Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 3. 2016,
13.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Aleksander Rajčević NK Maribor NK Maribor

Petek, 4. 3. 2016, 13.31

6 let, 7 mesecev

Osmoljencu Maribora se je stemnilo pred očmi, nato je sledil zasuk

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaš Aleksander Rajčević v tej sezoni nima sreče z zdravjem. Zaradi poškodbe kolena je izpustil večji del jesenskega dela, se nato z nadčloveškim naporom vrnil, a doživel ponoven šok.

Vijolice se pripravljajo na večni derbi z Olimpijo, na katerem lahko prepolovijo zaostanek za vodilnimi tekmeci in se jim približajo le na tri točke zaostanka. Ljudski vrt bo pozdravil težko pričakovani dvoboj, ki bo potekal pred polnimi tribunami, domači navijači pa bodo med izbranci Darka Milaniča pogrešali dolgoletnega obrambnega stebra.

V zimskem pripravljalnem obdobju je kazalo, da bo Aleksander Rajčević prebrodil vse težave. Po hudi poškodbi kolena, zaradi katere je izpustil večji del jesenske sezone, se je z marljivim delom in prizadevnostjo vrnil na igrišče. V pripravljalnem obdobju je odigral nekaj tekem, nato pa doživel nov šok.

Mislil je, da se je zaman trudil

Na enem izmed popoldanskih treningov pred uvodno letošnjo prvenstveno tekmo s Celjani je obnovil poškodbo kolena. Zdravniki so prižgali zeleno luč za operacijo. Opravljena je bila rekonstrukcija sprednje križne vezi desnega kolenskega sklepa, po kateri je postalo hitro jasno, da čaka Koprčana dolgotrajno okrevanje.

''Priznam, da se mi je stemnilo pred očmi. Takoj sem imel občutek, da se je vse skupaj ponovilo. Skozi misli so šle same neprijetne zadeve, pomislil sem, da je to morda tudi konec igranja nogometa. Da je bil ves trud v preteklih mesecih zaman,'' se je občasni reprezentant v pogovoru za klubsko stran spominjal nesrečnega trenutka, ko je na treningu v Mariboru začutil bolečino na mestu, kjer je lani opravil operacijo.

Osmoljenec se je spogledoval s črnogledim scenarijem, ki se je nanašal na konec kariere, a je sledil zasuk. Po pogovoru z zdravniki, ljudmi v klubu in soigralci se mu je začela vračati volja do vrnitve na igrišče.

''Če že moram, bom vse to še enkrat dal skozi. Negativne misli sem si izbil iz glave in se sprijaznil, da bom še enkrat šel po poti, ki sem jo prehodil v preteklih mesecih. Pred menoj je trdo delo, garanje,'' sporoča branilec, ki je v prejšnji sezoni sestavljal udarni branilski par z Markom Šulerjem. Dodatno moč črpa iz sporočil podpore, ki mu jih nudijo prijatelji in družinski člani.

V tej sezoni ne bo več igral

Če bo okrevanje potekalo v skladu s pričakovanji, Rajčević pa ne bo skoparil z delom, se bo nekdanji branilec Kopra vrnil na igrišča v začetku prihodnje sezone 2016/17. Do takrat bo navijal za soigralce, ki so ga v prejšnjih dneh obiskali v bolnišnici in mu dali vedeti, da je še kako potreben mariborskemu klubu.

Vijolicam je pomagal že do desetih lovorik, zdaj bo držal pesti, da mu soigralci do konca sezone zagotovijo še dve …

Ne spreglejte