Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 3. 2013,
22.37

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Inter Tottenham Andrea Stramaccioni Andre Villas Boas

Četrtek, 14. 3. 2013, 22.37

4 leta, 8 mesecev

Po izjemnem obračunu: Inter poslal signal, Tottenham prejel lekcijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometašem Interja je uspelo nadoknaditi zaostanek treh golov s prve tekme osmine finala lige Europa, a se je Tottenham nekajkrat izvlekel. Za oba kluba je ta tekma dala pomemben signal.

Zdelo se je, da čaka Tottenham na Giuseppe Meazzi rutinska naloga. Vendar brez Garetha Bala, ki ni smel igrati zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, je bila to povsem drugačna ekipa od tiste, ki je kar trikrat zatresla mrežo Samirja Handanovića na White Hart Lanu. Tokrat je bil Inter gospodar na igrišču, imel številne priložnosti, dosegel pa "le" štiri zadetke. Blestel je predvsem Antonio Cassano, ki je dosegel uvodni zadetek in najavil juriš Interja. Naslednja dva sta bila dosežena preko Rodriga Palacia, ki je zadel tudi prečnik, in po prostem strelu Cassana, ko je William Gallas zadel lastno mrežo. Ob tem so imeli gostitelji še izvrstno priložnost pred koncem rednega dela tekme, vendar je Esteban Cambiasso po izvrstni akciji Cassana zgrešil za pot v osmino finala. Tottenham je v podaljšku prišel do pomembnega zadetka. Po prodoru Mousse Dembeleja je Handanović žogo odbodil, Emmanuel Adebayor pa dosegel zadetek. Inter je še vedno pritiskal, znižal po golu Rickyja Alvareza, Andrea Ranocchia pa Interju ni uspel zagotoviti preboja v četrtfinale.

Inter si je po tej tekmi po daljšem času spet prislužil ovacije svojih navijačev, saj je v prvenstvu precej popustil, ujel ga je tudi mestni tekmec Milan, ki je imel med sezono že več kot 10 točk zaostanka. Pri Interju so mnenja, da je ta tekma prava popotnica pred nadaljevanjem prvenstva, v katerem je glavni cilj preboj na drugo ali tretje mesto, ki daje možnost za ligo prvakov. "To je bila pomembna predstava za nas. Okrog kluba je bila čudno ozračje in veliko kritik. Storili smo velik premik naprej v igri in zanesljivosti, kar nam je primanjkovalo. Vsi smo združeni kot ekipa in želimo sezono končati najbolje, kar se bo dalo. Smo pa poslali pomemben signal. To je bila naša najboljša tekma sezone," je povedal trener Andrea Stramaccioni.

Tottenham bo tako zelo zanimivem obračunu vendarle igral med osmimi ekipami v ligi Europa. "Čestitke trenerju Andrei Stramaccioniju. Tokrat smo bili v težkem položaju, ko možgani ne delujejo, potem je vse na igrišču katastrofa. Po vsakem zadetku so bili pri Interju še močnejši. Igralci so se zares izkazali in si zagotovili napredovanje. Nisem bil preplašen, vedel sem, da ekipe gre proti cilju. Je pa to bila za nas velika lekcija, iz katere se je treba nekaj naučiti, če želimo postati močni tudi v Evropi. Gareth Bale? Je pomemben in odločilen igralec, zato nam je manjkal," je povedal Andre Villas Boas, ki že ima izkušnje z osvojitvijo lovorike v tem tekmovanju. To mu je uspelo s Portom.

Tottenham tako nadaljuje z boji v Evropi, tudi v angleškem prvenstvu pa se nahaja pri vrhu lestvice.

Ne spreglejte