Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 4. 2018,
13.10

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

2

Natisni članek

Torcida Hajduk Split

Torek, 24. 4. 2018, 13.10

6 let

Razgreto ozračje v Splitu

Navijači v Splitu napadli nogometaše Hajduka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

2

Torcida Hajduk | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Splitu so razmere po domačem porazu Hajduka proti tekmecem iz zagrebškega Dinama dosegle vrelišče. Navijači belih so v Splitu sredi dneva na ulici napadli skupino igralcev Hajduka. Madžarskemu napadalcu dalmatinskega kolektiva Marku Futacsu so v napadu poškodovali obraz, ko ga je navijač z nogo udaril v glavo, poročajo hrvaški mediji.

Napad se je zgodil v ponedeljek zgodaj popoldne v središču Splita pri Starem placu, ko se je pet nogometašev Hajduka, Marko Futacs, Hamza Barry, Savvas Gentsoglu, Hysen Memolla in Ahmed Said Said, sprehajalo v bližini prostorov boksarskega kluba Torcida na Cankarjevi poljani.

Skupina vročekrvnih navijačev, po neuradnih informacijah naj bi bili oblečeni v boksarske hlačke, je pritekla iz navijaškega kluba ter se z nogometaši najprej zapletla v žolčno besedno izmenjavo, padlo je tudi nekaj krepkih na račun nedeljskega poraza na Poljudu z 1:2, ter po njihovem glavnega krivca za poraz. A se ni ustavilo le pri besedah in žaljivkah, eden od navijačev je v prerivanju z nogo udaril Futacsa v glavo ter mu razbil sončna očala, madžarski napadalec pa je staknil tudi nekaj prask in modrico.

Navijaška skupina Torcida se je le dan po velikem derbiju z Dinamom znašla na naslovnicah zaradi napada na skupino igralcev. | Foto: Reuters Navijaška skupina Torcida se je le dan po velikem derbiju z Dinamom znašla na naslovnicah zaradi napada na skupino igralcev. Foto: Reuters

Futacs ni bil prva tarča napadalcev, saj so se huligani spravili na v Gani rojenega italijanskega napadalca Saida Ahmeda Saida, ki so mu očitali slabo igro na derbiju in napako, po kateri so Zagrebčani dosegli zmagoviti zadetek. Futacs in preostali so stopili v bran soigralcu, Madžar naj bi tako pravzaprav prestregel udarec, ki je bil namenjen Saidu.

Hajduk obsodil napad, Torcida obžaluje incident

Vodilni v Hajduku so se ostro odzvali ter obsodili napad, policijo pa so pozvali, naj identificira napadalce ter razišče vse okoliščine. Odzvali so se tudi uradni predstavniki Torcide ter obžalovali incident, čeprav ne razpolagajo z informacijami o tem, da so med napadalci bili pripadniki Torcide.

Hajduk, ki je zadnji naslov državnega prvaka osvojil leta 2005, je s porazom proti vodilnemu Dinamu še zmanjšal možnosti za osvojitev lovorike. Do konca je še pet tekem, Dinamo (69 točk) pa vodi z naskokom prevelikih osmih točk pred izzivalcem Hajdukom (61 točk). Točko manj ima Rijeka (60 točk), ki jo trenira nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek.

Nedeljski derbi v Splitu je potekal pred skoraj 32 tisoč gledalci:

Futacs je na družbenih omrežjih uradno podprl dozdajšnjega predsednika splitskega nogometnega kluba Ivana Kosa, ki je moral zapustiti položaj zaradi velikega pritiska Torcide. Zadnje dogajanje je razdelilo tudi navijače. Zaradi "strahovlade Torcide, ki menjuje športne direktorje in predsednike kluba", so nekateri dolgoletni navijači začeli protestno izstopati iz Hajdukovega navijaškega združenja ter v znak protesta razrezali članske izkaznice.

Ne spreglejte