Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 7. 2023,
18.05

Osveženo pred

9 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Marcelo Brozović Felix Nmecha Steven Gerrard Newcastle United Sandro Tonali Manchester United Jadon Sancho Mason Mount nogometna tržnica Strasbourg Patrick Vieira

Ponedeljek, 3. 7. 2023, 18.05

9 mesecev, 4 tedne

Nogometna tržnica, 3. julij

Hrvat uradno postal veliki rekorder, Gerrard ima novo službo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Marcelo Brozović | Marcelo Brozović se seli v Savdsko Arabijo. | Foto Guliverimage

Marcelo Brozović se seli v Savdsko Arabijo.

Foto: Guliverimage

Na nogometni tržnici je zelo vroče. Hrvaški nogometaš Marcelo Brozović je danes vendarle tudi uradno dočakal selitev v Savdsko Arabijo. Zelo vroče je tudi na Otoku. Newcastle je pripeljal Sandra Tonalija in zanj plačal 70 milijonov evrov. Donedavni zvezdnik Chelseaja Mason Mount je prispel v Manchester, kjer bo opravil zdravniški pregled, nato pa sklenil sodelovanje z rdečimi vragi. Na Old Traffordu bi si lahko delil slačilnico tudi z Jadonom Sanchom, ki ga je želela v svoje vrste pripeljati Borussia Dortmund, a le kot posojenega nogometaša, zaradi česar rumeno-črni niso našli skupnega jezika z Unitedom. 

Neymar
Sportal Neverjeten dogovor Barcelone in PSG

Brozović uradno v Al Nassr

Hrvaški nogometaš Marcelo Brozović je le dočakal konec sage s selitvijo v Savdsko Arabijo. Hrvaški nogometaš je z Al Nassrjem podpisal triletno pogodbo. 30-letni Hrvat, za katerega naj bi se zanimala tudi Barcelona, a je bila njegova cena previsoka, je od leta 2015 igral za italijanski Inter, pred tem pa je bil med drugim tudi član Dinamo Zagreba. Od leta 2014 je tudi pomemben člen hrvaške izbrane vrste, za katero je do zdaj zbral 87 nastopov.

Hrvat je bil blizu podpisa pogodbe že v petek, a se je tik pred podpisom pogodbe zapletlo. Pri Al Nassrju so si namreč v zadnjem trenutku premislili in začetno ponudbo odškodnine Interju v vrednosti 23 milijonov evrov znižali na 15 milijonov evrov, Inter pa je zato ponudbo zavrnil in vsaj začasno prekinil pogovore, a kot kaže, sta zdaj obe strani našli skupni jezik, Al Nasrr pa naj bi na koncu Interju plačal 18 milijonov evrov odškodnine.

Brozović bo z letno plačo okoli 25 milijonov evrov postal najbolje plačani hrvaški športnik v zgodovini. Za njim bosta Luka Modrić, ki v Real Madridu zasluži trikrat manj, in Mateo Kovačić, ki bo pri Manchester Cityju letno v žep pospravil šest milijonov evrov. 

V Savdsko Arabijo tudi Gerrard

V Savdsko Arabijo pa se seli tudi nekdanji nogometaš, zdaj pa trener Steven Gerrard, ki bo po novem vodil ekipo Etiffaqa. Nekdanji vezist Liverpoola in Anglije je nazadnje vodil Aston Villo, klub pa je lani oktobra zaradi slabih rezultatov z njim prekinil sodelovanje, pred tem pa je vodil Glasgow Rangers, ki jih je popeljal do naslova v škotski ligi in takrat prekinil devetletno vladavino Celtica.

Felix Nmecha iz Wolfsburga v Dortmund

Dvaindvajsetletni nemški nogometaš Felix Nmecha je iz Wolfsburga prestopil v Borussio iz Dortmunda, je zapisala nemška tiskovna agencija dpa. Nmecha bo v vrstah nemškega podprvaka skušal zapolniti vrzel na sredini igrišča po odhodu Angleža Juda Bellinghama, ki je po koncu sezone 2022/23 za 103 milijone evrov odšel v madridski Real.

Sky TV in Wolfsburger Allgemeine Zeitung sta njegov prestop ovrednotila na okoli 30 milijonov evrov, Nmecha pa je s slovito zasedbo iz Porurja podpisal pogodbo do leta 2028.

