Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 9. 2013,
10.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Austria Dunaj Dare Vršič Nenad Bjelica

Sreda, 25. 9. 2013, 10.56

8 let

Nezaslišan poraz vijolic na Štajerskem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mestece blizu Gradca je v noči na sredo proslavljalo enega največjih nogometnih uspehov. Tretjeligaš Kalsdorf je v avstrijskem pokalu izločil dunajsko Austrio, za katero znova ni igral Dare Vršič.

Kalsdorf ima okrog 5 tisoč prebivalcev, ki so zelo ponosni na istoimenski nogometni klub. Resda nastopa v nižjih ligah, je pa svojih pet minut dočakal v pokalnem tekmovanju. Prvič leta 2006, ko je ulovil odmeven skalp ter izločil graški Sturm. Sedem let pozneje je potrdil nepredvidljivost pokalnega tekmovanja z domačo zmago nad dunajsko Austrio. Padel je avstrijski prvak in udeleženec lige prvakov. Priznal je premoč, čeprav je od 69. minute računal na igralca več. A tudi to ni pomagalo, da je v sodnikovem podaljšku prejel zadetek, s katerim je nepričakovano hitro zaključil pokalno pot. Še ena zgodba, ki jo lahko spišejo le pokali. Kalsdorf igra v eni izmed treh avstrijskih tretjih lig. Po devetih krogih je v srednji skupini uvrščen šele na 13. mesto. Njegovi dometi niso visoki, a so v pokalu izkoristili slab dan Dunajčanov in se znašli na naslovnicah. Gostje so nastopili zdesetkani. Avstrijski mediji poročajo o tem, da je bil odsoten tudi Dare Vršič, kar pomeni, da še niso pozabili na nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki čaka na boljše čase. Poleg Vršiča so manjkali še Hosiner, Lindner (oba ostala na klopi) Royer, Grünwald, Gorgon, Okotie in Stanković (na seznamu poškodovanih) ter Ortlechner in Holland. Tako so se branilci avstrijskega naslova na Štajersko odpravili praktično brez enajsterice, kar pa trener gostov Nenad Bjelica niti pod razno ni želel izkoristiti kot opravičilo. Bil je zelo razočaran.

"Glavni razlog poraza ni bil, da je manjkalo tako veliko igralcev. Imamo dolgo in široko klop, morali bi izkoristiti prednost. To, da se je na igrišču najbolj trudil Simković, ki ni igral že štiri mesece, je bila kaplja čez rob. Ostal sem brez besed. Ne razumem, zakaj nismo znali odgovoriti na borbo. Bili smo nekoristni. Pokazali smo zelo malo. Lahko bi celo dejal, da nismo pokazali ničesar," je bil razočaran hrvaški strateg, ki je dunajske vijolice prek zagrebškega Dinama popeljal do skupinskega dela lige prvakov. Nogometaši ne bodo dodatno kaznovani. Klub je sporočil, da je največja kazen ta, da se ne bodo več mogli potegovati za pokalno lovoriko.

Ne spreglejte