Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 8. 2023,
17.00

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

West Ham Tottenham Bayern München Harry Kane NK Celje Aljoša Matko nogometna tržnica

Četrtek, 10. 8. 2023, 17.00

8 mesecev, 3 tedne

NOGOMETNA TRŽNICA, 10. AVGUST

Konec poletne sage o Kanu, kluba sta se dogovorila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Harry Kane Anglija | Harry Kane bo kot vse kaže v tej sezoni igral v dresu serijskega nemškega prvaka. | Foto Reuters

Harry Kane bo kot vse kaže v tej sezoni igral v dresu serijskega nemškega prvaka.

Foto: Reuters

Nemški nogometni velikan Bayern se je s Tottenhamom dogovoril za prestop zvezdnika Harryja Kana. Londončani so sprejeli ponudbo Bavarcev, vredno več kot 100 milijonov evrov. Angleški Athletic, ki se sklicuje na vire v Nemčiji, poroča, da je zdaj končna odločitev o prestopu na strani 30-letnega Angleža.

Harry Maguire
Sportal West Ham dosegel načelni dogovor z Manchester Unitedom, prihaja Maguire

Kot poroča tudi britanski Sky Sports, bi Harry Kane tako postal najdražji nakup v zgodovini bavarskega kluba. Dolgoletni kapetan Tottenhama in najboljši strelec angleške reprezentance ima sicer še vedno pogodbo s Tottenhamom do poletja 2024. Spurs, še posebej lastnik kluba Joe Lewis, niso bili pripravljeni izgubiti svojega napadalca kot prostega igralca, zato je Lewis pozval k njegovi takojšnji prodaji, če igralec ne bo želel v Londonu podpisati nove pogodbe.

V minuli sezoni premier league je angleški reprezentant na 38 prvenstvenih tekmah dosegel 30 golov, od njega je bil boljši le zvezdnik Manchester Cityja Erling Haaland (36 golov). S skupno 213 goli na večni lestvici najboljših strelcev premier league pa zaostaja le za Alanom Shearerjem (260).

Matko ostaja zvest Celjanom

Aljoša Matko | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Aljoša Matko Foto: Vid Ponikvar/Sportida "V Celju sem po vrnitvi v Slovenijo dobil prav to, kar sem si želel. Potreboval sem stabilno sredino, v kateri bi lahko znova pokazal, česa sem sposoben in si povrnil samozavest. Verjel sem vase, prav tako klub, rezultat pa je bila uspešna lanska sezona," je za spletno stran dejal 23-letni napadalec.

K Celju je Matko lani prišel iz švedskega Hammarbyja, kamor ga je Maribor prodal avgusta 2021. Kot posojen nogometaš švedskega prvoligaša je igral tudi za ljubljansko Olimpijo, kot posojen nogometaš Maribora pa za Bravo. Mladinsko kariero je začel pri Krki. Aljoša Matko je 15 tekem odigral za mladinsko reprezentanco in dosegel štiri gole.

Za Celje je minulo sezono odigral 36 tekem in dosegel 16 golov, letos pa se je na štirih tekmah dvakrat vpisal med strelce. Enkrat tudi v kvalifikacijah za konferenčno ligo proti portugalski Vitorii Guimaraes. 

Barcelona Kessieja poslala v Savdsko Arabijo

Franck Kessie | Foto: Guliverimage Franck Kessie Foto: Guliverimage Barcelona je Francka Kessieja poslala v Savdsko Arabijo k Al Ahliju. Za tega 26-letnega obrambno naravnanega vezista je dobila 12,5 milijona evrov. Podpisal je pogodbo do konca junija 2026. Al Ahli je sicer poleti precej okrepil ekipo, med drugimi so prišli Riyad Mahrez za 35 milijonov evrov, Allan Saint-Maximin za 27,5, Edouard Mendy za 18,5 milijona, Roberto Firmino pa kot prost igralec.

Napoli pripeljal Cajusta

Italijanski prvak Napoli se je okrepil s švedskim reprezentančnim vezistom Jensom Cajustom. Neapeljčani so za 24-letnega obrambno naravnanega vezista francoskemu Reimsu odšteli 12 milijonov evrov. Cajuste, ki je podpisal petletno pogodbo, je kariero začel pri Örgyrteju na Švedskem, nadaljeval pri Midtjyllandu na Danskem, od koder je za pet milijonov evrov januarja lani prestopil k Reimsu. Kot poroča Football Italia, je Napoli blizu dogovoru tudi z Gabrijem Veigo, ki je član španske Celte. 

Bournemouth ujel mladega talenta

Devetnajstletni vezist Alex Scott je novi član angleškega prvoligaša Bournemoutha, ki je za mladeniča odštel 23 milijonov evrov Bristol Cityju. Scott ima kljub mladosti že več kot sto nastopov v poklicnem nogometu, obenem pa je stalni član mladih angleških reprezentanc. V prejšnji sezoni je bil izbran za najboljšega mladega igralca v drugi angleški ligi. "Zelo smo veseli, da lahko pozdravimo Alexa v našem klubu, saj gre za enega najbolj vznemirljivih mladih igralcev v Evropi," je Scottov prihod pozdravil izvršni direktor kluba Neill Blake.

Alvarez nova okrepitev West Hama

Mehiški nogometni reprezentant Edson Alvarez je postal nova okrepitev angleškega West Hama. Za zdaj finančne podrobnosti prestopa 25-letnika iz amsterdamskega Ajaxa kluba nista razkrila, Alvarez pa je z zmagovalci konferenčne lige podpisal pogodbo do junija 2028. Trener West Hama David Moyes je povedal: "Vezna linija je bila tista, ki smo jo to poletje še posebej želeli okrepiti, in Edson bo odlična dopolnitev. Je izkušen mednarodni igralec, ki je v dosedanji karieri dosegel velike uspehe tako za klub kot reprezentanco."

Ne spreglejte