Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 3. 2018,
16.32

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

2

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 21. 3. 2018, 16.32

6 let, 1 mesec

Slovenskega zvezdnika si želijo tudi pri Chelseaju

Nov dan in nov velikan, ki se je postavil v vrsto za Jana Oblaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

2

Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pri Mundu Deportivu pišejo, da se je v vrsto za slovenskega vratarja Jana Oblaka postavil tudi Chelsea. Pri Atletico Madridu naj bi – ker se bojijo, da ga bodo izgubili – že povpraševali o njegovih naslednikih, ki bi ga lahko nadomestili, če bo res odšel.

Po Arsenalu, o katerem se je pisalo v zadnjih dneh, in še nekaterih velikanih evropskega nogometa (pred časom se je omenjal predvsem PSG) naj bi se v igro za podpis Jana Oblaka vmešali še pri drugem londonskem nogometnem velikanu, Chelseaju.

Angleški prvaki naj bi se v lov na 25-letnega slovenskega zvezdnika, ki se z reprezentanco na Brdu pri Kranju trenutno pripravlja na prvi dve tekmi pod vodstvom novega selektorja Tomaža Kavčiča, podali predvsem zaradi tega, ker se bojijo, da bodo izgubili zdajšnjega prvega vratarja. Belgijec Thibaut Courtois naj bi bil namreč blizu selitve v Real Madrid, zanj pa naj bi se resno zanimali tudi pri PSG.

Pri španskem športnem dnevniku Mundo Deportivo, ki ima sedež v Barceloni, pišejo o tem, da so pri Chelseaju pripravljeni plačati sto milijonov evrov za Oblaka, ki ima pogodbo z Atleticom podpisano do leta 2021, v njej pa zapisano klavzulo z omenjeno številko, ob kateri lahko zapusti klub.

Alisson je Romi pomagal do uvrstitve med najboljših osem moštev v Evropi. | Foto: Reuters Alisson je Romi pomagal do uvrstitve med najboljših osem moštev v Evropi. Foto: Reuters

Atletico se spogleduje z Brazilcem iz Rima

Pri Atleticu se prav zaradi tega – klavzula v višini sto milijonov evrov namreč ni več tako nemogoča odškodnina, kot se je zdelo februarja predlani, ko je pogodbo z njimi nazadnje podaljšal Oblak – bojijo, da bodo izgubili enega izmed najboljših posameznikov moštva Diega Simeoneja, ki trenutno spada v vrh svetovne nogometne elite.

Zato naj bi se spogledovali z nakupom Brazilca Allisona, ki v tej sezoni blesti med vratnicama četrtfinalista lige prvakov Rome in se je v zadnjem času ustalil tudi kot številka ena brazilske reprezentance.

Oblak je v Atletico iz lizbonske Benfice prišel leta 2014 za 16 milijonov evrov. Od takrat je za Madridčane odigral 149 tekem v vseh tekmovanjih.

Ne spreglejte