Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2013,
8.26

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Andrej Razdrh NK Maribor NK Maribor NK Rudar Velenje Martin Milec

Sreda, 13. 3. 2013, 8.26

4 leta, 10 mesecev

Ni oddiha za vodilna: Maribor v Velenju, Olimpija v Murski Soboti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sredi tedna sta na sporedu prestavljeni tekmi 17. in 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Velenju in v Murski Soboti. Maribor se bo zoperstavil Rudarju, Olimpija pa Muri.

Mura 05 in Olimpija bosta odigrala tekmo 22. kroga, ki je bila sicer na sporedu kot uvodna tekma drugega dela prvenstva. Takrat je bila igralna površina v Fazaneriji razmočena, zato je bil obračun prestavljen. Po trilogiji z Mariborom Olimpijo čaka obračun s prekmurskim klubom, ki je na prejšnji tekmi izgubil v Celju. Ob tem pa prejel kar štiri zadetke. Vsekakor to ni najbolje vplivalo na zasedbo Anteja Šimundže, ki ima proti Olimpiji na Fazaneriji poln izkupiček. Šimundža je pred vrnitvijo k Muri 05 poudarjal, da ima po zimskem prestopnem roku povsem drugo ekipo, kot jo je vodil v minuli sezoni.

Pri Olimpiji gre po tretji zaporedni tekmi z Mariborom zaznati nekaj utrujenosti, zato utegne Andrej Razdrh na igrišče poslati spremenjeno zasedbo. Olimpija je zabeležila dva zaporedna remija v prvenstvu, ob tem pa ji gostovanje na Fazaneriji doslej ni ustrezalo. Na treh tekmah so le enkrat zmagali, ampak to pod vodstvom Razdrha. Takrat je imel največ zaslug Damjan Trifkovič z dvema zadetkoma. "Čaka nas najtežja tekma do zdaj. Te tri tekme na težkih igriščih so izčrpale nosilce igre. Zdaj prihajajo tekme, kjer bomo v vlogi favorita. Vse težke tekme pa so samo plus in z njimi rastemo. Dobili smo potrditev, da smo na pravi poti. Zdaj moramo preklopiti na drugačno stvarnost in ostati na isti ravni," je pred tekmo dejal trener Olimpije.

Oba kluba se v boj za zaostale točke 17. kroga podajata s popotnico remija. Rudar je do točke prišel v Kopru, kjer je še na drugi tekmi za nov klub dosegel gol Mate Eterović, vse bolje pa pod vodstvom Jernerja Javornika igra Ivan Firer. Maribor je igral v Stožicah proti Olimpiji in v končnici, brez izključenega Jasmina Handanovića ter Nusmirom Fajićem med vratnicama, ki je obenem dosegel zadetek, izvlekel točko. Favorit je seveda znan, vendar v Velenju utegne Maribor igrati v mešani postavi. Rudar se še vedno bori za obstanek, zato Mariborčane ne čaka lahka naloga. Branilci naslova imajo kar 12 točk prednosti pred Olimpijo in lahko preizkusijo nekaj novih nogometašev v svojih vrstah.

Rudarju ni uspelo premagati Maribora že na devetih zaporednih prvenstvenih tekmah. Nazadnje mu je to uspelo v Ljudskem vrtu aprila 2010, ko je zmagovalca odločil Nedzbedin Selimi. Pri Rudarju sta poškodovana Rusmin Dedić in Nemanja Stjepanović, David Kašnik pa bo moral počivati zaradi izključitve v Kopru. Pri Mariboru imajo težave pri izbiri čuvaja mreže. Handanović je suspendiran, Marko Pridigar pa je imel virozo, podobno kot Aleš Mejačin in Nejc Potokar. Morda utegne zaigrati Dragan Topič. Timotej Dodlek ima poškodovan trebušni zid. "Iz Velenja imamo dobre izkušnje, tudi občutki pred tekmo so dobri. Velenjčani so se izkazali v uvodnih krogih, imajo ekipo s precej prvoligaškimi izkušnjami, a verjamem v našo zmago. Moramo popraviti stvari, pri katerih v zadnjih dveh tekmah nismo bili uspešni. Želimo imeti žogo več v posesti, vsiliti nasprotniku naš ritem igre in biti bolj natančni v zaključkih napadov ob priložnostih, ki se nam ponudijo," je pred tekmo povedal Martin Milec.

Ne spreglejte