Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 9. 2014,
22.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Domžale Olimpija Nejc Vidmar

Sobota, 20. 9. 2014, 22.06

8 let

Nejc Vidmar z ubranjeno enajstmetrovko junak derbija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Domžal in ljubljanske Olimpije so se v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli brez golov. Vratar Domžal Nejc Vidmar podaljšal niz nepremaganosti v tekmovanju na 900 minut.

Dvoboj vodilnih ekip prvenstva se je končal z delitvijo točk. To pomeni, da sta obe ekipi še naprej neporaženi, Domžalčani pa se lahko pohvalijo s tem, da sploh še niso prejeli zadetka. Tokrat jih je predvsem v prvem polčasu spet reševal že "celo večnost" (900 minut) nepremagani vratar Nejc Vidmar, ki je med drugim obranil tudi najstrožjo kazen. Domžale imajo na vrhu lestvice sedem točk naskoka pred Olimpijo in Mariborom, ki imata še (medsebojno) tekmo v dobrem.

Ekipi sta živahno začeli obračun, Domžale so prve zagrozile v 11. minuti, ko je Aleksandra Šeligo namučil Sasha Aneff z dobrih 25 metrov, na drugi strani pa je malce pozneje z dobrih 20 metrov dobro sprožil Nik Omladič, že premagal Nejca Vidmarja, a je žoga nato zadela vratnico.

V 21. minuti je znova do strela prišel Omladič, toda Vidmar je izvrstno posredoval in ohranil mrežo nedotaknjeno. V 40. minuti so imeli Ljubljančani izjemno priložnost, da kot prvi v sezoni premagajo Vidmarja. Andraž Šporar je po levi strani prodrl v v kazenski prostor, Uroš Korun ga je spotaknil, tako da je sledil udarec z bele točke. Odgovornost je prevzel Omladič, domžalski vratar pa je tudi najstrožjo kazen obranil. Tako kot malce pozneje tudi prosti strel z desne strani Nemanja Mitrovića.

V drugem polčasu ekipi uvodoma nista bili posebej nevarni. Šele v 75. minuti so gledalci znova videli lepo priložnost. Po kotu je z glavo dobro streljal Antonio Delamea Mlinar, Vidmar pa je bil pozoren in še enkrat preprečil zadetek.

V 82. minuti je obetaven napad Domžal slabo končal Veljko Simić, štiri minute pozneje pa je na drugi strani Miha Zajc s prostega strela z dobrih 20 metrov meril malo previsoko.

Ne spreglejte