Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2022,
15.03

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

NK Celje Aljoša Matko nogometna tržnica Tottenham Villarreal Giovani Lo Celso

Ponedeljek, 15. 8. 2022, 15.03

1 leto, 8 mesecev

Nogometna tržnica, 15. avgust

Uradno: Matko se vrača na slovenske zelenice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Aljoša Matko | Aljoša Matko je novi član NK Celje. | Foto NK Celje

Aljoša Matko je novi član NK Celje.

Foto: NK Celje

Pri NK Celje so uradno potrdili, da so se s švedskim Hammarbyjem dogovorili za prestop Aljoše Matka. Donedavni mladi slovenski reprezentant je s klubom sklenil pogodbo do 30. junija 2024.

NK Domžale NK Maribor
Sportal Maribor vendarle ukrepal: Karanović ni več trener

Aljoša Matko je nogometno pot pričel v Beli krajini, nato se prek Krke preselil v mlajše selekcije mariborskega prvoligaša. V sezoni 2017/18 je bil z 21 zadetki na 25 srečanjih najboljši strelec 1. SML, sezono kasneje je svoj strelski izkupiček še izboljšal. Mrežo nasprotnikov je na 24 tekmah zatresel 31-krat in se še drugo sezono zaporedoma veselil naziva kralja strelcev. Skupno je Matko v selekcijah od U15 do U19 v tekmovanjih pod okriljem NZS zabil 100 zadetkov na 155 odigranih obračunih.

Prve minute v članski konkurenci je krilni napadalec začel nabirati v ljubljanskem Bravu. V slovenski prestolnici se je odlično znašel in bil v celjski šampionski sezoni 2019/20 s 15 zadetki četrti najboljši strelec slovenskega državnega prvenstva. Po vrnitvi v Ljudski vrt je na 29 tekmah v polno meril sedemkrat in si prislužil prestop v tujino. Po medsebojnem obračunu v kvalifikacijah za UEFA Conference League je oblekel majico Hammarbyja. Za švedske prvake iz sezone 2001 je v prvi polovici lanske sezone zaigral na 13 srečanjih in dosegel dva zadetka, v drugi polovici je igral za Olimpijo (15 tekem, en zadetek).

Dvaindvajsetletnik, ki je dres z državnim grbom v mlajših selekcijah oblekel na kar 61 tekmah, bil pa je tudi član reprezentance do 21 let, ki je bila lani del v Sloveniji organiziranega EP, bo trenerju Romanu Pilipchuku na voljo za nedeljski obračun v Ljudskem vrtu.

NK Olimpija ND Gorica
Sportal Nukić zadeval za novo zmago Olimpije, ki v prvenstvu še ni prejela gola

Lo Celso še naprej v dresu Villarreala

Argentinski nogometni reprezentant Giovani Lo Celso bo tudi to sezono igral za španski Villarreal, potem ko je klub dosegel dogovor s Tottenhamom o novi posoji. 

Giovani Lo Celso | Foto: Reuters Giovani Lo Celso Foto: Reuters

Kot so sporočili iz Villarreala, je 26-letni Giovani Lo Celso uspešno prestal zdravniški pregled in se danes priključil soigralcem. Lo Celso je v prejšnji sezoni kot posojen igralec pri Villarrealu zbral 21 nastopov, dosegel en gol in eno asistenco.

V karieri je Argentinec igral še za Betis, PSG in argentinski Rosario. Villarreal je lansko sezono prišel do polfinala lige prvakov, kjer ga je izločil Liverpool, v španskem prvenstvu je končal šele na sedmem mestu, tako da ima pravico nastopiti v konferenčni ligi, poroča STA.

Ne spreglejte