Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 11. 2022,
17.34

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

La Liga serie A Juventus

Torek, 29. 11. 2022, 17.34

1 leto, 4 mesece

LaLiga terja takojšnje sankcije zoper Juventus

Po odstopu Juventusovega predsedstva Španci zahtevajo sankcije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Juventus navijač | Vodstvo španske nogometne lige (LaLiga) je po odstopu predsedstva torinskega Juventusa zaradi finančnih težav zahtevalo takojšnje sankcije Evropske nogometne zveze (Uefa) zoper italijanski klub. | Foto Reuters

Vodstvo španske nogometne lige (LaLiga) je po odstopu predsedstva torinskega Juventusa zaradi finančnih težav zahtevalo takojšnje sankcije Evropske nogometne zveze (Uefa) zoper italijanski klub.

Foto: Reuters

Vodstvo španske nogometne lige (LaLiga) je po odstopu predsedstva torinskega Juventusa zaradi finančnih težav zahtevalo takojšnje sankcije Evropske nogometne zveze (Uefa) zoper italijanski klub, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Španci opozarjajo, da so že aprila letos na Uefo vložili uradno pritožbo zoper Juventus. Takrat je italijanska finančna policija Guardia di Finanza preiskovala kršenje finančnega fair playa v italijanskem klubu.

V Španiji poudarjajo, da se zavzemajo za finančno vzdržen nogomet v Evropi. Španci dodajajo, da v lastni ligi že skoraj celo desetletje izvajajo finančne kontrole, saj so to zahtevali tudi klubi sami.

"Finančna vzdržnost je A in O pri zaščiti nogometnih poslov," še pravijo. Pri tem ne gre spregledati, da imajo dolgove tudi španski klubi, izstopa predvsem katalonski velikan Barcelona.

"Finančna vzdržnost je A in O pri zaščiti nogometnih poslov," še pravijo. Pri tem ne gre spregledati, da imajo dolgove tudi španski klubi, izstopa predvsem katalonski velikan Barcelona. | Foto: Reuters "Finančna vzdržnost je A in O pri zaščiti nogometnih poslov," še pravijo. Pri tem ne gre spregledati, da imajo dolgove tudi španski klubi, izstopa predvsem katalonski velikan Barcelona. Foto: Reuters

Vodstvo Juventusa, zbrano okrog predsednika Andree Agnellija, je v ponedeljek zaradi slabega finančnega položaja kluba odstopilo.

Zaradi morebitnega ponarejanja klubskih bilanc je Juventus tudi pod drobnogledom tožilstva. Sicer pa je uprava septembra razkrila rekordno izgubo, ki je v lanski sezoni znašala 254,4 milijona evrov.

Agnelli je klub vodil od leta 2010 in bil odgovoren za eno najuspešnejših obdobij pri Juventusu. V tem obdobju je torinski klub osvojil devet zaporednih naslovov italijanskega prvaka, štiri državne pokale, dvakrat pa je igral v finalu lige prvakov.

Klub se je pod vodstvom Andree Agnellija, čigar družina vodi Juventus že skoraj stoletje, preselil tudi na nov stadion.

Ne spreglejte