Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
12. 10. 2013,
0.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boštjan Cesar Slovenija Norveška

Sobota, 12. 10. 2013, 0.20

7 let, 12 mesecev

Novaković: Zmagajmo v Švici, potem bomo seštevali in odštevali

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nesporni junak visoke zmage nad Norvežani je bil Milivoje Novaković, ki je zabil vse tri gole za Slovenijo. Tako izkušeni napadalec kot kapetan Boštjan Cesar sta bila po tekmi zelo zadovoljna.

Najprej za 1:0, potem za 2:0 in še 3:0 je 34-letni Ljubljančan zadel in poskrbel za četrto zaporedno zmago Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014. ''Zasluženo smo zmagali in prišli do sploh prve zmage nad Norvežani, proti katerim smo do zdaj kot po pravilu izgubljali. Ob tem pa smo igrali nogomet. Poudarjam, nogomet. Res smo lahko zadovoljni, tudi zaradi vzdušja, ki je bilo fenomenalno. Hvala navijačem, odlični so bili,'' je po tekmi mirno razlagal Milivoje Novaković, ki je zdaj že pri 25 zadetkih v izbrani vrsti do zdaj. ''Zdaj nas čaka še tekma v Švici, kjer moramo zmagati. Res je, da nam razplet tekme med Islandijo in Ciprom ni šel na roke, a zdaj se ne smemo obremenjevati z drugimi. Gledati moramo le na nas. Najprej osvojimo tri točke v Bernu, potem pa bomo seštevali in odštevali. Verjamem, da se lahko na koncu vsi skupaj veselimo,'' je pogled v bližnjo prihodnost predstavil Ljubljančan, ki se bo s soigralci zdaj najprej spočil po napornih petkovih 90 minutah, potem pa začel s pripravo na tekmo proti Švici, ki si je medtem že zagotovila prvo mesto v skupini in neposredno uvrstitev v Braziliji.

Najboljša tekma do zdaj

Tudi Boštjan Cesar je bil seveda zelo dobre volje. V prvi vrsti zato, ker je Slovenija spet zmagala, nič manj pomembno pa ni niti to, da je še tretjič zapored ohranila mrežo nedotaknjeno, kar je glavna naloga poveljnika obrambe in njegovih soigralcev. ''Odigrali smo res vrhunsko. Če zmagaš s 3:0, si res lahko zadovoljen. Lahko bi rekel, da smo odigrali najboljšo tekmo do zdaj. Nič, zdaj moramo premagati še Švico,'' je odločno sporočil kapetan. Tudi on se ne obremenjuje s tem, kaj se bo dogajalo na tekmi med Norveško in Islandijo v Oslu, kjer domačin nikakor ne sme zmagati, če želi Slovenija še upati na drugo mesto. ''Že prej sem govoril, da se z drugimi ne smemo obremenjevati. Zdaj ponavljam enako. Moramo narediti vse, da mi zmagamo, v kar verjamem, da nam bo uspelo. Potem pa bomo čakali na razplet druge tekme in verjeli v to, da se nam bo izšlo. Sem optimist,'' je še povedal nogometaš, ki je v petek zvečer skočil na četrto mesto večne lestvice števila nastopov v slovenski izbrani vrsti. Zdaj jih je zbral že 71.

Ne spreglejte