Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 5. 2016,
16.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NK Rudar disciplinski sodnik NZS NK Domžale NK Krka NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 23. 5. 2016, 16.59

6 let, 7 mesecev

Sklepi disciplinskega sodnika za 35. krog

Navijači zaradi slavja Olimpijo prikrajšali za 5.350 evrov, kaznovan tudi "voznik" Mimoun

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Navijači Olimpije so si na dvoboju predzadnjega kroga Prve lige Telekom Slovenije, v katerem so si Ljubljančani v Velenju zagotovili naslov prvaka, dali duška. Pri tem so pretiravali in zaradi nešportnega obnašanja osiromašili klubsko blagajno.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je ŠD NK Olimpija Ljubljana naložil kazen v višini 5.350 evrov. "Nešportno in neprimerno vedenje navijačev – aktiviranje pirotehničnih sredstev, petarda, odvržena na atletsko stezo, in bakle, odvržene na igralno površino, množično prižiganje bakel, sprožena močna detonacija, množični vdor članov organizirane navijaške skupine in aktiviranje pirotehničnih sredstev na atletski stezi po koncu tekme," to so bili razlogi, zaradi katerih bodo morali zeleno-beli seči globoko v žep.

Podobno velja za francoskega legionarja Martina Michela Mimouna, ki je po koncu srečanja v navalu sreče vskočil v vozilo, namenjeno prevozu poškodovanih igralcev in z njim slavnostno nizal kroge po atletski stezi. Na koncu jo je skupil s solzivcem, zaradi objestnega vedenja po koncu tekme pa bo moral plačati 500 evrov.

Oba izključena nogometaša Rudarja, ki ste protestirala ob dosojeni enajstmetrovki v korist Olimpije, se bosta morala hladiti nekaj tekem. Ivan Knezović je žalil sodnika in na zadnji tekmi kariere prejel rdeči karton. Dalmatinec se poslavlja z nogometnih igrišč, tako da ne bo več nastopil v 1. SNL. Za razliko od njega bo moral kazen v prihodnji sezoni odslužiti David Kašnik. Nekdanji kapetan Olimpije bo moral počivati na dveh tekmah. Rudar bo zaradi sedmih rumenih in dveh rdečih kartonov plačal še 540 evrov.

Velenjčani so se čudili odločitvi sodnika, ki je v zadnjih sekundah sodnikovega podaljška pokazal na belo točko. | Foto: Velenjčani so se čudili odločitvi sodnika, ki je v zadnjih sekundah sodnikovega podaljška pokazal na belo točko.

V žep bodo morali seči še Koper, saj so njegovi navijači večkratno žaljivo skandirali (400 evrov), Zavrč (300 evrov zaradi petih rumenih kartonov), nogometaš Domžal Samir Masimov pa bo zaradi rdečega kartona na tekmi s Celjem, ki so mu ga dosodili po nasilnem štartu, počival na kar treh tekmah. 

 

 

Ne spreglejte