Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
19. 1. 2012,
14.19

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Paolo Maldini AC Milan PSG

Četrtek, 19. 1. 2012, 14.19

5 let, 8 mesecev

Paolo Maldini: AC Milan mi ni ponudil ničesar

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Legendarni italijanski nogometaš Paolo Maldini, ki ga povezujejo s trenersko ekipo Paris Saint-Germaina, je poudaril, da mu AC Milan po koncu kariere ni ponudil nikakršne vloge v klubu.

Športni direktor PSG-ja Leonardo, ki je bil od 1. julija 2009 do 17. maja 2010 trener AC Milana, je ta teden namignil, da bi lahko v bližnji prihodnosti Paolo Maldini postal pomočnik še svežega trenerja Carla Ancelottija, a da si je triinštiridesetletni možakar vzel čas za razmislek. Kmalu zatem so vzniknila vprašanja, zakaj AC Milan ni zaposlil žive nogometne legende, ki je zanj odigrala neverjetnih 647 tekem v serie A. In mu ostala zvesta za današnje čase nepredstavljivih 24 let! Paolo Maldini je svojo profesionalno kariero nogometaša začel in končal pri AC Milanu.

''Klubski predsednik Silvio Berlusconi je govoril o tem in tudi članica upravnega odbora Barbara Berlusconi je omenjala moje ime, a nikoli mi niso ponudili ničesar. V teh letih sem prosil, da bi se vrnil, ko Leonardo še ni bil trener in potem pod Allegrijem. A zmeraj sem naletel na zaprta vrata. Leonardo je hotel, da bi bil blizu ekipi. Zanj bi bil koristen v katerikoli vlogi. Za Allegrija bi bil stična točka med ekipo in klubom. Moja razlaga je preprosta – AC Milan me ni hotel vzeti nazaj,'' je za Gazzetta dello Sport povedal Paolo Maldini.

Italijan sicer še ni prejel nobene ponudbe s strani PSG, a je odprt za nove izzive: ''Za zdaj še ne, a to še ne pomeni, da se to ne bo zgodilo. Srečal sem se s predsednikom kluba. Krasi naju medsebojno spoštovanje, prav tako z Leom in Carlom. PSG je klub, ki je v fazi prestrukturiranja. Že nekaj časa v Franciji ni osvojil ničesar, a hočejo začeti tekmovati na vrhunskem nivoju v Evropi. Tam se vse spreminja. Vem, kaj lahko dam klubu: izkušnje, ljubezen do tega športa, željo, da bi bil del resnega projekta. A nikoli ne bom nikogar za nič prosil.''

Paolo Maldini si je ogledal sobotno tekmo na Parku Princev, ko je PSG v 20. krogu francoske lige s 3:1 premagal Toulouse in zadržal primat v prvenstvu. ''V Pariz sem šel samo zaradi tega, ker sem hotel poiskati dva prijatelja. Leo me je že dolgo časa vabil, naj pridem. Odločila sva se, da presenetiva Ancelottija ob tej priložnosti, ko je kot trener vodil prvo tekmo v prvenstvu,'' je svoj obisk Pariza pojasnil morebitni Ancelottijev pomočnik. Carlo Paola izjemno dobro pozna, saj ga je treniral od 7. novembra 2001 do 31. maja 2009. Torej celih osem let in pol. Pod Ancelottijem je Maldini tudi odigral svojo zadnjo tekmo v karieri nogometaša.

Ne spreglejte