Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 10. 2015,
2.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Boštjan Cesar San Marino

Torek, 13. 10. 2015, 2.59

8 let

Negativnost se išče tam, kjer je ni

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski kapetan Boštjan Cesar je predstavnike sedme sile prosil, naj reprezentanci pomagajo do podviga, ki ga ponujajo dodatne kvalifikacije. Želi si več pozitivne energije.

San Marino se je v ponedeljek čvrsto upiral, na pomolu je bila senzacija, nato pa mu je v 52. minuti prekrižal načrte Boštjan Cesar. V kapetanskem slogu je zadel takrat, ko je bilo najbolj potrebno, in Sloveniji po uspešnem strelu z glavo odprl pot do načrtovane zmage. Njegova ekipa je na koncu zmagala z 2:0, ostal pa je spomin na neprepričljivo igro v prvem polčasu, v katerem so se Sanmarinci izkazali za nevarnega tekmeca.

"Proti majhnim imamo težave, z velikimi pa se lahko kosamo," je vedno bolj bradati Ljubljančan ponazoril zanimivost, ki je v kvalifikacijah za EP 2016 nekajkrat že prišla do izraza. To je tudi dobra iztočnica za dodatne kvalifikacije, kjer bo Katančeva četa naletela na tekmeca, ki bo za nekaj razredov boljši ne samo od San Marina, ampak tudi Litve, predzadnjega slovenskega nasprotnika, s katerim je po treh letih in pol prekinila nenavaden niz brez remijev.

"Vsi tekmeci v dodatnih kvalifikacijah so premagljivi," drzno in samozavestno pojasnjuje 33-letni branilec Chieva, pri tem pa dodaja, da bi se moralo za nov slovenski nogometni podvig izpolniti še nekaj pogojev. Cesar je izkoristil vlogo kapetana in novinarjem po srečanju v San Marinu zaupal težave.

Boštjan Cesar: Moramo dihati skupaj

"Nekaj se je govorilo o negativni energiji. Sam lahko kot kapetan potrdim, da v naši slačilnici ni negativnosti. Morda prihaja od zunaj. Ko kaj preberemo, vidimo, da se nekaj dogaja," je povedal v resnem tonu in nadaljeval: "Moramo dihati skupaj. Smo profesionalci in delamo na igrišču, moramo pa za to živeti skupaj in poskušati narediti rezultat, ki bi se ga veselili vsi. Mi, vi in vsa slovenska javnost."

Želi si, da bi v tem mesecu, ko se bodo kovali načrti za dodatne kvalifikacije (tekmec bo znan v nedeljo, 18. oktobra), Slovenija stopila skupaj in z vsem srcem podprla nogometaše. "Ni nas veliko. Moramo živeti skupaj za ti dve tekmi. Mi smo na igrišču in mi bomo odgovarjali za rezultat. Bomo pa dali vse od sebe. Če se hočemo pogovarjati o uspehu, mora vsak od nas dati ne samo sto, ampak 110 odstotkov."

Zavedajo se, da rezultati govorijo zase

Zabolelo ga je, ko je slišal pripombe, da se nekateri igralci niso dovolj trudili na tekmi z Litvo in so dajali občutek, kot da ne bi hoteli osvojiti vseh treh točk. "Rezultati pač govorijo zase. Seveda tudi mi nismo zadovoljni, ko izgubimo, ali pa vzamemo točko proti Litvi. A ne moreš niti enemu igralcu reči, da ni dal vsega od sebe," brani soigralce, s katerimi se bo sredi novembra podal v boj za vstopnico, ki pelje na EP 2016.

Zelo rad bi nastopil na največjem evropskem nogometnem dogodku. Na svetovnem prvenstvu je že nastopil (2010), na evropskem pa še ne. "To so moje sanje od otroštva. Samo še to mi manjka," je zaupal slovenski rekorder po številu reprezentančnih nastopov. Če bi Slovenija nastopila tudi v Franciji leta 2016, bi se lahko približal celo okrogli stotici.

Ne spreglejte