Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
15. 2. 2017,
7.54

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,93

3

Natisni članek

UEFA liga prvakov Barcelona PSG Luis Enrique Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 15. 2. 2017, 7.54

12 mesecev

Po tekmi v Parizu

Po sramoti: trener Barcelone našel krivca za rekordni poraz

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,93

3

PSG | Foto Reuters

Foto: Reuters

Tega ni pričakoval nihče. Francoski prvak PSG je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov s kar 4:0 premagal Barcelono in si na stežaj odprl vrata v četrtfinale. Če sklepamo po zgodovini, je že tam.

Barcelona v tej sezoni nikakor ne blesti, vseeno pa je pred začetkom izločilnih bojev v ligi prvakov veljala za eno glavnih favoritinj za končni uspeh. A francoski prvak se na valentinovo do gostov ni obnašal nič kaj zaljubljeno in brezglavo, saj je zvezdnike iz Španije z bleščečo predstavo odpihnil z igrišča.

Mrežo Barcelono so napolnili slavljenca Angel di Maria in Edinson Cavani, prvi je praznoval 29. rojstni dan, drugi 30., četrti zadetek pa je pri izenačitvi rekordnega poraza Barcelone v Evropi (0:4) prispeval še Julian Draxler.

Najhujši porazi Barcelone v ligi prvakov:

Liga prvakov, osmina finala (2017):
PSG : Barcelona 4:0
Di Maria 18., 55., Draxler 40., Cavani 72.

Liga prvakov, polfinale (2013):
Bayern : Barcelona 4:0
Müller 25., 82., Gomez 49., Robben 73.

Liga prvakov, skupinski del (1997):
Barcelona : Dinamo Kijev 0:4
Ševčenko 9., 32., 44., Rebrov 79.

Liga prvakov, finale (1994):
AC Milan : Barcelona 4:0
Massaro 22., 45., Savićević 47, Desailly 58.
 

Enrique: Nimam veliko povedati

Luis Enrique je lahko le nemočno spremljal šov domačinov. | Foto: Reuters Luis Enrique je lahko le nemočno spremljal šov domačinov. Foto: Reuters "Po taki tekmi nimam veliko povedati. Od samega začetka so bili veliko boljši od nas in kljub spremembam taktike jim nismo mogli nič. Nasprotnik je bil boljši od nas z žogo in brez nje, dobili so vse dvoboje, bili so bolj neposredni in zelo učinkoviti. Vse to se odraža tudi na končnem rezultatu," je po tekmi na novinarski konferenci priznal trener Barcelone Luis Enrique, ki se ni strinjal s tem, da jih je PSG kakorkoli presenetil.

"Vedeli smo, kaj lahko pričakujemo. Pričakovali smo visoko obrambo ter pritisk na naše veziste in zadnjo linijo. A PSG je vseeno to izvedel v najboljši mogoči različici in konec koncev odigral popolno tekmo, mi pa smo pokazali premalo. Hočete krivca za poraz? Sam ga ne iščem, a če že moram na koga pokazati s prstom, bom nase. Igralci so taki kot takrat, ko zmagajo. Kriv sem, prevzemam odgovornost," je cinično dodal Enrique.

Se lahko Barcelona na povratnem srečanju še vrne in napreduje?

  • Ne.
    72,58 %
    1244 glasov
  • Da.
    27,42 %
    470 glasov
Oddanih 1714 glasov

Do zdaj ni uspelo še nikomur

Barcelona bo glede na podatke iz zgodovine prvič po desetih letih izpadla pred četrtfinalom (leta 2007 jo je v osmini finala izločil Liverpool). Nobena ekipa namreč še nikoli v ligi prvakov ni nadoknadila štirih zadetkov zaostanka, kar pomeni, da bi Katalonci, če bi jim to uspelo, postavili nov mejnik.

Čeprav je Barcelona doma praktično nepremagljiva, glede na videno v Parizu za epski preobrat ni veliko možnosti, a upanje umre zadnje. 

Lionel Messi je povsem odpovedal in bil eden najslabših v vrstah Barcelone. Niti enkrat se ni dotaknil žoge v kazanskem prostoru Parižanov. | Foto: Reuters Lionel Messi je povsem odpovedal in bil eden najslabših v vrstah Barcelone. Niti enkrat se ni dotaknil žoge v kazanskem prostoru Parižanov. Foto: Reuters

"V preteklosti smo že večkrat pokazali, da znano odigrati briljantno. Ko bomo preučili, kaj se je zgodilo v Parizu in zakaj je bilo tako, kot je bilo, bomo videli, pri čem smo," je sklenil bolj ali manj v usodo vdani 46-letni trener.

Ali bo španskemu prvaku uspelo nekaj, kar do zdaj v ligi prvakov še nismo videli, bo jasno čez natančno tri tedne (8. marec), ko bo povratni obračun potekal na kultnem Camp Nouu.

Ne spreglejte