika v polfinale je določil zadetek v gosteh Luke Zahovića. | Foto: Vid Ponikvar V Ljudskem vrtu se je tekma končala brez zadetkov. Potnika v polfinale je določil zadetek v gosteh Luke Zahovića. Foto: Vid Ponikvar Branilci pokalnega naslova so še tretjič zapored v enem tednu ostati neporaženi proti Gorici. Prva četrtfinalna tekma se je v Novi Gorici končala brez zmagovalca (1:1), nato pa je Milaničeva četa v 14. krogu državnega prvenstva na domačem igrišču premagala vrtnice z 1:0. Tretji "polčas" se je še enkrat končal z remijem, tokrat brez zadetkov, kar je pomenilo, da se zaradi pravila doseženega zadetka v gosteh uvrstitve med štiri najboljše veselijo Štajerci.

Tega je za Vijolice pred tednom dni v Novi Gorici dosegel Luka Zahović.

Nogometni praznik na Dolenjskem 

Velenjčani so v Novem mestu hitro dosegli dva zadetka, a jim to ni pomagalo do napredovanja. | Foto: Vid Ponikvar Velenjčani so v Novem mestu hitro dosegli dva zadetka, a jim to ni pomagalo do napredovanja. Foto: Vid Ponikvar V Novem mestu je Krka razveselil nogometne ljubitelje. Na prvi tekmi v Velenju je presenetila knape in zmagala z 2:0, na povratni tekmi na Portovalu, kjer v tej sezoni igra drugoligaške dvoboje, pa je z remijem (2:2) zadržala prednost in se uvrstila v polfinale. Tako je od pokalne lovorike oddaljena le še dva koraka.

Velenjčani so odlično vstopili v srečanje. V 12. minuti je v polno zadel Kamerunec John Mary, v 27. minuti pa je prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije Dominik Glavina poskrbel za vodstvo z 2:0.

Knapi so s tem izničili zaostanek s prve tekme v Velenju, a se niso dolgo veselili. Miha Kostanjšek je z dvema zadetkoma poskrbel, da so Velenjčani potegnili krajšo. V 45. in 57. minuti je zadel v polno in spravil v zagato prvoligaškega tekmeca, ki je končal pokalno pot v četrtfinalu. 

Volarič tokrat podajal

Luka Volarič je blestel proti nekdanjemu klubu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Luka Volarič je blestel proti nekdanjemu klubu. Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčani so proti Krškemu v torek brez težav ubranili prednost dveh zadetkov (2:0), ki jim jo je prejšnji teden zagotovil Luka Volarič. V mestu ob Kamniški Bistrici so zmagali z 2:1.

Prvi zadetek za zmagovalce je dosegel Elvis Bratanović, drugega pa Žan Majer. Podaji je prispeval junak s prve tekme, Volarič.

Častni zadetek za slovo od pokalnega tekmovanja je za Krško prispeval Nermin Haljeta.

Pokal Slovenije, četrtfinale (prve tekme)
Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog
Druga liga, 12. krog

Ne spreglejte