Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
9. 4. 2016,
10.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

2

Natisni članek

Darko Milanič NK Domžale NK Maribor NK Maribor

Sobota, 9. 4. 2016, 10.10

6 let, 7 mesecev

Navijači obiskali trening nogometašev Maribora in postavili ultimat

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

2

Dan pred današnjim derbijem 29. kroga Prve lige Telekom, ko bodo gostili Domžale, je nogometaše Maribora na treningu pred tekmo doletel neprijeten obisk.

Danes se je igralcem povedalo kaj zahtevamo od njih do konca sezone oz. postavljen je bil ULTIMAT 24 točk. Jutri se...

Posted by Viole Maribor 1989 on Friday, April 8, 2016

 

Potem ko Mariborčani v prejšnjem krogu niso izkoristili spodrsljaja Olimpije – Ljubljančani so remizirali v Novi Gorici, po katerem bi se lahko z zmago v Zavrču vodilnim približali na vsega dve točki zaostanka – navijači prvakov niso bili najbolj zadovoljni. Še tretji remi (ob porazu) proti Zavrču v tej sezoni je najzvestejše med njimi, organizirano navijaško skupino Viole, razjezil do te meje, da so se odločili ukrepati.

Zahtevali so 24 točk

V velikem številu so prišli na petkov trening Mariborčanov, ki osem krogov pred koncem prvenstva za Olimpijo zaostajajo za štiri točke, in jim postavili ultimat. "Od vas zahtevamo vseh 24 točk," so jim sporočili in jih skušali še dodatno motivirati pred zadnjim delom sezone, ki je za Maribor vse prej kot bleščeča. Ali je nevsakdanja poteza učinkovala, bomo morda videli že danes popoldne, ko bo Maribor gostoval v Domžalah, kjer je v tej sezoni z golom Marcosa Tavaresa že zmagal z 1:0 (obe domači tekmi sta se končali z remijem).

 

Pred vijoličastimi, ki bodo igrali brez poškodovanih Marka Šulerja, Dareta Vršiča, Welleja Ndiaya, Mateja Palčiča in Aleksandra Rajčevića ter kaznovanega Marwana Kabhe, je zagotovo zahtevna naloga.

 | Foto:

Trener apeliral tudi na navijače

"Čaka nas tekma proti ekipi s specifično postavitvijo na igrišču. Temeljito smo se pripravili in poskrbeli za nekaj novih rešitev," pred derbijem pravi trener Darko Milanič. "Naša prva naloga je, da bomo čim bolj gibljivi. Da bo pretok žoge hiter na vseh delih igrišča in tudi preprostn. Morali bomo aktivirati vse moči. Ne samo na igrišču, ampak tudi na tribunah," je trener apeliral tudi na navijače. "Naredili bomo vse, da bomo nastopili v pravi podobi," je še povedal pred tekmo, ki se bo v Ljudskem vrtu začela ob 16.55.

Ne spreglejte