Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 12. 2022,
17.15

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

Natisni članek

SP 2022 v nogometu Katar 2022 Bruno Petković Mario Pašalić Luka Modrić Dominik Livaković Josip Juranović Lionel Messi Lionel Messi hrvaška nogometna reprezentanca argentinska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 12. 12. 2022, 17.15

1 leto, 4 mesece

Kako bodo Hrvati ustavili Lionela Messija

"Ne bomo imeli posebnega načrta, kako ustaviti Messija"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

SP 2018 Lionel Messi Hrvaška | Pred štirimi leti so Hrvati Lionela Messija in soigralce premagali s 3:0. | Foto Guliver Image

Pred štirimi leti so Hrvati Lionela Messija in soigralce premagali s 3:0.

Foto: Guliver Image

Hrvaška proti Lionelu Messiju. To bo prvi polfinale svetovnega prvenstva v Katarju. V torek ob 20.00. Iz hrvaškega tabora sporočajo, da njihova prioriteta ne bo zgolj ustaviti Messija. "Nikoli se nismo osredotočili samo na enega igralca."

Miroslav Ćiro Blažević
Sportal Legendarni Ćiro sporoča Messiju in Argentini: Nimate šans!
SP Hrvaška Luka Modrić
Planet TV Spopad Messija in Modrića v neposrednem prenosu na Planetu

Lionel Messi bo največja zvezda na zelenici na torkovi polfinalni tekmi Argentine in Hrvaške. V četrtfinalu je na svoji 24. tekmi na svetovnih prvenstvih zabil svoj še deseti gol (in nato še enega ob streljanju 11-metrovk, s katerimi so izločili Nizozemsko). Obenem je s pravo malo čarovnijo priigral prvi gol Argentine na tekmi. Ko je podal za gol, ne da bi pogledal v smeri soigralca. Tako se zdaj nogometni svet sprašuje, ali lahko po Neymarju Hrvaška zaustavi še Messija.

Bruno Petković | Foto: Reuters Bruno Petković Foto: Reuters "Nimamo posebnega načrta ali individualnega pristopa, kako ustaviti Messija. Že na prejšnjih tekmah proti odličnim ekipam z odličnimi posamezniki smo igrali kot ekipa. Nikoli se nismo osredotočili samo na enega igralca. Zato menim, da tudi tokrat ne bomo imeli posebnega načrta, kako ustaviti določenega igralca. Argentina ima veliko dobrih igralcev, ne bomo se osredotočili samo na enega," odgovarja napadalec Bruno Petković, ki je na četrtfinalni tekmi z Brazilijo v 117. minuti zadel za izenačenje. Messija in soigralce so Hrvati zaustavili že pred štirimi leti na svetovnem prvenstvu v Rusiji, ko so jih v skupinskem delu premagali s 3:0.

Baza Nogometna dvorana Ljubljana Štepanjsko naselje Boštjan Cesar
Sportal "Slovenci se za razliko od Hrvatov premalo cenimo"

"Izločili smo Brazilce, zato smo pripravljeni na Argentino"

"Smo med štirimi najboljšimi ekipami, to je neverjeten uspeh, a ne želimo se ustaviti. Osredotočeni smo na Argentino in pripravljeni na še eno zgodovinsko tekmo," je dejal vezist Mario Pašalić, ki o Argentini pove: "Gre za čvrsto, agresivno in borbeno reprezentanco. Messi je vodja te generacije in še vedno najboljši nogometaš na svetu. Tako kot proti Braziliji bomo morali tudi proti Argentini igrati kot moštvo. Toda ne smemo preveč razmišljati o njih, temveč se hrabro postaviti na zelenici. Izločili smo Brazilce, zato smo pripravljeni na Argentino."

Lionel Messi | Foto: Reuters Lionel Messi Foto: Reuters Tudi branilec Josip Juranović je novinarski konferenci poudaril, da Hrvaška igra moštveno in je to njena največja odlika. "Naša skrivnost je, da smo kot eno. Smo kot družina. Od prve do zadnje minute dihamo kot eno. To je preprosta skrivnost našega uspeha," je poudaril Juranović. Posebej pa je opozoril še na vezno linijo: Luko Modriča, Matea Kovačića in Marcela Brozovića. "Meteo, Luka in Marcelo so najboljša vezna linija v hrvaški zgodovini. Take ne bo več. Ko njim podaš žogo, je ta bolj na varnem kot tvoj denar v banki." Seveda pa je pomemben mož, da Hrvaška drugič zapored igra v polfinalu svetovnega prvenstva, tudi vratar Dominik Livaković, ki je tako v osmini finala kot v četrtfinalu ubranil tri 11-metrovke.

SP četrtfinale Argentina Nizozemska
Sportal Argentina spet po enajstmetrovkah izločila Nizozemce. Hrvati pa Brazilce.
SP Hrvaška Brazilija
Sportal Dalić: Pa to je ...  Mi nismo normalni!
Ne spreglejte