Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
12. 4. 2021,
2.00

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

2

Natisni članek

Son Heung-Min Jose Mourinho Tottenham Manchester United Ole Gunnar Solskjaer

Ponedeljek, 12. 4. 2021, 2.00

3 leta

Odmevi po nedeljskem derbiju v Londonu

Po tekmi ostro napadel "prevaranta" Korejca. Mourinho ogorčen nad besedami.

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

2

Jose Mourinho Ole Gunnar Solskjaer | Ole Gunnar Solskjaer je po tekmi napadel Korejca, Jose Mourinho mu je hitro povedal svoje mnenje. | Foto Guliverimage

Ole Gunnar Solskjaer je po tekmi napadel Korejca, Jose Mourinho mu je hitro povedal svoje mnenje.

Foto: Guliverimage

Manchester United se je Tottenhamu (3:1) maščeval za sramotni oktobrski poraz, ko so Londončani na Old Traffordu rdeče vrage odpihnili s 6:1, a vse skupaj bi se lahko hitro obrnilo tudi v drugo smer. Po hudi sodniški napaki, kot so menili mnogi, so v 35. minuti Unitedu s pomočjo VAR razveljavili zadetek, zato se trener Man Utd Ole Gunnar Solskajer po tekmi ni držal nazaj.

Po lepi podaji Paula Pogbaja je zadel Edinson Cavani, a sodnik Chris Kavanagh je po intervenciji VAR zadetek Urugvajca razveljavil. Scott McTominay je na začetku akcije za zadetek nesrečno v obraz res zadel Korejca Son Heunga Mina, a čeprav je bil ravno napadalec Tottenhama tisti, ki je z rokami segal za Škotom, je sodnik po ogledu posnetka razveljavil zadetek.

Še bolj kot razveljavljen zadetek je gostujočega trenerja Oleje Gunnarja Solskjaerja razbesnelo večminutno valjanja Korejca, ki je bil, če malce pretiravano, na pol mrtev, nato pa ga sta čudežna roka fizioterapevta in malce hladilnega razpršila v nekaj sekundah spravila v red. Korejec je nekaj sekund kasneje po hitrem protinapadu Tottenham soigralce celo povedel v vodstvo z 1:0.

Stisk roke z grenčico v ustih | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Stisk roke z grenčico v ustih Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ole: Če bi bil moj sin, ne bi dobil hrane

"Če bi se moj sin po takem udarcu valjal tri minute, nato pa potreboval še sotekmovalce, da ga postavijo na noge, ne bi dobil hrane," se je po tekmi slikovito izrazil norveški strokovnjak. "Nogomet, kot smo ga poznali, ne obstaja več. Šlo je za hudo napako, ki si jo bodo morali ogledati. Zadetek je bil čist kot solza, a sodnike je prevaral Son. Sodniki so presodili, da ne igramo nogometa. Če je to prekršek ... šokiran sem," je dodal.

Odziv na klopi Uniteda po razveljavljenem zadetku:

Mourinho: Žalosti me, da me vi niste vprašali o tem

Korejcu je seveda v bran stopil Jose Mourinho. Za izrečene besede je močno okrcal Norvežana, ki ga je decembra 2018 zamenjal na klopi Uniteda. "Kot prvo naj povem, da sem razočaran nad tem, da me po vsem, kar je rekel Ole o Sonu, niste vprašali za mnenje. Žalosti me, da me ne obravnavate kot drugih, kar zadeva njegove besede, pa lahko rečem le, da je Sonny lahko srečen, da je njegov oče boljša oseba kot Ole. Kot oče moraš vedno nahraniti svoje otroke, pa ni pomembno, kaj delajo. Če moraš krasti, da jih nasitiš, kradeš. Ogorčen sem. Oleju sem povedal, kaj si mislim o tem, žalosti pa me, da me vi niste vprašali o tem," jo je novinarjem napel Mourinho, ki je doživel že deseti ligaški poraz in postavil negativni osebni rekord. Toliko porazov v ligi kot trener še ni doživel.

Kot smo že napisali, je večina menila, da prekrška nad Sonom res ni bilo. "Če je to prekršek, lahko kar vstanemo in gremo domov," je v studiu Sky Sports dejal nekdanji kapetan rdečih vragov Roy Keane, po drugi strani pa bi, če so sodniki že odločili za prekršek, moral McTominay zaradi udarca v obraz dobiti še drugi rumeni karton in iti predčasno pod prho.

Edinson Cavani je v drugem polčasu le dosegel zadetek. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Edinson Cavani je v drugem polčasu le dosegel zadetek. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Za rdeče vrage sodniška odločitev ni bila usodna. Kljub vodstvu Tottenhama so v drugem polčasu obranili rezultat in na koncu zmagali s 3:1. V 57. minuti je na 1:1 poravnal Fred, v 79. minuti je za popoln preobrat zadel Cavani, piko na i pa je v 96. minuti postavil morda najbolj vroč najstnik na svetu Mason Greenwood, ki je pred tem podal tudi za zadetek za 2:1.

Preberite še:

Edinson Cavani
Sportal Zanesljiva zmaga WBA, Everton do točke
Ne spreglejte