Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
13. 8. 2015,
21.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Celje Simon Rožman

Četrtek, 13. 8. 2015, 21.53

8 let

Ostal bo zvest svoji filozofiji, pa tudi če bo moral oditi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi po petem prvenstvenem krogu Celjani ostajajo brez zmage, tudi po peti odigrani tekmi so na dnu lestvice. "Ne bom odstopil od svoje filozofije," kljub temu sporoča njihov trener Simon Rožman.

Celje je bilo v pretekli sezoni hit. V pokalu je izgubilo šele v finalu, v prvenstvu je končalo na drugem mestu in nanizalo kar 27 tekem v vseh tekmovanjih, prvenstvu in pokalu, brez poraza. Na začetku nove sezone je ravno nasprotno. Celjani so največje razočaranje. Po petih prvenstvenih krogih imajo samo dve točki in so na zadnjem mestu lestvice. Na prvo zmago čakajo že pet tekem. Huje je bilo le dvakrat. Leta 2013 so na prve tri točke čakali kar sedem tekem in leta 1999 šest tekem. Nov poraz so doživeli v sredo, ko so z 0:1 klonili v Mariboru.

"Če pogledam nazaj, lahko ugotovim, da smo bili na prvih treh tekmah sezone boljši od nasprotnikov, proti močnemu Mariboru pa pokazali, da ima naša igra rep in glavo, a če ne izkoristiš priložnosti, pač ne moreš zmagati. Le tekma proti Gorici je bila, roko na srce, zelo slaba, a na to so vplivali tudi dogodki v ekipi, o katerih ne bi govoril. Prebrodili smo jih in zdaj gremo novim izzivom naproti," po katastrofalnem začetku sezone, ki je ponudil tudi dva evropska poraza, pravi trener Celja Simon Rožman.

Fantom ne more očitati ničesar

"Fantom ne morem očitati ničesar. Dejstvo je, da imamo zelo mlado moštvo. S tem se moramo spopasti. Igramo napadalno. Dokler bom trener, bom zagovarjal takšno filozofijo. Gledalci, ki pridejo na tribune, si zaslužijo gledati dober nogomet. Zagovarjam slog igre, ob katerem navijači pridejo na svoj račun. Je pa jasno, da rezultat mora biti. Če ga ni, pridejo drugi," je mladi trener dal vedeti, da se utegne ob nadaljevanju slabih izidov tudi posloviti od celjske klopi.

Na slabe rezultate je zagotovo vplivalo tudi dejstvo, da so Celjani ostali brez dveh morda najboljši posameznikov ekipe. Najboljšega posameznika pretekle prvenstvene sezone Benjamina Verbiča in Gregorja Bajdeta. "Katerikoli ekipi, ki bi ostala brez dveh najboljših posameznikov, bi se to poznalo na njeni igri. Odgovor je na dlani," je na vprašanje, kako zelo pogrešajo Celjani mladeniča, ki sta jim v pretekli sezoni priskrbela 20 prvenstvenih zadetkov, odgovoril njihov trener.

Najtežje je mladim. Trudijo se, a ne gre

"Ta teden smo dali glave skupaj in razčistili zadeve, ki so se dogajale. Boriti se bomo morali iz tekme v tekmo, iz treninga v trening. Ni nam lahko, imamo zelo mlado ekipo in nizek proračun, a moramo se truditi. Pred nami so izzivi, ki jim moramo biti kos," je nadaljeval Rožman. "Najtežje v teh trenutkih je mladim nogometašem, ki potrebujejo podporo. Dajejo vse od sebe, a jim ne gre. Takrat je najtežje. Igralcem res ne zamerim ničesar," je še enkrat poudaril trener kluba, ki si je pred začetkom nove sezone zadal uvrstitev v Evropo.

"Zdaj smo kar zaostali, tako da bo težko, a bomo videli. V prvi vrsti moramo začeti zadevati in nabirati točke. Cilj je Evropa, a od nje smo zdaj kar oddaljeni," je še dejal Rožman in potrdil, da vizija kluba ostaja enaka, kot je bila. Ob pomanjkanju denarja si želijo v Celju uveljavljati mladeniče, ki utegnejo biti v prihodnosti v veliko pomoč slovenskemu nogometu. Pred meseci jim je uspevalo, zdaj se jim je zalomilo, a tako pač je v športu in življenju. Nihanja so vseskozi prisotna.

Ne spreglejte