Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 8. 2013,
13.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Srečko Katanec Kevin Kampl

Nedelja, 11. 8. 2013, 13.35

8 let

Novi udarec za Katanca: izgubljen tudi Kampl

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna reprezentanca bo v sredo na Finskem močno oslabljena. Po številnih nosilcih (Cesar, Novaković, Ljubijankić, Iličić in Ilić) je zaradi poškodbe nastop odpovedal še Kevin Kampl.

Slovenski reprezentant Kevin Kampl, rojen pred 22 leti v nemškem Solingenu, igra v življenjski formi. V dresu Salzburga blesti v avstrijskem prvenstvu, dosegel je že štiri zadetke, s podajami pa navduševal v evropskih nastopih s Fenerbahčejem. Žal se je v soboto, ko so ''rdeči biki'' iz Mozartovega mesta prepričljivo s 4 : 1 (čeprav so izgubljali) odpravili prvoligaške novince iz Grödiga, poškodoval. Zaradi bolečin v stegenski mišici je igrišče zapustil v 86. minuti, zdravniki pa so mu predpisali vsaj teden dni počitka, tako da je padla v vodo udeležba na sredini prijateljski tekmi s Finsko.

Kampl se je v reprezentanci, ki jo od začetka tega leta uradno vodi Srečko Katanec, izkazal pri zadnjih zmagah nad Turčijo in Islandijo, njegova poškodba pa predstavlja novi udarec ter dodaten izziv selektorju, ki je zaradi številnih razlogov pred srečanjem v Turkuju ostal brez okostja reprezentance. V obrambi bosta manjkala kapetan Boštjan Cesar (zaradi kartonov ne sme nastopiti na kvalifikacijski tekmi z Albanijo) in Branko Ilić (administrativne težave s potnim listom), v zvezni vrsti ob omenjenem Kamplu ne bo Josipa Iličić, ki je obnovil poškodbo na treningih Fiorentine, v napadu pa japonskega dvojca Milivoje Novaković ter Zlatan Ljubijankić. Zaradi iskanja novega delodajalca oziroma neurejenega klubskega statusa bosta odsotna tudi Jan Oblak in Aleksander Radosavljević.

Slovenska nogometna odprava se bo na Finsko odpravila v ponedeljkovih jutranjih urah, v Helsinke pa bo po postanku v Frankfurtu prispela malce čez 13. uro po lokalnem času. Na Finskem bo do srečanja v Turkuju opravila dva treninga.

Ne spreglejte