Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
14. 10. 2018,
19.18

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

7

Natisni članek

Liga narodov Andraž Šporar Jaka Bijol Miha Zajc Nemanja Mitrović

Nedelja, 14. 10. 2018, 19.18

5 let, 6 mesecev

Slovenski nogometaši po porazu v Oslu

Po norveški klofuti je na robu solz iskreno povedal, kaj je bilo narobe

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

7

Andraž Šporar | Andraž Šporar je bil po novem porazu zelo razočaran in na robu solz. | Foto nzs.si

Andraž Šporar je bil po novem porazu zelo razočaran in na robu solz.

Foto: nzs.si

Slovenija je v soboto zvečer v Oslu doživela še tretji poraz ob tretjem nastopu v ligi narodov, Norveška je bila boljša z 1:0. Po novi ničli je nezadovoljstvo v slovenski nogometni javnosti na vrhuncu, a so nekateri reprezentanti po tekmi na štadionu Ullevaal prepričani, da bo v prihodnosti bolje, predvsem pa upajo, da bodo imeli podporo navijačev.

Tomaž Kavčič
Sportal Tomaž Kavčič za zdaj ostaja selektor

"Težko povem kaj pametnega. Smo brez samcate točke in v zelo težkem obdobju. V garderobi je vladala tišina. Prisotno je bilo veliko razočaranje," je bil po tekmi obupan Andraž Šporar.

"Počutimo se zelo slabo, spet nismo dosegli zadetka. Sam nisem imel prav veliko priložnosti, a je na takšnih tekmah težko pričakovati, da jih boš imel veliko. Je pa res, da bi lahko odigrali malce bolje. Norvežani niso vršili tako velikega pritiska, da si ne bi mogli pripraviti kakšne priložnosti več. Treba je biti iskren, lahko bi pokazali malce več 'jajc'," je bil iskren napadalec, ki je osmič nastopil za Slovenijo, a spet ostal brez zadetka.

Tomaž Kavčič
Sportal Liga narodov? Liga porazov za Slovenijo. Padla je tudi v Oslu.

"Smo neizkušena reprezentanca. Če pogledate, koliko nastopov smo do zdaj zbrali številni, ki smo nastopili tokrat, je jasno, da potrebujemo predvsem čas. Težko nam je in vemo, da je težko tudi slovenskim navijačem. Lahko rečem le to, da potrebujemo podporo. Tako navijačev kot medijev. Prepričan sem, da bo šla krivulja navzgor. Imamo kakovost. Prepričan sem, da gremo lahko na veliko tekmovanje. Samo prosim lahko za podporo in upam na boljše rezultate," se je razgovoril 24-letni napadalec Slovana iz Bratislave, ki so mu po porazu v oči na trenutke silile solze.

Tudi Mihi Zajcu, ki bi moral biti prihodnost slovenske reprezentance, so nekatere stvari težko razumljive. | Foto: nzs.si Tudi Mihi Zajcu, ki bi moral biti prihodnost slovenske reprezentance, so nekatere stvari težko razumljive. Foto: nzs.si

Miha Zajc: Težko je pojasniti, kaj se nam dogaja

"Vsi smo razočarani. Za nami je težka tekma proti nasprotniku, ki je boljši od vseh preostalih, s katerimi smo do zdaj igrali. Žal se nam tudi tokrat ni izšlo. Razočaranje je veliko. Žal ne dosegamo rezultatov, kot bi si jih želeli, in morda tudi z igro ne napredujemo tako, kot smo si želeli. Pogledati moramo, kje smo delali napake. Treba je delati, popraviti napake in upati na boljše čase," je po tekmi govoril eden izmed tistih, ki naj bi bili v prihodnosti nosilci Slovenije Miha Zajc.

Tomaž Kavčič
Sportal Tomaž Kavčič: Glede svoje službe sem miren

"Dobro smo se pripravili. Prvi polčas ni bil slab. V drugem polčasu smo lovili rezultat in morda igrali preveč individualno. Vsak posameznik je skušal narediti čim več, a včasih se ne izide. Ne vem, težko je pojasniti, kaj se nam dogaja. Nerazumljivo je, kar se dogaja, ko se znajdemo v zaostanku. Morali bi več napadati, a se to ni zgodilo. To moramo popraviti," je povedal še en 24-letnik v slovenski reprezentanci, sicer nogometaš italijanskega prvoligaša Empolija.

Nemanja Mitrović: Pristop je bil pravi

Nemanja Mitrović je pohvalil pristop. | Foto: nzs.si Nemanja Mitrović je pohvalil pristop. Foto: nzs.si "Pristop je bil pravi. Norvežani si skozi celotno tekmo niso priigrali prav veliko priložnosti, čeprav je res, da podobno velja tudi za nas. Iz naših napak so Norvežani prišli do zmagovitega zadetka. Smo v zelo težkem obdobju, ko se enostavno vse obrača proti nam. Moramo nekako prebroditi ta čas in počakati na boljše čase. Tako navijači kot mediji morajo razumeti, da se lahko kmalu vse obrne. Že v torek nas čaka nova zahtevna tekma. Moramo zmagati in prebroditi to obdobje," pa je po tekmi govoril Nemanja Mitrović, ki se je na zelenici znašel nenadejano, potem ko se je že v uvodnih minutah huje poškodoval Luka Krajnc.

"Kar nekaj nosilcev igre manjka. Ni Jana Oblaka, Kevina Kampla, Tima Matavža, Jasmina Kurtića. Veliko nas je novih igralcev, ki potrebujemo čas. Moramo biti potrpežljivi. Upamo na boljše čase in verjamem, da jih bomo kmalu tudi dočakali. Samo da bomo imeli podporo," je navijače prosil branilec poljskega prvoligaša Jagiellonie Bialystocka, ki je v Oslu šele drugič zaigral za Slovenijo.

Sportal Vsaj ena dobra novica, ki je prišla iz Osla

Jaka Bijol: S takšno igro bo šlo prej ali slej navzgor

Jaka Bijol si je želel lepšega debija. | Foto: nzs.si Jaka Bijol si je želel lepšega debija. Foto: nzs.si Pred novinarskimi mikrofoni se po novem porazu ni skrival niti komaj 19-letni debitant Jaka Bijol. "Vesel sem, ker sem debitiral, a seveda bi raje videl, če bi zmagali. Potrebovali bi to zmago, da bi se dvignili. Pokazali smo pravi karakter, a se ni izšlo. Upam, da se bo krivulja kmalu obrnila navzgor. S takšno igro bi se morala. Ciljamo predvsem na kvalifikacije, ko se za nas začenjajo pomembne tekme," je povedal vezist, ki je na igrišče vstopil ob polčasu in dočakal debi, ki so ga po odličnih igrah v majici moskovskega CSKA, s katerim je v ligi prvakov premagal evropskega prvaka Real iz Madrida, mnogi pričakovali na zelenici od prve minute.

"Na vsaki tekmi moramo dati od sebe sto odstotkov. Nismo tako izkušeni oziroma tako individualno kakovostni, da bi lahko do rezultata prišli na kak drugačen način. Ko bo tako na vsaki tekmi, lahko računamo na boljše čase," je še povedal nekdanji član velenjskega Rudarja.

Jaka Bijol
Sportal Jaka Bijol posnemal Jana Oblaka in pristal tik za njim

 

Ne spreglejte