Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 9. 2018,
8.54

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

1

Natisni članek

špansko prvenstvo Diego Simeone Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 17. 9. 2018, 8.54

5 let, 7 mesecev

Navijači Atletica nezadovoljni, Oblaku so prizanesli

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

1

Jan Oblak | Jan Oblak je začel sezono z evropsko lovoriko, ko je Atletico v Estoniji premagal Real. | Foto Reuters

Jan Oblak je začel sezono z evropsko lovoriko, ko je Atletico v Estoniji premagal Real.

Foto: Reuters

Nogometaši Atletica so v prvenstveno sezono vstopili neprepričljivo. Na štirih tekmah so zbrali le pet točk, kar je najslabši dosežek, odkar je njihov trener Diego Simeone. Občinstvo je Argentincu na zadnji tekmi (1:1 proti Eibarju) namenilo nekaj žvižgov, v anketi, ki jo je opravil španski športni dnevnik Marca, pa sta od igralcev pozitivne ocene prejela le dva. Jan Oblak in zvezni igralec Rodrigo.

Atletico tako skromnega točkovnega izkupička, s petimi točkami iz štirih tekem je trenutno na osmem mestu, za vodilno Barcelono pa zaostaja že sedem točk, ni imel že devet let. Navijači so nezadovoljni, saj so od rdeče-belih pričakovali bistveno več.

Barcelona Real Sociedad
Sportal Girona po zmagi na poslastici kroga zelo visoko

Los Colchoneros so odlično začeli sezono, v evropskem superpokalu pokvarili načrte mestnemu veljaku Realu, trener Diego Simeone, ki je poleti okrepil moštvo s številnimi novinci, med njimi je tudi svetovni prvak Thomas Lemar, pa ni skrival visokih ciljev.

Za krizo je najbolj odgovoren Simeone

Diego Simeone je v očeh navijačev glavni krivec za slabši izkupiček v prvenstvu. | Foto: Reuters Diego Simeone je v očeh navijačev glavni krivec za slabši izkupiček v prvenstvu. Foto: Reuters Nato pa so se začele zapravljati točke v španskem prvenstvu. Atletico je najprej remiziral na vročem gostovanju na Mestalli v Valencii (1:1), nato je tesno ugnal Rayo Vallecano (1:0), v tretjem krogu je ostal praznih rok v Vigu proti Celti (0:2), v soboto pa si je v zadnjih sekundah priigral vsak točko proti Eibarju (1:1).

Španski športni dnevnik Marca je bralcem in bralkam postavil vprašanje, kdo je kriv za tako skromen izkupiček. Skoraj polovica (41 odstotkov) meni, da je za nastalo krizo odgovoren trener Simeone, dobra tretjina (35 odstotkov) je mnenja, da so slabši rezultati nastali zaradi individualnih napak igralcev, dobra petina (21 odstotkov) je prst krivde naperila na nogometaše, trije odstotki pa so prepričani, da je kriv koledar, tekmovalni urnik Atletica.
Radenko Mijatović, Tomaž Kavčič
Sportal Predsednik NZS jasno potrdil: Menjave selektorja ne bo!

 

Le Oblak, Rodri in najstnik Borja

Atletico je v soboto s hudimi mukami osvojil točko proti Eibarju. | Foto: Reuters Atletico je v soboto s hudimi mukami osvojil točko proti Eibarju. Foto: Reuters Največ oči je uprtih na stratega Simeoneja, ki bi moral po mnenju navijačev s takšno ekipo dosegati boljše rezultate. Privrženci so nezadovoljni tudi s predstavami večine igralcev, med katerimi ne manjka zvezdnikov najvišjega kova. Edina igralca, ki sta od začetka sezone z najboljšo zasedbo in sta prejela pozitivne ocene, sta vratar Jan Oblak – na petih tekmah v tej sezoni je ostal nepremagan le na eni, kar je veliko manj od njegovega povprečja v zadnjih sezonah - in zvezni igralec Rodrigo Hernández Cascante (Rodri). Navijači so pozitivne ocene namenili tudi najstniku Borji Garcesu, ki je v soboto debitiral za Atletico in nato v izdihljajih sodnikovega podaljška zatresel mrežo Eibarja, s tem pa tudi poskrbel za remi (1:1).

Zanimivo je, da je Borja v 71. minuti zamenjal prav Rodrija, gledalci pa so bili takrat nezadovoljni, saj so bili prepričani, da bi moral španski reprezentant zaradi dobre predstave nadaljevati tekmo. Simeoneju so namenili žvižge, kar se na stadionu Atletica ne dogaja pogosto.

Atletico po štirih krogih v španskem prvenstvu ni imel tako malo točk vse od leta 2009. | Foto: Reuters Atletico po štirih krogih v španskem prvenstvu ni imel tako malo točk vse od leta 2009. Foto: Reuters

''Žvižgi? To me ne moti. Ljudje pridejo na stadion, kjer je napeto. Vidijo, da igra nogometaš dobro in želijo, da ostane v igri. Trener sodeluje z igralci in pošlje v igro igralca, ki ima nos za gol. In nato tudi doseže zadetek,'' je pojasnil Simeone, ki se je znašel pod pritiskom.

Liga prvakov se še ni začela, Atletico pa za največjima tekmecema v prvenstvu zaostaja že sedem (Barcelona) oziroma pet (Real) točk. Jutri ga čaka že nova pomembna preizkušnja, uvodno dejanje v ligi prvakov, ko bo gostoval v Monaku.

Davo Karničar
Sportal Na današnji dan (16. september)
Jan Oblak
Novice Jan Oblak postavil nov mejnik za slovenski nogomet
Diego Simeone
Sportal Za Simeoneja ni dvoma, Oblaku se godi krivica
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak ni prepričal stanovskih kolegov in izpadel iz elite
Ne spreglejte