Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
28. 11. 2014,
20.16

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Samir Handanović Inter Milano Jan Oblak Jan Oblak Gianluca Pagliuca

Petek, 28. 11. 2014, 20.16

4 leta, 3 mesece

O čudežnem Slovencu govori ves svet

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijanski, britanski, nemški, španski, francoski, tudi ameriški mediji opevajo Samirja Handanovića in ne morejo verjeti, kaj je slovenskemu nogometnemu vratarju uspelo v četrtek zvečer.

V ligi Europa je Inter doma z 2:1 premagal ukrajinski Dnipro, to je bila druga tekma in prva zmaga Roberta Mancinija na klopi Milančanov po vrnitvi, a o trenerju, ki je pred leti z Interjem osvojil tri naslove državnega prvaka zapored, je bilo po tekmi bolj malo govora.

V ospredju je bil seveda Samir Handanović, ta je Ukrajincem ubranil enajstmetrovko, kar ne bi bilo nič nenavadnega, če to ne bi bil šesti strel z najstrožje kazni zapored, ki ga je slovenski vratar ustavil v vratih Interja. Pred tem je bil od nasprotnikovih strelcev – ti so pri strelih z bele točke v nogometu seveda v veliki prednosti –, petkrat uspešnejši na tekmah italijanskega prvenstva.

"Veliki Samir" in podobni so naslovi, s katerimi mediji opevajo predstave 30-letnega Ljubljančana. "To smo vedeli že prej, a zdaj je Handanović dokončno dokazal, da je nesporno najboljši vratar na svetu, ko gre za enajstmetrovke. Je morda celo najboljši vseh časov?" se je spraševal eden izmed novinarjev. Batmanovic pa je vzdevek, ki so ga slovenskemu reprezentantu pripeli nekateri navijači Interja.

Za njih je že nekaj časa brez dvoma najboljši nogometaš evropskega prvaka iz leta 2010, ki po odhodu Portugalca Joseja Mourinha preživlja težke čase. V eni izmed anket je kar 74 odstotkov anketirancev na vprašanje, kdo je najboljši pri Interju, izbralo odgovor, ob katerem sta bila izpisana njegovo ime in priimek.

Najboljši in najdražji se sprašuje: naj grem ali ostanem?

"To je moja služba. Poskušam obraniti, kolikor se da," pa je bilo vse, kar je o svojih izjemnih predstavah povedal glavni akter zgodbe. A bolj kot to navijače zanima, ali jih bo še naprej navduševal v majici Interja.

Zdajšnja pogodba z Milančani se Handanoviću izteče čez dve leti in pol, v klubu so mu pripravljeni ponuditi novo, finančno veliko boljšo (zdaj zasluži dva milijona evrov na leto), a je slovenski reprezentant, ki je v Inter prišel leta 2012, že pred časom namignil, da bi lahko odšel drugam. Nekam, kjer se bo lahko bojeval za najpomembnejše lovorike. "Bomo videli. Z agentom morava o vsem skupaj dobro premisliti," je bil odgovor, ki ga je radovednežem ponudil po četrtkovi tekmi.

Veliko bolj konkretni in tudi prepričani, da se bo zgodba razpletla po njihovih željah, so bili njegovi nadrejeni. "Zelo smo veseli, da imamo vratarja, v katerega smo pred dvema letoma veliko vložili. Konkurenca v boju za njegov podpis je bila velika, a nam ga je uspelo pripeljati. Zdaj ga seveda želimo obdržati. Pogajanja za podaljšanje pogodbe so se že začela. Verjamemo, da bo naš član še dolgo časa," je na temo tržno najbolj cenjenega nogometaša Interja, vreden je 22 milijonov evrov, povedal športni direktor Piero Ausilio.

Zdi se, da je njegova prihodnost še vedno zavita v tančico in tako bo ostalo še nekaj časa. S predstavami, kot je bila četrtkova, le še izboljšuje pogajalsko izhodišče, pa naj gre za zdajšnji klub ali katerega izmed številnih snubcev, in lahko z veseljem pogleduje proti prihodnosti. Star je 30 let, pred njim je še vrsto let igranja nogometa na najvišji ravni.

Ne spreglejte