Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 1. 2018,
20.10

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Roberto Firmino Liverpool

Sobota, 6. 1. 2018, 20.10

6 let, 3 mesece

Brazilski zvezdnik pod drobnogledom

Neverjetno, zvezda Liverpoola ponovila potezo Luisa Suareza? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Roberto Firmino | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na vročem liverpoolskem derbiju na Anfieldu, ki je z 2:1 pripadel domačim, smo bili priča zapletu, ki bi lahko prerasel v velik incident. Napadalec Liverpoola Roberto Firmino naj bi mladega branilca Evertona Masona Holgata rasistično ozmerjal. Glavni sodnik Bobby Madley, ki je miril petelina, se na tekmi na Brazilčeve besede ni odzval, podrobnosti o prerivanju med nogometašema naj bi zapisal v poročilo. To je takšno, da je Angleška nogometna zveza (FA) začela podrobno preiskavo.

Vse skupaj se je začelo, ko je 21-letni branilec na tribune nesramno porinil brazilskega zvezdnika, ta pa je Holgatu želel vrniti in ga je hitro ozmerjal z zmerljivko ''kurbin sin'', na koncu pa naj bi izjavil tudi besedo na N, ki je mladeniča močno razjezila. Med oba srboriteža so stopili soigralci obeh moštev, Holgate pa se je drl: ''Pusti me, rekel mi je 'niger'.'' To so mediji Angležu hitro prebrali z ustnic.

Poteza mladeniča, ki je razjezila Brazilca:

Kluba še molčita

O domnevnem incidentu trenerja nista hotela govoriti. ''Nič vam ne bom povedal, tukaj so odgovorne službe, ki bodo preverile, kaj je res in kaj ne. Tukaj sem, da govorim o nogometu,'' je dejal trener Evertona Sam Allardyce, pri Liverpoolu pa so zapisali, da tako klub kot igralec sodelujeta pri preiskavi in do nadaljnjega zadeve ne bodo več komentirali.

Holgate je prepričan, kaj je slišal:

Podrli grešnika

Spomnimo, da so pri Liverpoolu že imeli podoben primer. Pisalo se je leto 2011, ko je zdajšnji napadalec Barcelone Luis Suarez rasistično ozmerjal branilca Manchester Uniteda Patricea Evraja. FA mu je krivdo dokazal in ga kaznoval z osmimi tekmami prepovedi, plačati pa je moral še 40 tisoč funtov.

Liverpool je v preteklosti že branil svojega nogometaša, bo tako tudi tokrat? | Foto: Reuters Liverpool je v preteklosti že branil svojega nogometaša, bo tako tudi tokrat? Foto: Reuters Kljub vsemu so pri Liverpoolu grešniku stopili v bran in ga tudi po razsodbi imeli za nedolžnega. V obdobju prestajanja njegove kazni so na ogrevanju nosili tudi majice z njegovo podobo, kar je zmotilo vse razen angleškega velikana.

Ne spreglejte