Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 1. 2018,
17.15

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Harry Kane

Ponedeljek, 8. 1. 2018, 17.15

6 let, 3 mesece

Malo za šalo, malo zares

Navijači Tottenhama trepetajo. Harry Kane napovedal, da odhaja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Harry Kane | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Z besedami, ki ste jih prebrali v naslovu, se tekmeci Tottenhama po zadnjih besedah zvezdnika Harryja Kana norčujejo iz tega londonskega kluba. Eden od najboljših napadalcev na svetu ta hip je namreč dejal, da bo na White Hart Lanu ostal, dokler bo klub osvajal lovorike. Na novo prvenstveno lovoriko ta londonski klub čaka že 56 let. Angleški reprezentant je resen kandidat za nov megalomanski prestop.

Po tem, ko je Philippe Coutinho zapustil Liverpool in v Barcelono odšel za kar 160 milijonov evrov, se Angleži sprašujejo, kaj sledi. Nogometna tržnica je ponorela, že ta mesec verjetno lahko pričakujemo še kak bombastični prestop.

Ni jih malo, ki so z odhodom na boljše v zadnjih mesecih povezovali Harryja Kana. Napadalca, ki je v lanskem letu dosegel največ golov od vseh, kar 56, in s tem za dva gola prehitel tudi Lionela Messija.



Kot tak je seveda želja vseh največjih ekip na svetu, že nekaj časa ga povezujejo predvsem z Real Madridom, ki v Karimu Benzemaju v tej sezoni nima ravno napadalca, kot bi si ga želel.

Evropski in španski prvak ima v prvenstvu že 16 točk zaostanka za vodilno Barcelono, zato ne bi bilo presenečenje, če bi predsednik Florentino Perez navijače poskušal malce pomiriti s kakšnim bogatim zimskim nakupom.

Vreden je toliko kot Cristiano Ronaldo

Po oceni Transfermarkta, za vrednosti nogometašev specializirane spletne strani, je Kane vreden 120 milijonov evrov, kar Angleža uvršča na tretje mesto na svetu, ki si ga deli s Portugalcem Cristianom Ronaldom. Na prvem mestu je Messi, ki je vreden kar 180 milijonov evrov, na drugem je njegov nekdanji soigralec pri Barceloni, ki zdaj navdušuje pri PSG, Neymar.

Dokler bo Tottenham osvajal lovorike, bo ostal

Zato ne preseneča, da se pri Tottenhamu bojijo, da bi ostali brez z naskokom prvega zvezdnika ekipe, ki pri 24 letih spada med najboljše napadalce na svetu, igra pa za ekipo, ki ne spada v sam evropski vrh. Tottenham je trenutno v Angliji peti, na nov, tretji naslov državnega prvaka pa čaka že od leta 1961.

Oktobra lani je v kvalifikacijah za SP 2018 v Londonu v 94. minuti zadel za zmago nad Slovenijo z 1:0. | Foto: Getty Images Oktobra lani je v kvalifikacijah za SP 2018 v Londonu v 94. minuti zadel za zmago nad Slovenijo z 1:0. Foto: Getty Images

Zato so besede Kana, s katerimi je odgovoril na vprašanje, ali se morajo navijači Tottenhama bati, da bo odšel, malce neposrečene in kot take kot nalašč za zbadanje, ki so si ga tekmeci privoščili na družabnih omrežjih. "Gledam predvsem na to, da sem iz dneva v dan boljši. Želimo osvajati lovorike. Dokler bo Tottenham osvajal lovorike, bom ostal," je Kane "pomiril" privržence Tottenhama.

Ta je zadnjo lovoriko osvojil leta 1991, ko je bil zmagovalec angleškega pokala. To je tudi edina lovorika v 26 letih kluba, ki se lahko pohvali tudi s tremi lovorikami iz evropskih pokalov. Enkrat je zmagal v pokalu pokalnih zmagovalcev, dvakrat je bil najboljši v pokalu Uefa, predhodnici zdajšnje lige Europa.

Diamant iz domačega rudnika

Kane, ki je produkt nogometne akademije Tottenhama (vmes je bil posojen v Leyton Orient, Millwall, Norwich City in tudi Leicester City), je do zdaj za ta londonski klub, ki tekme igra na štadionu White Hart Lane, od leta 2013, ko je začel redno nastopati zanj, zabil že 125 golov v vseh tekmovanjih v 192 nastopih.

V tej sezoni je pri 26 zadetkih na 27 tekmah v vseh tekmovanjih. Z 18 goli je drugi najboljši strelec angleške premier lige, s šestimi goli je na drugem mestu lestvice strelcev tudi v ligi prvakov.

Trener pravi, da ga ne bo zadrževal

Namigovanja o Kanovem odhodu so se še okrepila po besedah, ki jih je pred dnevi izrekel njegov trener. Mauricio Pochettino je namreč dejal, da svojega najboljšega napadalca ne bo oviral, če si bo ta želel oditi drugam.

Maurico Pochettino pravi, da svojega daleč najboljšega nogometaša ne bo zadrževal, če bo želel oditi. | Foto: Getty Images Maurico Pochettino pravi, da svojega daleč najboljšega nogometaša ne bo zadrževal, če bo želel oditi. Foto: Getty Images

Kane, ki je seveda tudi angleški reprezentant in je v 23 nastopih dosegel že 12 golov, ima pogodbo s Tottenhamom do junija 2022. Angleški mediji so namigovali, da se s klubskim vodstvom pogaja za podaljšanje pogodbe, a je dvakratni najboljši strelec angleške premier lige to zanikal.

Tottenham je sicer udeleženec osmine finala lige prvakov, v katerem se bo pomeril proti Juventusu. V igri za lovoriko je tudi v pokalu FA, medtem ko je iz angleškega ligaškega pokala izpadel.

Ne spreglejte