Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
17. 6. 2016,
20.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

navijači Euro 2016 Hrvaška

Petek, 17. 6. 2016, 20.24

6 let, 7 mesecev

DIVJANJE NAVIJAČEV NA TEKMI MED HRVAŠKO IN ČEŠKO

Nočna mora za Hrvate: "športni teroristi" in poškodba Luke Modrića #foto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

hrvaska bakle navijaci | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ne le da so hrvaški nogometaši proti Čehom zapravili zmago in z njo zagotovljeno napredovanje. V svet so poslali tudi sramotne podobe divjanja manjšine navijačev, ki jih Uefa ne bo prezrla. Za nameček se je poškodoval še Luka Modrić.

Tekma med Hrvaško in Češko je bila zanimiva in polna priložnosti, predvsem hrvaških. Na koncu pa se je razpletla z remijem 2:2, potem ko so Čehi napravili preobrat in dva gola zabili v samo 13 minutah. Okrog 80. minute je bila tekma prekinjena zaradi neredov hrvaških navijačev, ki so na igrišče zmetali več bakel.

Odjeknil je tudi topovski udar, ena bakla pa je celo eksplodirala blizu delavca, ki jo je želel odstraniti. Kljub prošnjam hrvaških igralcev se sramotne scene niso prenehale, na tribuni se je vnel tudi pretep.

Po približno desetih minutah se je tekma vendarle nadaljevala. A hrvaški ritem je bil prekinjen. Čehi so dobili enajstmetrovko in jo tudi izkoristili. Epilog srečanja še sledi: Evropska nogometna zveza (Uefa) bo, ko bo dobila poročila uradnih oseb, odprla disciplinski postopek.

Hrvaški igralci so gledalce prosili, naj prenehajo z divjanjem. A niso bili preveč uspešni. | Foto: Reuters Hrvaški igralci so gledalce prosili, naj prenehajo z divjanjem. A niso bili preveč uspešni. Foto: Reuters

"Športni teroristi"

''Takšnemu obnašanju pravim teror, tem ljudem pa huligani. Zanje ni mesta na štadionu. To so športni teroristi. Naredijo, kar želijo. To zelo boli. 95 odstotkov naših navijačev je osramočenih pred Evropo. Naši igralci so izjemno žalostni. Z izjemnim ponosom nosijo dres, igrajo za hrvaške ljudi,'' Eurosport navaja izjavo hrvaškega selektorja Anteja Čačića, čigar težav še ni konec.

Iz hrvaške zdravniške ekipe so namreč sporočili, da zvezdnik Reala Luka Modrić, ki je bil zamenjan v drugem polčasu, ne bo mogel igrati na tekmi s Španijo.

"Opravičiti se moramo Čehom, vsem, ki so bili na tekmi in vsem ljubiteljem nogometa po svetu," je dejal vezist Ivan Rakitić.

Srna je dobil sol na rano. | Foto: Reuters Srna je dobil sol na rano. Foto: Reuters

Kaj je moral preživljati Srna

Kako zelo nesmiselno se je moralo divjanje navijačev zdeli šele Dariju Srni. Hrvaškemu kapetanu je na dan tekme s Turčijo umrl oče. Zapustil je reprezentančni tabor, odpotoval na pogreb, se vrnil, se pred tekmo razjokal, nato pa namesto zmage, ki bi pomenila vsaj nekaj zadoščenja, doživel prizore, ki jih bo želel za vedno izbrisati iz spomina.

Ne spreglejte