Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 3. 2015,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gerard Pique Pep Guardiola nesreča nesreča redar kazen

Sreda, 4. 3. 2015, 9.19

8 let

Pique drago plačal žalitve redarjev, Guardiola bolj diplomatski

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Da se ni dobro prepirati z mestnimi redarji, pa čeprav si nogometni zvezdnik Barcelone in spremljevalec pop dive Shaqire, je spoznal Gerard Pique.

Branilec blaugrane je oktobra lani v katalonski prestolnici žalil mestna redarja, ko sta oglobila njegovega brata zaradi napačnega parkiranja. Sodišče je zdaj Piqueju naložilo 10.500 evrov kazni.

Pique je izgubil živce, ko sta mestna redarja nameščala listek s kaznijo na avtomobil njegovega brata. Mahal je proti organoma reda, ju žalil in v jezi strgal listek.

Ko se je pomiril, je napisal opravičilo

Pozneje se je sicer pomiril in napisal pisno opravičilo policistoma, kar pa mu pri kazni ni pomagalo. Sodišče je zaradi žaljivega in agresivnega vedenja poseglo po precej višji kazni, kot bi jo lahko določilo, in namesto predvidenih 900 evrov bo moral Pique odšteti krepak desetkratnik kazni.

Sodišče je pri odmeri kazni upoštevalo tudi nogometaševo dobro preskrbljenost, saj je njegov življenjski standard ob šestmilijonski letni plači precej višji od povprečnega meščana Barcelone.

Po izrečeni kazni se Pique kljub njeni višini najbrž ne bo pritožil, saj ga je sodišče opozorilo, da bi lahko izogibanje plačilu pripeljalo celo do zaporne kazni. Obenem je dobil tudi predlog obročnega odplačevanja, kazen bo lahko poravnal v 35 dnevnih odmerkih po 300 evrov.

Guardiola se je pogodil s "selfiejem"

Morda bi si Pique lahko za zgled vzel svojega nekdanjega trenerja Pepa Guardiolo. Katalonec na trenerskem delu v Münchnu je namreč v torek na poti na trening Bayerna doživel manjšo prometno nesrečo.

Posledic razen nekaj zvite pločevine ni bilo, Guardiola, ki je zaradi nepozornosti zakrivil trčenje, pa je športno priznal napako. Z drugim udeležencem nesreče sta potrebne formalnosti uredila brez policije, očividci pa so povedali, da sta se razšla brez zamer – seveda šele po tem, ko je mladenič iz drugega vozila naredil "selfie" s slavnim trenerjem …

Ne spreglejte