Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
3. 2. 2016,
7.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kevin Kampl Atletico Madrid Bayer Leverkusen Diego Simeone Rudi Völler

Sreda, 3. 2. 2016, 7.45

6 let, 6 mesecev

Nov rekord Kitajcev: Atleticu bodo odšteli kar 45 milijonov evrov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najdražji zimski prestop letošnjega leta smo dočakali šele po koncu prestopnega roka v najrazvitejših evropskih nogometnih državah. Izpeljala sta ga Atletico Madrid in kitajski Guangzhou Evergrande.

Atletico Madrid je v poznih torkovih urah potrdil, da je s kitajskim prvakom Guangzhou Evergrandom dosegel dogovor za prodajo Jacksona Martineza na Kitajsko. Madridčani bodo s tem prestopom zaslužili kar 45 milijonov evrov, kar je rekord letošnje zime.

Kolumbijski napadalec, ki je v Španijo iz Porta prišel pred začetkom sezone za 35 milijonov evrov, pri Atleticu ni upravičil pričakovanj. Na 22 tekmah v vseh tekmovanjih je zabil le tri gole.

Na Kitajskem se bo v novem klubu pridružil dvema znanima imenoma svetovnega nogometa, brazilskemu trenerju Luizu Felipeju Scolariju in brazilskemu reprezentantu, nekdanjemu nogometašu londonskega Tottenhama Paulinhu. Oba sta v klub prišla junija lani.

Posel je bil mogoč, ker na Kitajskem zimski prestopni rok traja do 26. februarja, v njem pa je veliko vlogo odigral priznani menedžer, ki ima pod svojim okriljem tudi portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda, njegov rojak Jorge Mendes. Prav 47-letnik, ki velja za enega najboljših nogometnih agentov na svetu, pa utegne poskrbeti za še en odmeven prestop.

Bo na Kitajsko šel še Radamel Falcao?

Na Kitajsko naj bi si prizadeval spraviti še enega svojega slovitega varovanca, Radamela Falcaa. Dvakratni najboljši strelec evropske lige, obakrat je v njej tudi osvojil naslov, ki je pred časom kot po tekočem traku zabijal gole za madridski Atletico in Porto, je član Monaca, a je do konca sezone posojen k Chelseaju.

V Londonu se ni znašel, odigral je vsega devet prvenstvenih tekem, le enkrat je bil v začetni postavi, zabil je samo en gol, zato si pri Chelseaju prizadevajo, da bi se ga znebili. Poskušali so ga predčasno vrniti v Monaco, a Francozi v tak scenarij niso privolili.

Kolumbijski zvezdnik je prav v ponedeljek, na zadnji dan januarske nogometne tržnice, poskušal najti nov klub, a se njegove želje niso uresničile. Skupaj s svojim menedžerjem naj bi zato zdaj poskusil še na Kitajskem. Če bo tja res odšel, bo to zagotovo zelo odmevalo.

Ne spreglejte