Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
11. 9. 2015,
12.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Chelsea Thibaut Courtois Jose Mourinho Asmir Begović

Petek, 11. 9. 2015, 12.10

6 let, 6 mesecev

Nove težave za Mourinha: Courtois izgubljen za dlje časa

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Belgijski nogometni vratar Thibaut Courtois se je na treningu Chelseaja hudo poškodoval, zaradi česar bo odsoten vsaj nekaj mesecev. Med vratnici bo stopil reprezentant BiH Asmir Begović.

Chelsea v tej sezoni brani naslov angleškega prvaka, a v začetnih krogih prvenstva ni navdušil. V uvodnih štirih krogih je osvojil samo štiri točke, kar zadošča le za skromno 13. mesto. Za vodilnim Manchester Cityjem zaostaja kar osem točk, za še bolj klavrno ozračje na štadionu Stamford Bridge pa je poskrbela poškodba prvega vratarja Thibauta Courtoisa. Belgijec, ki je v prejšnjih dneh reprezentanci pomagal do dveh zmag, s katerima so si rdeči vragi že skoraj zagotovili nastop na EP 2016, je po vrnitvi v London staknil poškodbo. Na treningu si je poškodoval koleno. Chelsea še ni podal uradne informacije o tem, koliko časa naj bi bil odsoten z igrišč, po poročanju različnih otoških in belgijskih medijev pa bi lahko manjkal tudi do štiri mesece. Vse kar je Portugalec na tiskovni konferenci priznal je to, da bo potrebna operacija desnega kolena. Dodal je še, da bo odostnost dolga, konkreten pa ni bil.

Begović se spominja visokega poraza v Manchestru

Chelsea bo v soboto gostoval pri Evertonu, med vratnici modrih pa bo stopil rezervni vratar Asmir Begović. Reprezentant BiH je med poletnim prestopnim rokom prispel k Chelseaju iz vrst Stoke Cityja, zdaj pa bo skušal Joseja Mourinha prepričati, da si zasluži priložnost pred mladim belgijskim zvezdnikom.

Portugalec je v začetku sezone puščal prednost Courtoisu, ki pa je na uvodni tekmi angleškega prvenstva prejel rdeči karton, tako da je reprezentant BiH, rojen v Kanadi, v vratih Chelseaja prebil 126 minut in izkusil boleč poraz Londončanov pri vodilnem Manchester Cityju (0:3).

Zdaj, ko bo 23-letni Belgijec primoran počivati zaradi poškodovanega kolena, bo ponovno vskočil Begović. V angleškem prvenstvu, pokalnih tekmovanjih in ligi prvakov ga čaka kar nekaj izzivov …

Ne spreglejte