Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
2. 3. 2016,
12.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 2. 3. 2016, 12.21

8 let

Navijači Maribora in Olimpije poskrbeli za kazen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je po prvem letošnjem krogu 1. SNL podal sklepe o kaznovanju. Najgloblje bodo morali v žep seči Mariborčani.

Branilci naslova iz Maribora so v soboto nepričakovano ostali brez točk na domačem dvoboju s Celjani (0:1), le nekaj dni po srečanju, na katerem je še zadnjič na mariborski klopi sedel Krunoslav Jurčić, pa je tabor vijolic doletela nova neprijetnost.

Mariborski klub bo moral zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev – disciplinski sodnik je v uradnem poročilu navedel aktiviranje pirotehničnih sredstev na tribuni, bakle, odvržene na igralno površino, povzročitev prekinitve tekme in žaljivo vzklikanje – plačati 2.050 evrov. To ni edina kazen, ki je zaradi neprimernega vedenja navijačev doletela prvoligaške klube. Finančno kazen bo morala poravnati tudi Olimpija, ki jo v soboto čaka večni derbi v Ljudskem vrtu. Vodilni prvoligaš je v nedeljo v Stožicah premagal Koprčane (2:0), pripadniki navijaške skupine Green Dragons pa so z množičnim prižiganjem bakel na tribuni klubu pridelali kazen v višini 950 evrov.

Štefanac se bo hladil na dveh tekmah, Srebrnič, Celcer in Pajač na eni

V 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije so sodniki pokazali tri rdeče kartone, predčasno pa je na tribune moral tudi trener Gorice Miran Srebrnič. Zaradi nedovoljenega vstopa na igrišče in protestiranja zoper sodniško odločitev vrtnic ne bo smel voditi na prihodnji tekmi, njegov klub pa bo moral poravnati še 200 evrov. Na srečanju med Gorico in Zavrčem je bil izključen nogometaš Gorice Uroš Celcer. Drugi rumeni karton je prejel zaradi odrivanja nasprotnika. Počival bo na eni tekmi. Gorica bo zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe, prejela je tri rumene kartone in enega rdečega, njenega trenerja pa so odstranili, primorana plačati še 300 evrov.

Strožja kazen je doletela Luko Štefanca. Nogometaš Krškega je bil izključen na gostovanju v Velenju. Hladil se bo na dveh tekmah, saj je disciplinski sodnik po nasilnem štartu igralca, zaradi katerega je prejel rdeči karton, kot olajševalno okoliščino štel pisno izjavo igralca.

Celjani so z zmago v Ljudskem vrtu poskrbeli za presenečenje kroga. Mariborčane so premagali z igralcem manj, saj je v drugem polčasu rdeči karton prejel Marko Pajač. Hrvat je drugi rumeni karton prejel zaradi simuliranja v kazenskem prostoru Maribora. Počival bo na eni tekmi, Celjani pa bodo morali zaradi nešportnega vedenja več igralcev, prejeli so štiri rumene in rdeči karton, plačati 300 evrov.

Ne spreglejte