SiolNET. Sportal Nogomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oblak vendarle zgladil spor z Benfico

1

termometer

Slovenski vratar Jan Oblak je bil nekaj tednov v resnem sporu s portugalskim gigantom Benfico. Razlog je bilo različno razumevanje pogodbenih obveznosti. Po dogovoru naj bi se Oblak vrnil v klub.

Benfica je za kar 1,7 milijona evrov leta 2007 od Olimpije odkupila Jana Oblaka. To je bil izjemen prestop za obetavnega vratarja. Vendar pa je pri tem prišlo do različnega razumevanja pogodbenih obveznosti. Zastopnik Oblaka, Miha Mlakar, je menil, da se je Škofjeločanu iztekla pogodba, pri Benfici pa so bili mnenja, da je pogodba veljavna do leta 2016.

Zakaj torej različna mnenja? Razlog je ta, da po pravilih Fife Oblak ni mogel podpisati več kot triletne pogodbe, pri lizbonskem klubu pa menijo, da so leta 2011 sklenili sodelovanje za dodatna tri leta, kar pa naj bi Oblak zavrnil in posledično postal prost igralec. "Jan Oblak je prost igralec, pogodbo je podpisal kot mladoletnik, zato zdaj ne velja več," je takrat dejal Oblakov zastopnik Miha Mlakar.

Zdelo se je celo, da bo igralec s klubom spor reševal na sodišču, zato se tudi ni udeležil priprav pred novo sezono.

Vendarle pa naj bi Benfica, tudi po posredovanju predsednika Luisa Felipeja Vieire, in brez Oblakovega zastopnika Mlakarja sklenila dogovor. Jan Oblak bo tako spet član lizbonskega kluba, vendar pa naj ne bi bil posojen kot v preteklosti, ko je za Beiro Mar, Olhanense, Leirio in Rio Ave v portugalski ligi branil na 44 tekmah. Benfica si je prizadevala v svoje vrste zvabiti slovitega Julia Cesarja, ki pa naj bi imel prevelike finančne zahteve za Portugalce, zato naj bi postal član Arsenala.

Tako bo ob Arturju drugi vratar Benfice prav 20-letni Oblak.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin