Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
3. 4. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,15

1

Natisni članek

Real Madrid Barcelona Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Sergio Ramos Gerard Pique Zinedine Zidane Luis Enrique el clasico

Nedelja, 3. 4. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Zidane po zmagi nad Barcelono: Ta zmaga bi lahko pomenila začetek nekaj lepega

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,15

1

Madridski Real je na 231. el clasicu na Camp Nouu z 2:1 presenetil Barcelono, ki je izgubila prvič po 39 tekmah v vseh tekmovanjih. Tekmo je pet minut pred koncem odločil Cristiano Ronaldo.

Čeprav so večji del tekme prevladovali domači, ki so z golom Gerarda Piqueja (56.) tudi povedli, so se zmage v izjemnem vzdušju pred skoraj sto tisoč gledalci veselili Madridčani. Zadetek branilca Barcelone je le šest minut pozneje (62.) s prelepim zadetkom izničil Karim Benzema, za popoln preobrat pa je v zadnjih minutah tekme (85.) poskrbel Cristiano Ronaldo. Za Portugalca je bil to že 16. zadetek na dvobojih med Realom in Barcelono.

Zidane: Zadovoljen sem s čisto vsem

Zinedine Zidane je bil navdušen nad predstavo Reala. | Foto: Zinedine Zidane je bil navdušen nad predstavo Reala.

"Ponosen sem na igralce. Nisem zadovoljen le z rezultatom, ampak z vsem. Ni lahko igrati na Camp Nouu, a fantje so res pokazali, da so iz pravega testa. Ko vidiš ekipo tako združeno, ko vsak dela in se bori za soigralca, je to nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi trenerju. Zadovoljen sem tako z napadom kot z obrambo, kako tudi ne bi bil, saj smo osvojili tri točke proti izjemni ekipi," ni mogel prehvaliti svojih izbrancev Zinedine Zidane, ki je sploh prvi trener na klopi Reala po letu 2007/08, ki je zmagal na svojem prvem el clasicu. To je v tisti sezoni uspelo Nemcu Berndu Schusterju.

Real Kljub zmagi v prvenstvu na tretjem mestu za vodilno Barcelono še vedno zaostaja sedem točk, a francoskega strokovnjaka bolj kot liga zanima liga prvakov, kjer se bodo v sredo pomerili z Wolfsburgom. "Ta zmaga nad Barcelono bi lahko pomenila preobrat v naši formi. Bližamo se koncu sezone, ki si jo želimo končati kar se da dobro. Do konca je še veliko tekem, zato je ta zmaga nad rivali pred koncemprišla še kako prav. Ta zmaga bi lahko pomenila začetek nekaj lepega, a moramo iti korak za korakom. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," je še povedal Francoz.

Luis Enrique: Nočem iskati izgovorov, a …

Luis Enrique je po 39 tekmah spet okusil grenkobo poraza. | Foto: Luis Enrique je po 39 tekmah spet okusil grenkobo poraza.

Na drugi strani trener Barcelone Luis Enrique z rezultatom ni bil zadovoljen, pa čeprav je bil to šele prvi poraz po kar 39 tekmah. "Nočem iskati izgovorov, ko rezultat ni tak, kot si ga želimo, a dejstvo je, da ima naša ekipa najboljše igralce na svetu, ki so se morali odzvati vabilu v reprezentanco. To moramo sprejeti," je nejevoljno začel Enrique, ki je tukaj mislil predvsem na svoj napadalni trojček Lionel Messi, Neymar in Luis Saurez, ki so se za okroglim usnjem med reprezentančnim premorom podili v Južni Ameriki. Proti Realu pa morda ravno zaradi vseh potovanj ni bil tako svež in poskočen kot ponavadi.

"Vseeno sem zadovoljen z odnosom igralcev. Lahko bi celo zmagali na tekmi, lahko bi bil remi, a Real je imel na koncu več energije in nas premagal. Ni dober občutek izgubiti na Camp Nouu, a to je nogomet, porazi so sestavni del te igre. Pomembno se bo pobrati po tem porazu in se osredotočiti na ligo prvakov, ko se bomo že v torek pomerili z Atleticom," je dodal trener Barcelone.

Vsega je kriv rdeči karton

Za Barcelono se je začelo sanjsko. Gerard Pique jo je popeljal v vodstvo, na koncu pa to ni bilo dovolj niti za točko. | Foto: Za Barcelono se je začelo sanjsko. Gerard Pique jo je popeljal v vodstvo, na koncu pa to ni bilo dovolj niti za točko.

Real je po štirih letih spet zmagal na Camp Nouu, slavja Madridčanov ni preprečila niti neumnost kapetana galaktikov Sergia Ramosa, ki je po neumnem prekršku v 83. minuti prejel še drugi rumeni karton in moral z igrišča.

Po besedah edinega strelca za Barcelono, je ravno to odločilo 231. el clasico. "Nismo vedeli, kako igrati in se obnašati z igralcem več. Povsem smo izgubili nadzor nad tekmo po Ramosovem rdečem kartonu," za Barcelonino uradno stran čuden razlog za poraz našel Pique, ki pa se zaveda, da poraz ni nič tragičnega. "Ne moreš vedno zmagati. Še vedno smo v odličnem položaju na teh frontah in naredili bomo vse, da ta poraz ne bo vplival na preostanek sezone," je dodal osrednji branilec Barcelone.

Messi pogrešan še na petem zaporednem el clasicu

Poraz Barcelone pa ne pomenil le končanje neverjetne serije neporaženosti. Svoj negativni rekord je podrl tudi Lionel Messi, ki ni zadel že na petem zaporednem el clasicu. Tako dolgo "na suhem" na medsebojnih tekmah z Realom ni bil še nikoli, še vedno pa je z 21 zadetki prvi strelec el clasicov vseh časov. Ronaldo je z novim zadetkom (16) na večni lestvici prehitel Realovo legendo Raula Gonzaleza in skočil na tretje mesto. Med Messijem in Ronaldom je zdaj le še Alfredo di Stefano (18).

Lionel Messi se na zadnjih petih el clasicih ni vpisal med strelce, kljub temu pa je z 21 zadetki še vedno najboljši vseh časov. | Foto: Lionel Messi se na zadnjih petih el clasicih ni vpisal med strelce, kljub temu pa je z 21 zadetki še vedno najboljši vseh časov.

Madridčani so na 231. uradnem medsebojnem dvoboju z Barcelono zmagali 93. in Kataloncem spet malce pobegnili. Barcelona je zmagala na 90 dvobojih, 48-krat se je tekma končala brez zmagovalca.

Ne spreglejte