TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
28. 8. 2020,
3.40

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

15

Natisni članek

Coleraine FC NK Maribor NK Maribor Liga Europa

Petek, 28. 8. 2020, 3.40

3 leta, 5 mesecev

Po porazu v Ljudskem vrtu in slovesu od Evrope

Po sramoti ne razmišlja o odhodu: "Zakaj pa? Življenje teče dalje, kajne?" #video #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

15

NK Maribor : Coleraine | Sergej Jakirović je bil po izpadu iz Evrope zelo razočaran, a poudarja, da bo nadaljeval trdo delo na klopi Maribora. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Sergej Jakirović je bil po izpadu iz Evrope zelo razočaran, a poudarja, da bo nadaljeval trdo delo na klopi Maribora.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Maribora, sinonim za slovenske nastope v evropskih tekmovanjih, so se po šoku v Ljudskem vrtu prvi od slovenskih predstavnikov poslovili od Evrope. Po streljanju enajstmetrovk jih je izločila polamaterska severnoirska ekipa Coleraine in poskrbela za novo bolečo klofuto za izbrance Sergeja Jakirovića. Ta je moral po sramoti odgovarjati tudi na neprijetna vprašanja.

NK Olimpija, Vikingur
Sportal Maribor se po drami in senzaciji poslavlja od Evrope, Olimpija se je rešila

Če smo od koga pričakovali, da se bo s pol moči uvrstil v drugi krog lige Europa, so bili to ravno nogometaši Maribora, a zgodilo se je nepričakovano. Borbeni in trdoživi Otočani so Štajerce ujeli na levi nogi in na koncu poskrbeli za enega največjih uspehov severnoirskega klubskega nogometa. V drugi krog kvalifikacij se jim ni uspelo prebiti že 18 let, kar govori o tem, da se je v Ljudskem vrtu zgodil čudež, po drugi strani pa za trikratnega udeleženca skupinskega dela lige prvakov izpad proti takemu tekmecu pomeni zelo hud udarec, da ne rečemo sramoto.

Mariborčani po izpadu iz Evrope niso mogli verjeti, kaj se jim je zgodilo. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mariborčani po izpadu iz Evrope niso mogli verjeti, kaj se jim je zgodilo. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

"Izpad zelo boli"

"Za nami je težek večer, zelo smo razočarani. Težko nam je, ne samo meni, ampak celotni ekipi. Imeli smo vse pod kontrolo, bili boljši nasprotnik, imeli veliko priložnosti, ki jih nismo izkoristili, zgrešili smo tudi enajstmetrovko. Na koncu pa smo bili za svojo nezbranost in napake kaznovani. Ostali smo brez Evrope, kar zelo boli, a sam ne bi govoril o sramoti. Kaj to sploh pomeni? To je nogomet in ravno zaradi tega je tako zanimiv. Življenje gre dalje, kajne? Pomembno je, da se iz tega poraza kaj naučimo," je po bolečem porazu dejal trener Maribora.

Sergej Jakirović po porazu:

Fotogalerija s tekme v Ljudskem vrtu (fotograf: Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 48

Kaj bi bilo, če bi Dervišević zadel?

Mariborčani so imeli ves čas rahlo pobudo, a ne tako, da bi imel človek občutek, da bodo tekmo z lahkoto dobili. Po slabem prvem polčasu nismo videli zadetkov, v 62. minuti pa je sledil šok. Izjemen zadetek je dosegel James McLaughlin in popeljal goste v vodstvo. Maribor se je sicer hitro odzval in štiri minute kasneje prek rezervista Rudija Požega Vancaša izenačil, to pa je bilo tudi vse, kar je Maribor pokazal v drugem polčasu.

