Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 2. 2018,
15.45

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

Natisni članek

serie A Borussia Dortmund Atalanta Liga Europa Josip Iličić

Petek, 16. 2. 2018, 15.45

6 let, 2 meseca

Izjemna predstava Josipa Iličića

Navijač po mojstrovini Iličića od sreče padel na tla #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16
Josip Iličić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić se je v četrtek izkazal na zahtevnem gostovanju v ligi Europa v Dortmundu. Mrežo Borussie je v pičlih petih minutah zatresel kar dvakrat (2:3) in poskrbel za nepozabno slavje navijačev Atalante. Kranjčan, ki igra v življenjski formi, je prepričan, da lahko Atalanta na povratni tekmi v Bergamu izloči nemškega velikana.

Po eni najboljših predstav, odkar sodeluje v evropskih pokalih, so deževale pohvale na račun Josipa Iličića. Slovenski reprezentant igra pri 30 letih najboljši nogomet v karieri. V četrtek je z dvema zadetkoma utišal rumeno-črni zid v Dortmundu in poskrbel za eksplozijo navdušenja na delu tribun, rezerviranem za nekaj tisoč navijačev Atalante.

V kakšno ekstazo sta jih pahnila zadetka slovenskega legionarja, najbolje opisuje videoposnetek gledalca s srečanja, na katerem je osrednji zvezdnik navijač Atalante, ki se je v navalu sreče ulegel na tla in proslavljal preobrat italijanskega prvoligaša.

Ko je Jojo v 88. minuti zapuščal igrišče, je bil rezultat še 2:2, nato pa je Belgijec Michy Batshuayi v sodnikovem podaljšku odločil zmagovalca (3:2). Če je pri Atalanti blestel Iličić, je pri gostiteljih izstopal posojeni napadalec Chelseaja.

Slovenski reprezentant je poskrbel za preobrat. V polno je zadel v 51. in 56. minuti. | Foto: Reuters Slovenski reprezentant je poskrbel za preobrat. V polno je zadel v 51. in 56. minuti. Foto: Reuters

Iličić in Batshuayi sta si prislužila najboljši oceni, nogometna javnost pa že z navdušenjem pričakuje njuno vnovično srečanje, ko se bosta spoprijela na povratni tekmi 1/16 finala evropske lige v Italiji. ''Poraz ni izbrisal vsega dobrega, kar smo pokazali, a ostaja grenak priokus,'' se je trener Atalante Gian Piero Gasperini težko sprijaznil s porazom, saj so njegovi izbranci po drugem zadetku Iličića vodili z 2:1.

Atalanta lahko izloči Borussio

V nedeljo čaka Kranjčana dvoboj z nekdanjim klubom Fiorentino. | Foto: Getty Images V nedeljo čaka Kranjčana dvoboj z nekdanjim klubom Fiorentino. Foto: Getty Images ''Dobro smo igrali. Zadetke so prejemali prelahko. Padli so po naših napakah, a smo imeli opraviti z zahtevnim tekmecem. Moramo dvigniti glavo, saj nas kmalu čaka prvenstvena tekma (v nedeljo se bo Iličić pomeril z nekdanjim klubom Fiorentino), nato pa se moramo dobro pripraviti na povratno tekmo z Borussio. V Dortmundu smo se prepričali, da se lahko kosamo z njimi. Prepričan sem, da si lahko priigramo napredovanje,'' je optimist Iličić, ki je s predstavo v četrtek dokazal, da je v imenitni formi.

V dresu Atalante je v tej sezoni dosegel že 11 zadetkov in osem podaj, pred njim pa je še ogromno dokazovanj. Prav lahko se zgodi, da bo presegel rekordni učinek. Ko je branil še barve Fiorentine, s katero se bo pomeril v nedeljo, je v eni sezoni prispeval 15 zadetkov, od tega kar 13 v serie A. Iličić upa, da bo ohranil imenitno formo.

Prihodnji mesec bo zaigral prvič pod vodstvom novega selektorja Tomaža Kavčiča. | Foto: Grega Valančič / Sportida Prihodnji mesec bo zaigral prvič pod vodstvom novega selektorja Tomaža Kavčiča. Foto: Grega Valančič / Sportida

''Zelo dobro se počutim. Zadovoljen sem tudi s fizično pripravljenostjo. Sem še mlad in željan velikih dosežkov. Ekipi gre dobro, kar je najpomembnejše,'' je povedal za Sky Sports junak Atalante, ki je z dvema zadetkoma na štadionu Signal Iduna Park poskrbel za dobro voljo tudi pri slovenskem selektorju Tomažu Kavčiču. Blestel je že v kvalifikacijah za SP 2018, ko je bil najboljši slovenski igralec na večini tekem, zdaj pa se več kot uspešno dokazuje še v dresu Atalante.

Ne spreglejte