"Arabski" Newcastle kupil Italijana za 70 milijonov evrov

Newcastle je predstavil zvenečo poletno okrepitev. Iz Milana je prišel Sandro Tonali, srake, podprte z arabskim kapitalom, pa so rdeče-črnim zanj plačale 70 milijonov evrov. 23-letni italijanski zvezni igralec je sklenil pogodbo z Newcastlom do leta 2028, letos pa ga čakajo tudi nastopi v ligi prvakov.

"Rad bi se zahvalil Newcastlu za priložnost. Navijačem bi rad povrnil zaupanje. Na zelenici bom dal vse od sebe. Komaj čakam, da zaigram na St. James Parku in občutim toplino navijačev," je ob sklenitvi sodelovanja dejal Tonali, nekdanji up Brescie, ki je v serie A zbral 130 nastopov. Lani je z Milanom postal italijanski prvak, letos pa se je z italijanskim velikanom prebil v polfinale lige prvakov.

Mount že v Manchestru

Manchester United bo za angleškega reprezentanta Masona Mounta odštel okrog 64 milijonov evrov, Chelsea pa bi lahko v primeru izpolnjenih bonusov zaslužil še slabih šest milijonov. Mount je začel kariero pri Chelseaju, z Unitedom pa bo sklenil petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto.

Mason Mount bo v kratkem sklenil dogovor z Unitedom. | Foto: Guliverimage Mason Mount bo v kratkem sklenil dogovor z Unitedom. Foto: Guliverimage

Pred dvema letoma se je United okrepil z Jadonom Sanchom, za katerega je Borussii Dortmund odštel 85 milijonov evrov. Na Old Traffordu v dveh letih ni pokazal tistega, kar so navijači pričakovali od mladega Angleža. Zanj se zanima nekdanji klub iz Nemčije, a je njegova prošnja, da bi United Sancha posodil Dortmundu, v Manchestru naletela na gluha ušesa. Vodstvo rdečih vragov bi zadovoljila le možnost, če bi Sancho zapustil klub ob visoko plačani odškodnini.

Jadon Sancho je pred vrnitvijo na Otok navduševal v dresu Borussie Dortmund. | Foto: Reuters Jadon Sancho je pred vrnitvijo na Otok navduševal v dresu Borussie Dortmund. Foto: Reuters

Novega trenerja ima francoski prvoligaš Strasbourg. To je nekdanji kapetan francoske izbrane vrste Patrick Vieira, ki je s Strasbourgom sklenil triletno pogodbo. Vieira bo v sezoni 2023/24 nastopal v ligue 1, kjer bo njegov stanovski kolega in tekmec tudi slovenski strateg Luka Elsner (Le Havre).

47-letni Vieira je bil brez dela štiri mesece, marca so z njim prekinili sodelovanje pri angleškem prvoligašu Crystal Palace. Usodni so bili slabi rezultati, zlasti niz 12 tekem brez zmage. Nasledil ga je 75-letni Roy Hodgson in londonski klub zadržal med angleško klubsko elito.

Patrick Vieira je za Francijo zbral 107 nastopov, 21-krat je bil kapetan svoje države, leta 1998 je z reprezentanco osvojil svetovno prvenstvo ter leta 2000 evropsko prvenstvo. Kot vezist je igral za AC Milan, Arsenal, Juventus, Inter in nazadnje za Manchester City, kjer je začel svojo trenersko kariero kot trener razvojne ekipe igralcev do 23 let. Bil je glavni trener pri New York Cityju, Nici in Crystal Palaceu. | Foto: Reuters Patrick Vieira je za Francijo zbral 107 nastopov, 21-krat je bil kapetan svoje države, leta 1998 je z reprezentanco osvojil svetovno prvenstvo ter leta 2000 evropsko prvenstvo. Kot vezist je igral za AC Milan, Arsenal, Juventus, Inter in nazadnje za Manchester City, kjer je začel svojo trenersko kariero kot trener razvojne ekipe igralcev do 23 let. Bil je glavni trener pri New York Cityju, Nici in Crystal Palaceu. Foto: Reuters

Dominik Szoboszlai Leipzig
Sportal Madžar za 70 milijonov iz Leipziga na Otok
Ne spreglejte