Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
7. 1. 2016,
17.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Barcelona Luis Suarez Lionel Messi Lionel Messi

Četrtek, 7. 1. 2016, 17.25

8 let

Nov incident najbolj znanega vročekrvneža na svetu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pred, med in po sredini prvi tekmi osmine finala španskega pokala med mestnima tekmecema Barcelono in Espanyolom je bilo zelo vroče.

Konec tedna je Barcelona le remizirala na tekmi 18. kroga španskega prvenstva proti Espanyolu na štadionu Cornella-El Prat v Barceloni. Tekma se je končala z rezultatom 0:0 in s kar osmimi rumenimi kartoni. Tri so dobili branilci naslova, pet so jih videli nogometaši Espanyola, ki so jih evropski prvaki po tekmi obtoževali zelo grobe igre.

Že tri dni pozneje sta se ekipi pomerili še v prvi tekmi osmine finala španskega pokala. Tokrat je bil prizorišče sloviti Nou Camp, tekmo pa so kljub zgodnjemu vodstvu Espanyola prepričljivo dobili zvezdniki Barcelone, ki so predvsem po zaslugi Lionela Messija, ta je prispeval dva gola in dve podaji, zmagali s 4:1. Tekma je bila zelo živčna in na robu incidenta.

Prav Argentinec je bil tisti, ki se je kot prvi znašel v središču pozornosti, ko ga je – mnogi so prepričani, da namerno – na koncu ene izmed akcij pohodil nasprotnikov vratar Pau Lopez. "Nikoli ne bi namenoma škodoval kolegu. To je bila le ena izmed akcij na tekmi, v kateri sem tudi jaz prejel nekaj udarcev," je po tekmi v svoj bran povedal 21-letni vratar.

Ozmerjal jih je z izmečki in jim grozil

A to še zdaleč ni bil edini sporni dogodek na tekmi, na kateri je glavni sodnik pokazal kar deset rumenih (šest Espanyolu in štiri Barceloni) in dva rdeča kartona. Oba gostom. Prvega je dobil Paragvajec Hernan Perez v 72. minuti, drugega pa Papa Kouly Diop tri minute pozneje. Prav zaradi Senegalca, ki je moral z igrišča zaradi tega, ker je žalil zvezdnika Barcelone Luisa Suareza, je bilo po tekmi zelo vroče.

Sodnik Juan Martinez Munuera je v poročilu, ki ga je oddal odgovornim, zapisal, da je, medtem ko so hodili proti garderobam, zvezdnik Barcelone Suarez grozil nogometašem Espanyola in jih pozival k fizičnemu obračunu.

"Čakam na vas, pridite sem! Izmečki!" naj bi se drl 28-letni urugvajski zvezdnik in poskrbel, da je bilo zelo vroče. Nogometaši obeh ekip so si namreč želeli skočiti v lase. Pred najhujšim so jih ustavili člani strokovnega vodstva Barcelone in Espanyola, posredovali so tudi varnostniki.

Zdaj Suarezu, ta je znan kot zelo vročekrven nogometaš, ki se je zapletel že v številne incidente, grozi kazen. Po pravilniku španske nogometne zveze ga lahko doleti od ene do treh tekem prepovedi nastopanja, a naj bi bila po informacijah, ki prihajajo s Pirenejskega polotoka, kazen mila.

Kakšna grobost, saj ni bilo krvi

Medtem je o domnevnih žalitvah, s katerimi naj bi ga sprovociral, spregovoril tudi Diop. "Oba sva žalila en drugega, a očitno je sodnik slišal samo mene," je najprej povedal izkušeni vezist in ob tem nič kaj diplomatsko spregovoril o obtožbah, o grobi igri njega in soigralcev, ki letijo na njihov račun. "Nisem videl nobene krvi, zato težko govorim o tem, da smo bili grobi. Če bi hoteli, bi nogometaše Barcelone z igrišča odnesli z nosili," je dejal.

Nekaj besed je tej temi namenil tudi kapetan Espanyola. "Nismo igrali grobo. Oglejte si posnetek tekme," je odgovoril Javi Lopez in za konec našel nekaj zadovoljstva kljub visokemu porazu, ki njegovi ekipi daje malo možnosti za napredovanje pred povratno tekmo. "Medijska kampanja po zadnji prvenstveni tekmi je bila tako velika, da se nas je Barcelona tokrat bala in nastopila z vsemi svojimi zvezdniki. To pove veliko o nas," je dejal in verjetno poskrbel, da bo na povratni tekmi na štadionu Espanyola kljub rezultatu, ki ne obeta prav veliko negotovosti, še zelo vroče.

Ne spreglejte