Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2013,
14.55

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleksander Šeliga SPINS XI Boban Jović Martin Milec Aleš Mejač Marcos Tavares

Torek, 21. 5. 2013, 14.55

4 leta, 12 mesecev

Nogometaši za najboljšega izbrali Ibraimija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nagrada za najboljšega nogometaša sezone je v svetu že dolgo ena od najbolj cenjenih lovorik. V najboljši enajsterici 1. SNL je največ igralcev Maribora, najboljši pa je Agim Ibraimi.

Nagrada za najboljšega nogometaša sezone je v svetu že dolgo ena od najbolj cenjenih lovorik, saj gre za priznanje, ki ga podeljujejo soigralci in nasprotniki svojim stanovskim kolegom, ki so vse veščine nogometne igre spoznali med dvoboji na travnati površini. Izbor najboljših nogometašev sezone, za katerega glasujejo profesionalni nogometaši, člani SPINS, se je pričel leta 2004, ko je bila prva uradna razglasitev izvedena na skupščini SPINS. Sprva so glasovali le za najboljšega nogometaša v Sloveniji, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes. Kasneje so bila izboru dodana glasovanja za najboljšega slovenskega nogometaša sezone in najboljšega nogometaša druge slovenske nogometne lige, za katerega glasujejo igralci druge slovenske nogometne lige.

V letošnjem letu, ko smo priča že osmemu izboru najboljših nogometašev sezone, se je zaradi izredno pozitivnega odziva javnosti na dodatne kategorije v lanskem letu glasovanje že drugič popestrilo z izborom najboljšega vratarja, branilca, zveznega igralca, napadalca in mladega nogometaša sezone 2012/2013. Sindikat SPINS je v torek razkril, da je med vratarji največ glasov stanovskih kolegov prejel Aleksander Šeliga. Najboljši branilci so na vrsto prišli v sredo dopoldan. Štiri najboljše sestavlja ljubljansko-mariborska kombinacija. Po mnenju stanovskih kolegov so najboljši Aleksander Rajčević, Martin Milec in Aleš Mejač (vsi Maribor) ter Boban Jović (Olimpija). Najboljši zvezni igralci so postali Agim Ibraimi in Goran Cvijanović (oba Maribor) ter Nik Omladič (Olimpija), v napadu pa so kolegi največ glasov oddali Marcosu M. Tavaresu (Maribor), Nikoli Nikeziću (Olimpija) in Enisu Đurkoviću (Triglav). Zanimiv je podatek, da najboljšo enajsterico sestavljajo le nogometaši treh klubov, med katerimi izstopata prvak Maribor s šestimi ter podprvak Olimpija s štirimi nogometaši. Enega je podal še kranjski Triglav, a se bo tudi Đurković po koncu sezone preselil v Stožice. Sindikat Spins je sporočil, da je največ glasov za najboljšega mladega nogometaša prejel Jović, Ibraimi pa si je prislužil ogromno čast, saj so mu nogometaši podelili naziv najboljšega. Zbral je 60 glasov in premočno ugnal tekmece.

V glasovanje za SPINS XI je bilo v tekmovalni sezoni 2012/2013 vključenih 177 igralcev Prve lige Telekom Slovenije. Izbor SPINS XI je sovpadal tudi z osmim izborom svetovnega združenja nogometašev FIFPro za najboljšega nogometaša in enajsterico – FIFA FIFPro WORLD XI.

Ne spreglejte