Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
14. 11. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Donald Trump nogomet Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Edin Džeko izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 14. 11. 2016, 20.00

6 let, 6 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Navijaška norišnica v Pireju, javil se je tudi grški minister

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Za nami je teden, ki je bil nogometno zelo pester. Dogodkov iz nogometnega sveta, ki so se širili po spletu, ni manjkalo. Katerih deset smo umestili v tokratni Sportalov izbor z družabnih omrežij?

Izbor z družabnih omrežij, prejšnji teden

Navijaška norišnica v Pireju, javil se je tudi grški minister

V nedeljo je bila v Pireju kvalifikacijska tekma za nastop na svetovnem prvenstvu med Grčijo in BiH, ki je bila zelo dramatična. Ne samo zaradi dejstva, da so domačini do izenačujočega zadetka prišli v 95. minuti tekme, ampak tudi zaradi vsega, kar se je dogajalo na igrišču in ob njem.

Domači navijači so na tribuni za golom Bosne in Hercegovine izobesili transparent z žaljivim geslom "Nož, žica, Srebrenica," ki povzdiguje srbski pokol več kot osem tisoč muslimanov v Srebrenici leta 1999. Pred štadionom so ob tem pretepli tri navijače iz BiH, za razburjenje pa poskrbeli tudi z vzklikanjem "Kosovo je Srbija". Med tekmo so se neprimerno vedli tudi privrženci gostujoče reprezentance, ki so prižigali bakle. Da navijači med seboj niso obračunali tudi fizično, je poskrbela grška policija.

Vroče je bilo tudi na igrišču, glavni sodnik tekme, ki ni imel lahkega dela, je izključil dva nogometaša, po enega na vsaki strani. V 85. minuti je moral z igrišča predčasno zvezdnik BiH Edin Džeko, ki je bil izključen, ker je nasprotniku slekel nogometne hlačke. Prav napadalec Rome, ki je trenutno najboljši strelec italijanskega prvenstva, je po tekmi dodatno razvnel javnost. "Hvala za gostoljubnost," je sarkastično sporočil Grkom in dodal: "Komaj čakam, da pridete k nam, v Zenico."

Po tekmi se je javil tudi grški minister za kulturo in šport Georgre Vasiliaidis, ki je od vlade v Atenah zahteval, naj nujno obsodi incident s spornim transparentom ter razkrije osebe, ki so prinesle geslo na stadion, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Kaj se je dogajalo v Pireju?

navijači, Bosna | Foto: Reuters Foto: Reuters

Izzivu je podlegel tudi Cristiano Ronaldo in "zamrznil"

Verjetno ste redni obiskovalci spleta v zadnjem obdobju že opazili tako imenovani mannequin challenge. Videe, v katerih nastopajoči zamrznejo in so videti kot lutke. Ta izziv, ki naj bi se ga spomnili študentje na eni izmed univerz v ZDA, je preplavil svet. Zajel je tudi nogometaše. Med njimi smo opazili kar nekaj takšnih, ki so ga posneli. Tudi Cristiano Ronaldo s portugalsko reprezentanco, nogometaši Borussie Dortmund, reprezentanca Mehike, nizozemski reprezentant Memphis Depay pa je "zamrznil" kar ob proslavi zadetka, ki ga je v nedeljo pospravil v mrežo Luksemburga v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018.

Memphis Depay:

Cristiano Ronaldo in Portugalci:

Borussia Dortmund:

Reprezentanca Mehike:

Ameriški in mehiški nogometaši so odgovorili Donaldu Trumpu

V Columbusu v Ohiu sta se v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 udarili nogometaši ZDA in Mehike. V luči besed, ki jih je med kandidaturo izgovoril novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump – dejal je, da bo zgradil visok zid na meji med ZDA in Mehiko – je bila poteza reprezentantov obeh ekip pred tekmo zelo sporočilna.

Nogometaši ZDA in Mehike so pred prvim sodnikovim žvižgom na skupinski fotografiji pozirali kar skupaj in poskrbeli za val navdušenja.

Tekma se je sicer končala z zmago Mehike z 2:1. Odločilni gol je zabil nekdanji branilec Barcelone Rafael Marquez.

Cristiano Ronaldo je spet dokazal, da ima veliko srce

Pred nedeljsko kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo proti Latviji, Portugalci so jo dobili s 4:1, je Cristiano Ronaldo, ki se je na tej tekmi izkazal z dvema goloma, spet poskrbel za sočutno potezo.

Komaj 19-letnemu nogometašu portugalskega prvoligaša Boaviste Edu Ferreiri, ta boleha za rakom in je Ronaldov velik oboževalec, je poslal majico s svojim podpisom in nekaj besedami, ki jih je mlademu nogometašu namenil v podporo.

Star je 53 let, a še vedno obvlada

Prejšnji teden je nekdanji angleški nogometaš Ian Wright, ki danes šteje 53 let, objavil kratek video, v katerem je v vsega nekaj sekundah jasno, da občutka za nogometno žogo ni izgubil.

Nogometa na najvišji ravni nekdanji napadalec, ki je zbral 33 nastopov (devet golov) v dresu Anglije, sicer ne igra od leta 2000, ko se je upokojil. Najbolj se je v spomin vtisnil med letoma 1991 in 1998, ko je nosil dres londonskega Arsenala.

Noro preigravanje mladega afriškega asa

Na sobotni tekmi afriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 je Nigerija s 3:1 odpravila Alžirijo, za potezo tekme pa je poskrbel nogometaš londonskega Arsenala Alex Iwobi. Poglejte, kaj je 20-letnemu napadalcu uspelo.

Poglejte, kje bo živel Jose Mourinho

Sloviti portugalski trener Jose Mourinho je na klop Manchester Uniteda prišel že poleti, a naj bi si stanovanje, v katerem bo živel, našel šele prejšnji teden. Angleški tabloidi so razkrili, kjer bo po novem stanoval nekdanji trener Chelseaja, milanskega Interja, Porta in madridskega Reala.

Stanovanje od zunaj (spodaj) in znotraj (zgoraj):

Na derbiju se je pojavil dvojnik Ronaldinha

Prejšnji teden je bil v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na sporedu veliki derbi med Brazilijo in Argentino, ki jo je Brazilija dobila s 3:0. Na tej tekmi se je v dresu argentinskega zvezdnika Lionela Messija pojavil tudi navijač, ki je na las podoben Ronaldinhu, nekdanjemu asu brazilskega in svetovnega nogometa, ki je navduševal predvsem v dresu Barcelone in bil tudi najboljši nogometaš na svetu.

Verjetno ni težko ugotoviti, za katerega izmed teh treh navijačev gre:

Kaj, za vraga, je počel Marcelo?

Na derbiju med Argentino in Brazilijo je bil v središču pozornosti tudi branilec Brazilcev, nogometaš madridskega Reala Marcelo, ki je pred prostim strelom Lionela Messija poskrbel za fotografijo, ki so jo hitro ujeli in je zaokrožila po spletu.

Zastonj boste jedli in pili, če ...

Pred kvalifikacijsko tekmo med Brazilijo in Argentino se je eden izmed gostinskih lokalov v Argentini odločil, da bo vsakemu, ki bo prišel mimo, po tekmi podaril večerjo in pivo. A le v primeru, če bosta na tej tekmi zadela Gonzalo Higuain in Sergio Agüero, ki sta v zadnjem obdobju v reprezentančnem dresu neučinkovita.

Ni se zgodilo. Argentinci niso zadeli niti enkrat in še na četrti kvalifikacijski tekmi zapored ostali brez zmage.

Ne spreglejte