Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
30. 7. 2015,
11.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Krško nogomet

Četrtek, 30. 7. 2015, 11.05

8 let

"Niti sanjalo se nam ni, kako velika je razlika med prvo in drugo ligo"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dve tekmi, dve zmagi in vrh lestvice v Prvi Ligi Telekom Slovenije je izkupiček nogometnega kluba Krško med elitno druščino. To je začetek, ki si ga niso upali napovedati niti največji optimisti.

Izbranci Tomaža Petroviča so v krstnem nastopu najprej šokirali slovenske podprvake Celjane, v drugem prav tako pred domačimi gledalci slovenske pokalne in superpokalne prvake Luko Koper. Šest točk trenutno zadostuje za prvo mesto na lestvici, s štirimi pa Krškemu sledijo Olimpija, Krka in Maribor.

"Prvi dve tekmi sta se res sanjsko razpletli. Presenetili smo tako sebe, celotno našo okolico in tudi Slovenijo. Trenutno smo prvi na lestvici, a še vedno stojimo na trdnih tleh. Tale mini pozitiven niz želimo čim bolje izkoristiti in na štadion zvabiti čim več gledalcev. Tribune so bile na prvih dveh domačih tekmah premajhne, a glede na to, da je to štadion za speedway, je tudi možnost, da ljudje vseeno pridejo na tekmo in si jo ogledajo okoli igrišča. Res, da morajo stati, a vidi se odlično. Veseli nas, da nam je uspelo vse skupaj malce premešati in poskrbeti, da niso na vrhu vedno isti. Ljudje ne marajo monotonosti, veliko bolj privlačna je zanimiva in napeta liga," je ponosno začel pogovor nekdanji predsednik Krškega Jože Slivšek, ki je še vedno del uprave novinca v prvi ligi.

"Pred začetkom sezone nismo pričakovali take podpore in zanimanja naših navijačev. Glede na to, da si je naše tekme v drugi ligi v povprečju ogledalo od 100 do 200 gledalcev, je to resnično velik preskok. Res smo veseli tega in upam, da bo tako tudi v prihodnje," je še nadaljeval.

Po dveh tekmah do take pozornosti, ki je prej niso dobili od vsega začetka igranja

Slivšek opozarja, da kljub dobremu začetku ostajajo zvesti filozofiji pri sestavi kadra, ki temelji na mladinski šoli. "Naša filozofija je graditi temelje na mladih. Mladinska šola je za nas zelo pomembna, pripeljali smo le pet novih nogometašev in nič več. Pa še to le na položajih, kjer je bilo to nujno. Dobili smo fante, ki so željni dokazovanja, saj vedo, da bi si v primeru dobrih iger naredili dobro reklamo za naprej. Niti sanjalo se nam ni, kako velika je razlika med prvo in drugo ligo, vsaj kar zadeva zanimanje javnosti. Fantje so že po dveh tekmah dobili toliko pozornosti, ki je prej niso dobili celotno dozdajšnjo kariero," je presenečen nad prvoligaškim cirkusom Slivšek.

Plače niso omembe vredne, a igralci vedo, zakaj so tukaj

Naj obračamo kolikor hočemo, je NK Krško majhen klub, ki svojim igralcem ni zmožen izplačevati velikih premij. "Priznamo, da denarja ne dobijo veliko. To ni omembe vredno. Tako da smo izbrali samo fante, ki se hočejo dokazati, tako imamo oboji korist. Naš proračun je bil v zadnjih letih 350 tisoč evrov, za igranje v prvi ligi pa potrebujemo vsaj še sto tisoč več. Okoli 50 tisoč bomo dobili od zveze, veliko bo odvisno tudi od naših predstav v jesenskem delu. Preostalo bo treba pridobiti, to pa veste, da je v tem času težko. Vseeno se že kažejo premiki. Sponzorji, ki nas prej niso niti povohali, zdaj kažejo določeno zanimanje, da bi mogoče imeli kakšno reklamo tudi po televiziji," je optimističen nekdanji predsednik Krškega.

Krško se po dveh domačih tekmah prvič odpravlja na tuje, v soboto ga namreč v Ljudskem vrtu pričakuje prvak Maribor, ki je po izpadu iz Evrope še bolj nevaren kot bi bil v nasprotnem primeru. "Seveda je bilo sezono lažje začeti doma, a tudi gostovanja v Ljudskem vrtu se ne bojimo. V Maribor bomo šli brez strahu in skušali pokazati tisto, kar znamo. Na prvih dveh tekmah smo dokazali, da se lahko kosamo z vsemi, prikazali smo všečno igro, zato pričakujem dobro tekmo tudi ta konec tedna. Seveda bo veliko odvisno tudi od Maribora, če se je že dokončno sestavil ali ne. Vemo, da Krško ne more dobiti vseh tekem in se bomo slej kot prej tudi spotaknili. Nobena sramota ne bo, če se bo to zgodilo ravno v Mariboru. Če bomo pokazali srce, željo in borbo, ne bo prav nobenega razočaranja," se gostovanja v Mariboru že veseli Slivšek.

V nogometu je vse mogoče

Bi lahko Krško računalo tudi na podcenjevanje evropskega Maribora? "Sprva sem mislil, da so bili Celjani in Koprčani še vedno pod vplivom izpada iz Evrope, da so bili malce utrujeni … Nato sem slišal pogovore igralcev, Koprčani so recimo mislili, da nas bodo premagali celo s 5:0, a to nas ne moti. Podcenjevanje je voda na naš mlin, vemo pa, da to ne bo dolgo trajalo in nas bodo začeli hitro, če nas še ne, resno jemati. Maribor si tega zagotovo ne bo privoščil, a se ne bojimo kakšne katastrofe, čeprav se v nogometu nikoli ne ve. Če so lahko Nemci v Braziliji domače razbili s 7:1, je to le dokaz, da je vse mogoče. Tudi v drugi ligi smo izgubili, če smo imeli slab dan," je sklenil.

Ne spreglejte