Polamaterska ekipa iz Severne Irske, večina igralcev hodi v službe, je rajala v Ljudskem vrtu. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Polamaterska ekipa iz Severne Irske, večina igralcev hodi v službe, je rajala v Ljudskem vrtu. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Tekma se je zapeljala v podaljške, v katerih so bili domači boljši in si priigrali tudi enajstmetrovko. Izvajal jo je ohlajeni Amir Dervišević, ki je v igro vstopil le dve minute prej, a jo zapravil. Njegova bomba je končala v prečki, o potniku v drugi krog kvalifikacij pa so odločali streli z bele točke. Gostje so kot zastavo premagovali Ažbeta Juga, pri Mariborčanih pa je odločilni peti strel v vratnico poslal Požeg Vancaš.

Marcos Tavares po porazu in koncu evropske poti:

Kdo je glavni krivec za izpad Maribora iz evropskih tekmovanj?

 • Odlična ekipa Coleraine.
  4,27 %
  100 glasov
 • Trener Sergej Jakirović
  24,31 %
  569 glasov
 • Igralci Maribora.
  67,02 %
  1569 glasov
 • Športni direktor Oliver Bogatinov.
  2,82 %
  66 glasov
 • Pomanjkanje športne sreče.
  1,58 %
  37 glasov
Oddanih 2341 glasov

V tem sistemu brez težav izpade tudi favorit

"Razočaranje je veliko, vsekakor rezultat ni tak, kot smo si ga želeli, a zdaj ne moremo več ničesar popraviti. Življenje teče naprej. Nov sistem je takšen, kot je, malce slabši dan in ni te več. Brez težav izpade tudi favorit, a ne strinjam se, da smo igrali slabo, imeli smo dovolj priložnosti, da bi tekmo rešili sebi v prid, a je nismo," je nadaljeval Jakirović. Po slabem koncu lanske sezone, ko je s porazoma proti Olimpiji in Celju izpadel iz boja za prvaka, ter še slabšemu začetku nove sezone - poraza proti polprofesionalni ekipi si ne glede na vse ne bi smel privoščiti - ne razmišlja o predčasnem odhodu s klopi slovenskih podprvakov.

Vratar Gareth Deane je na koncu zbral šest obramb in bil eden glavnih razlogov za senzacijo v Ljudskem vrtu. Jasmin Mešanović ga bo še dolgo sanjal. Obramba v podaljšku je bila res fantastična. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Vratar Gareth Deane je na koncu zbral šest obramb in bil eden glavnih razlogov za senzacijo v Ljudskem vrtu. Jasmin Mešanović ga bo še dolgo sanjal. Obramba v podaljšku je bila res fantastična. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

"Zakaj pa?" je na vprašanje o tem z vprašanjem začudeno odgovoril hrvaški strokovnjak in dodal: "Tukaj sem, da svoje delo opravljam pošteno. Temu delu sem povsem predan. Na treningih se dela zelo dobro in kvalitetno, žal pa nam vse skupaj ne uspe pokazati še na tekmah. Z Oliverjem Bogatinovom še nisem govoril, bo še čas za to, če mislite, da razmišlja drugače kot jaz, morate vprašati njega, ne mene."

Že v nedeljo pričakuje drugačen Maribor

Po (pre)hitrem izpadu iz evropskih tekmovanj Mariborčane že v nedeljo čaka težko gostovanje v Domžalah, ki so vedno neugoden nasprotnik. "Veliko mi pomeni, da so nam navijači, ki so se nam pridružili ob zaključku tekme, izkazali podporo. Ravno za njih se moramo hitro prebuditi in v prvenstvo stopiti tako, kot se za Maribor spodobi. Pred nedeljskim gostovanjem bomo osvežili ekipo, analizirali tekmo in verjamem, da lahko že čez nekaj dni pokažemo nekaj povsem drugega," je optimističen Jakirović.

Nedeljska tekma v Domžalah se bo začela ob 20.15.

Preberite še:

Lionel Messi
Sportal Prvi glas Messijevega tabora, oglasil se je njegov oče
Mura Olimpija
Sportal Mura potrdila slabo novico: koronavirus prestavil tekmo v Talinu

 

Ne spreglejte