Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
11. 7. 2013,
13.45

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Koper Ante Guberac

Četrtek, 11. 7. 2013, 13.45

4 leta, 8 mesecev

Po šoku in stresnih sestankih napočil čas za mlade

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Lahko bi koga pripeljali, a se bomo raje osredotočili na mlade," nam je pojasnil predsednik Kopra Ante Guberac, ki je prepričan, da se bo klub rešil iz rdečih številk. Mladim zaupa tudi trener.

Koper je znana valilnica nogometnih talentov. Na Bonifiki na plano radi pokukajo vrhunski talenti, ki postanejo hitro zanimivim tujim klubom. Če se bo trenerju Rodolfu Vanoliju posrečila hrabra poteza, saj je v dogovoru s klubskim vodstvom prihodnost koprskega kluba začrtal na plečih mlajših kandidatov, potem bodo ogledniki tujih klubov ohranili mesta na Bonifiki. Največ oči je uprtih na Domna Črnigoja, za katerega se je resno ogrel Udinese, Videmčane pa krasi izjemen občutek za prepoznavanje nadpovrečnih talentov. "Verjamem, da bo letos tudi leto Mitje Lotriča in da se bo končno dokazal v prvenstvu," je italijanski strokovnjak izpostavil tudi lanskega najstniškega novinca iz Prekmurja, ki ni imel pretirane sreče z zdravjem. Letos naj bi bilo drugače.

Ker je v stresnem obdobju čakanja na usodo zadolženega koprskega kluba odšlo veliko nogometašev, se je konkurenca skrčila na število, ki ne dovoljuje prevelikih rotacij in menjavanj. Zato bo velik pritisk na golobradih Koprčanih, ki večinoma nosijo tudi dres mlajših izbranih vrst. "Fante želim prepričati, da lahko s kakovostjo nadomestijo pomanjkanje izkušenj," vztraja pri načrtu, da se Koper v boj z najboljšimi spusti s pomlajeno, a zelo motivirano ekipo. Ostaja še odprto vprašanje Gorana Galešića, ki se je zaradi nevzdržnih groženj navijačev Hajduka ekspresno preselil iz dalmatinske prestolnice, donedavni kapetan Ivica Guberac, tudi on ni imel posebne sreče s splitskim klubom, pa naj bi kariero nadaljeval v Nemčiji.

Če ne bo več finančnih stresov, ki so parali živce v začetku junija celo do te mere, da je morala posredovati Nogometna zveza Slovenije (NZS) in zahtevala posebna pojasnila, potem pri Koprčanih obstanek ne bi smel priti pod vprašajem. Takrat je klubu sproščenost vrnil "alfa in omega" kluba Ante Guberac. Vprašanje je, ali lahko Koprčani v taki postavi naskakujejo tudi (vsaj) tretje mesto, ki vodi v Evropo. Zdaj se jim je dvakrat zapored zalomilo, dvakrat so jih prehitele Domžale. Lahko mladi – Koper ima tudi odlične mladince in kadete – dokažejo, da svet stoji na mladih, in Vanolijev projekt približajo Evropi?

Ne spreglejte