Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 10. 2015,
21.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Jasmin Kurtić Bojan Jokić Dejan Lazarević Rene Krhin

Torek, 13. 10. 2015, 21.25

7 let, 12 mesecev

Ne zaslužijo si, da bi si delali sramoto

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenske nogometaše je v San Marinu razočarala medla igra v prvem delu. Med polčasoma so si v slačilnici natočili čistega vina ter prisluhnili selektorju Srečku Katancu in kapetanu Boštjanu Cesarju.

Jasmin Kurtić, ki je v zadnjih letih nepogrešljiv člen začetne enajsterice na mestu zadnjega zveznega igralca, se podobno kot soigralci po prvem polčasu srečanja v San Marinu ni počutil dobro. Zavedal se je, da je Slovenija na slabi travnati površini odigrala enega od najslabših polčasov v tem letu, kar ga je začudilo, saj so Katančevi izbranci zaigrali na polno in se trudili po najboljših močeh. ''V slačilnici smo si povedali nekatere stvari iz oči v oči in dvignili glave. Dejali smo si, da se vrnemo na igrišče in si ne delamo več sramote, ker si tega ne zaslužimo,'' je po zadnji tekmi skupinskega dela kvalifikacij za EP 2016 pojasnil zvezni igralec Atalante.

Krhin: Kapetan in selektor sta povedala svoje

''Po prvem polčasu smo bili vsi zelo nezadovoljni. Kapetan in selektor sta v slačilnici povedala svoje, fantje pa smo se zmenili, da zaigramo boljše in pokažemo več moči. Ko je kapetan prevzel vajeti v svoje roke in dosegel zadetek, nam je bilo dosti lažje,'' je dodal Rene Krhin, ki je delal Kurtiću družbo na enem od najodgovornejših igralnih mest.

Slovenija je po nujnem sestanku in posvetu, ta je bil med polčasoma v slačilnici, v nadaljevanju le zlomila odpor borbenih amaterjev iz San Marina.

Robert Berić in Josip Iličić sta po uvodnih 45 minutah ostala na klopi. Po tekmi sta bila tako razočarana nad slabo igro v prvem delu, da nista želela stopiti pred mikrofone. V konici napada sta ju nadomestila Tim Matavž in Nejc Pečnik, Korošec pa je z zadetkom za 2:0 zapečatil pričakovano slovensko zmago v majhni državi.

Jokić bi rad najprej gostoval

Slovenija je skupinski del kvalifikacij končala na tretjem mestu. V nedeljo bo izvedela ime tekmeca v dodatnih kvalifikacijah, mogočih tekmecev je kar nekaj, največ pa jih prihaja iz Skandinavije in z Balkana.

O tem, koga bi si najbolj želeli Katančevi izbranci, nismo izvedeli nič preveč konkretnega. Je pa nekaj želja razkril Bojan Jokić, eden od najbolj izkušenih slovenskih reprezentantov, ki se še dobro spominja sladke zmage nad Rusijo (2009). ''Želel bi si, da bi prvo tekmo odigrali v gosteh in na njej ne bi prejeli zadetka. Doma smo močnejši, tam igramo lažje. Igrali se bosta le dve tekmi, zato bo treba igrati na rezultat,'' svari nogometne sladokusce, da na tekmah dodatnih kvalifikacij morda ne bodo prišli na svoj račun.

Rezultat si za večne čase zapomnijo vsi, debata o igri pa hitro utone v pozabo. Zato ne bo Jokiću nobeden zameril, če bi si Slovenija nastop med najboljšimi v Evropi priigrala tudi na račun manj gledljivega, a toliko bolj pragmatičnega nogometa.

Pomembno je, da ljudje prihajajo na štadion

''Novembra moramo dati v višjo prestavo. Lahko premagamo kateregakoli tekmeca, pa naj bo to Ibrahimović s Švedsko, Hrvaška, Bosna in Hercegovina ali kdo drug. Pomembno je, da bomo pravi. Moči varčujemo za november,'' je namignil Dejan Lazarević.

Hitronogi Domžalčan je zadovoljen z vzdušjem, ki vlada med slovenskimi navijači okrog reprezentančnega nogometa. ''V redu je. Vedno upamo, da bo prišlo na naše tekme čim več ljudi. Ko pridejo na štadion, ne morejo biti vedno zadovoljni. Včasih so, včasih ne. Pomembno pa je, da prihajajo. To je najbolj pomembno. Mi se bomo potrudili, da jih spravimo v dobro voljo,'' je obljubil nogometaš Antalyasporja, ki zelo rad prodira po levi strani.

Dodal je, da bo za kakšen nasvet za igranje na tako velikih tekmah, kot ga čakata sredi novembra, povprašal tudi slavnega klubskega soigralca Samuela Eto'oja, ki se je v karieri naigral odmevnih srečanj

Če bi Slovenija preskočila oviro v dodatnih kvalifikacijah, bi si drugič v zgodovini zagotovila nastop na evropskem prvenstvu. Prvič je nastopila leta 2000, ko je ''zlate junake'' vodil prav zdajšnji selektor Katanec. Kako sladko bi bilo, če bi se zgodovina po poldrugem desetletju ponovila.

Ne spreglejte