Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

8 let

Olimpija s pomočjo Hentyja osvojila Bonifiko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodilna Olimpija je v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije zmagala v Kopru. V petek in soboto so zmagali preostali vodilni klubi. Gorica, Maribor in Domžale.

Slovenski javnosti se je v petek prvič predstavil novi trener Haložanov Peter Pacult. Legendarni avstrijski reprezentant ni uspel nadaljevati izjemnega niza srbskega predhodnika Slavka Matića, saj so njegovi varovanci ostali praznih rok. Edini zadetek za gostitelje je dosegel Črnogorec Veljko Batrović, ki je v 65. minuti postavil končnih 1:2. Za vrtnice, v dresu katerih se je na tekme domačega prvenstva vrnil Goran Cvijanović, pa sta bila natančna Miran Burgić in Blessing Eleke. Najboljši strelec 1. SNL se je poškodoval in v drugem polčasu ni več stopil na zelenico. Zavrč je tako ostal brez zmage nad Gorice tudi v desetem prvoligaškem spopadu.

Sobotni spored sta odprla štajerska tekmeca Celje in Maribor. S 3:1 so slavile vijolice in podaljšale čakanje trenerja zadnjeuvrščenega Celja Iztoka Kapušina na prvo zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije. V knežjem mestu je z izvrstnim zadetkom zablestel Agim Ibraimi, kapetan Marcos Tavares pa je dosegel že 109. gol v 1. SNL in se na večni lestvici najboljših strelcev tekmovanja na drugem mestu izenačil s Klitonom Bozgom. Več jih je dosegel le Štefan Škaper (130).

Krka tokrat ni upravičila slovesa nevarnega gosta, ekipa Luke Elsnerja je gladko slavila s 3:0. Krško je na svojem štadionu Matije Gubca proti Rudarju osvojilo točko, na zmago pa čaka že 12 krogov.

Vodilna Olimpija je zmagala na Bonifiki. Koprčanom ni pomagal niti nov trener, Srb Slavko Matić, ki je navdušil na klopi Zavrča in na sedmih tekmah osvojil kar 17 točk. Dogajanje v taboru kanarčkov pa še naprej ostaja zavito v tančico skrivnosti.

Ne spreglejte