Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 9. 2018,
23.09

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

2

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak špansko prvenstvo

Ponedeljek, 17. 9. 2018, 23.09

5 let, 7 mesecev

Špansko prvenstvo, 4. krog

Girona po zmagi na poslastici kroga zelo visoko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

2

Barcelona Real Sociedad | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski vratar Jan Oblak je z Atleticom v 4. krogu španskega prvenstva doma remiziral z Eibarjem in nadaljeval niz neprepričljivih nastopov v la ligi. Branilec naslova Barcelona je po preobratu v San Sebastianu premagal Real Sociedad (2:1) in največjemu tekmecu Real Madridu, ki je remiziral pri Athleticu v Bilbau (1:1), ušel na dve točki prednosti. V edini ponedeljkovi tekmi je Girona doma s 3:2 premagala Celto.

Čeprav je bil Atletico boljši in nevarnejši, so navijači na Wanda Metropolitanu trepetali za točko do zadnje sekunde. Na vratih Eibarja je blestel Srb Marko Dmitrović, pri rdeče-belih pa je njegov stanovski kolega Jan Oblak ostal nepremagan do 87. minute, nato pa ga je premagal Sergi Enrich. V Madridu je zadišalo po veliki senzaciji 4. kroga.

Sergi Enrich je popeljal Eibar v vodstvo, ki pa je trajalo v prestolnici Španije le nekaj minut. | Foto: Reuters Sergi Enrich je popeljal Eibar v vodstvo, ki pa je trajalo v prestolnici Španije le nekaj minut. Foto: Reuters  

Škofjeločanu, ki je med reprezentančnim premorom ostal v Madridu in celil poškodbo leve rame, se je poprej nasmehnila sreča, ko je Anaitz Arbilla v 65. minuti stresel okvir vrat. Rdeče-beli so se vendarle izognili porazu. V četrti minuti sodnikovega podaljška je zadel v polno rezervist Borja Garces Moreno in poskrbel za končnih 1:1. Najstnik se je tako v debitantskem nastopu za Atletico veselil pomembnega zadetka. Rdeče-beli so v uvodnih štirih krogih osvojili pet točk. Tako malo jih niso osvojili vse od leta 2009!

Veselje Barcelone po preobratu na štadionu Anoeta. | Foto: Reuters Veselje Barcelone po preobratu na štadionu Anoeta. Foto: Reuters

Vodilna Barcelona nadaljuje svoj zmagoviti niz. V San Sebastianu je premagala Real Sociedad (2:1). V 12. minuti je domače navijače osrečil Aritz Elustondo in zatresel mrežo Kataloncev, ki so se znašli v težavah. V nadaljevanju pa je steklo favoritom, ki so prek Luisa Suareza in Ousmaneja Dembeleja poskrbeli za preobrat.

Katalonci so na lestvici pobegnili madridskemu Realu, ki je prvič v tej sezoni v španskem prvenstvu pod vodstvom novega trenerja Julena Lopeteguija ostala brez zmage. Beli baletniki so remizirali v Bilbau (1:1). Po prvem polčasu so zaostajali, nato pa je rezervist Isco, ki je le dve minuti pred zadetkom vstopil v igro namesto Luke Modrića, v 65. minuti postavil končni rezultat 1:1.

Najboljši strelci:

4 - Benzema (Real Madrid), Messi (Barcelona)
3 - Bale (Real Madrid), Gallar (Huesca), Morales (Levante), Roger (Levante), An. Silva (Sevilla), Dembele (Barcelona)
...

Ne spreglejte