Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 8. 2023,
16.50

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

nogometna tržnica poletni prestopni rok Bayern München Tottenham Harry Kane

Petek, 11. 8. 2023, 16.50

8 mesecev, 2 tedna

NOGOMETNA TRŽNICA, 11. AVGUST

Rekorden nakup Liverpoola. Kane že v Münchnu, a ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
Harry Kane | Harry Kane v dobrem desetletju, odkar nosi dres Tottenhama, ni osvojil niti ene lovorike. Leta 2019 je ostal praznih rok v finalu lige prvakov, dvakrat pa je izgubil v finalu angleškega ligaškega pokala. | Foto Reuters

Harry Kane v dobrem desetletju, odkar nosi dres Tottenhama, ni osvojil niti ene lovorike. Leta 2019 je ostal praznih rok v finalu lige prvakov, dvakrat pa je izgubil v finalu angleškega ligaškega pokala.

Foto: Reuters

Na Otoku krepi svoje vrste Liverpool. Za Ekvadorca Moisesa Caiceda je pripravljen plačati kar 110 milijonov funtov, kar bo nov britanski rekord. Angleški zvezdnik Harry Kane bi lahko konec tedna dočakal tisto, kar je v dresu Tottenhama zaman čaka celotno kariero, osvojitev klubske lovorike. Čaka ga samo zdravniški pregled v Münchnu, nato bo sklenil štiriletno pogodbo z Bayernom, v soboto pa že lovil nemški superpokal. V goste prihaja RB Leipzig z Benjaminom Šeškom in Kevinom Kamplom.

Harry Kane Anglija
Sportal Konec poletne sage o Kanu, kluba sta se dogovorila

Pod enega najbolj odmevnih prestopov tega poletja se bo podpisal Harry Kane. Pri 30 letih se bo prvič odpravil v tujino in okrepil Bayern. Bavarci so že našli skupen jezik s Tottenhamom, za izkušenega Angleža, od katerega pričakujejo ogromno, bodo odšteli več kot 100 milijonov evrov. Sky Sports poroča o tem, da bi lahko Kane prvič v dresu novega kluba nastopil že v soboto, ko se bosta na Allianz Areni za nemško superpokalno lovoriko pomerila prvak Bayern in pokalni zmagovalec RB Leipzig.

Kana, kralja strelcev, ki z zadetki izstopa tako v angleškem prvenstvu kot tudi izbrani vrsti, čaka dres s številko 9, Bayern pa je z njegovim prihodom prepričan, da je našel več kot dostojnega naslednika Roberta Lewandowskega. "Delamo s polno paro. To lahko potrdim, saj ni več skrivnost. A dokončne odločitve še ni. Ni še podpisane pogodbe. In dokler pogodba ni podpisana, trener ne more govoriti o igralci, kar pač še ni njegov," je o prihodu Kana na petkovi novinarki konferenci govoril trener Thomas Tuchel.

Ekvadorec odhaja v Liverpool, padel bo britanski rekord

Angleški nogometni velikan Liverpool se je po poročanju otoških medijev dogovoril za rekordno britansko prestopno ceno 110 milijonov funtov (127 milijonov evrov) za vezista Brightona, Moisesa Caiceda. Komaj 21-letni ekvadorski reprezentant je bil vse poletje tarča Chelseaja, Brighton pa zanj ni želel spustiti cene.

Zdaj se zdi, da so vskočili rdeči in "ugrabili" posel za dokončanje prenove svoje sredine po odhodih Jordana Hendersona in Fabinha. To je na petkovi novinarski konferenci dejal tudi trener Jürgen Klopp. Caicedo bo tako ponovno združil moči z Alexisom Mac Allisterjem, argentinskim zmagovalcem svetovnega prvenstva, ki je junija zapustil galebe in se preselil na Anfield.

Po pisanju medijev bo moral Liverpool odšteti rekordno vsoto za Caiceda, ki bo zasenčila prejšnji britanski rekordni prestop v višini 107 milijonov funtov (124 milijonov evrov), ki ga je Chelsea januarja plačal za Enza Fernandeza portugalski Benfici. To bi pomenilo tudi izjemen dobiček za Brighton, ki je leta 2021 pripeljal Caiceda iz ekvadorske ekipe Independiente del Valle za štiri milijone funtov (4,62 milijona evrov).

Marasović odslej v Domžalah

V Domžalah bo odslej igral francoski nogometaš hrvaških korenin Sacha Marasović. Pogodbo z Domžalčani je 25-letnik sklenil do konca sezone. "Vesel sem, da sem postal novi član Domžal. Gre za zelo solidno moštvo s kar nekaj dobrimi posamezniki. Glavnega trenerja dobro poznam, tako da je vse pripravljeno za odlično sezono. Korak je pravi. Gre za večji izziv in osebno menim, da sem nanj pripravljen. Slovensko prvenstvo je izredno zanimivo. Poznam vse ekipe, nasprotne igralce in seveda tudi nove soigralce. Prilagajanje bo tako lažje," je za spletno stran Domžal dejal nekdanji igralec Tabora, ki bo tako spet sodeloval s trenerjem Dušanom Kosićem.

V Parizu rojeni napadalni vezist s francoskim in hrvaškim potnim listom je na skupno 17 tekmah slovenskega državnega prvenstva dosegel tri gole. Pred prihodom v Slovenijo je igral za Šibenik, Zaprešič in Marseille, ima tudi nekaj nastopov za mlado hrvaško reprezentanco. Marasović bo za Domžale lahko nastopil že na naslednji tekmi v soboto proti državnemu prvaku Olimpiji.

Dušan Kosić Domžale
Sportal Na klop Domžal stari znanec prve lige
Ne spreglejte